Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

12 Φεβρουαρίου 2017

Γνωμικά

Για να είσαι ελεύθερος πρέπει να εξουσιάζεις τον εαυτό σου.
Πως μπορεί να υπάρχει ελευθερία σήμερα; Η αυτοκυριαρχία, η αυτοσυγκράτηση, το «ευ ζειν», έχουν αντικατασταθεί από την ασυδοσία, τον εκμαυλισμό και την απόκτηση πλούτου.
Τα μικρά παιδιά υφίστανται έναν καταιγισμό, μία τρομερή πλύση εγκεφάλου, που τα ανεβάζει «στο βάθρο του βασιλιά» χαϊδεύοντας τον ελοχεύοντα εγωισμό τους, καλλιεργώντας τα εν δυνάμει πάθη τους και αναθρέφοντάς τα με «άρτον και θεάματα».
Και όλοι εσείς αφήνετε την κατάσταση να διαιωνίζεται. Έχετε «σοβαρό λόγο» για αυτό βέβαια. Έχετε να δουλέψετε, να αγοράσετε ηλεκτρονικά ήδη, να δείξετε το πόσο αξίζετε (μόνο και μόνο γιατί είσαστε εσείς), να δείτε αθλητικά και σαπουνόπερες κλπ, κλπ ,κλπ. Που καιρός για τέτοια παραμύθια.
Για να βρείτε (ΑΝ θέλετε βέβαια) την αιτία της παγκόσμιας δυστυχίας δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά. Αρκεί να κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας. Εκεί θα δείτε όλο το τέρας του εγωισμού που μεταμφιέζεται σε έναν καλόκαρδο και πολιτισμένο άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου