Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Νοεμβρίου 2009

Δύσκολες συμβουλές υγείας μόνο για σκληρούς τύπους

1) Μάθετε να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό. Να είσαστε σίγουροι ότι θα ξεχάσετε όχι μόνο την εποχιακή γρίπη αλλά και τα μικροκρυώματα που σαν ταλαιπωρούν κάθε τόσο. Επίσης το κρύο μπάνιο θα σας ανακουφίσει από σχεδόν οποιοδήποτε μυοσκελετικό πρόβλημα έχετε. Φυσικά θα ξεκινήσετε να κάνετε κρύο μπάνιο το καλοκαίρι που είναι εύκολο και απλά θα συνεχίσετε μέσα στον χειμώνα. Είναι πιο εύκολο από ότι νομίζει ο περισσότερος κόσμος.
2) Μην καταναλώνετε καφτερά, τηγανητά, βαριές σάλτσες και γενικά πικάντικα φαγητά και οινόπνευμα. Ο λόγος είναι απλός: τα βαριά φαγητά (αλατισμένα και πικάντικα) περιέχουν «φωτιά» την οποία χρειάζεται ο οργανισμός σας όταν κρυώσει.
Το «κρύωμα» δεν είναι παρά μία πολύ χαμηλή ενεργειακή κατάσταση. Ο οργανισμός απορυθμίζεται και αδυνατίζει. Έτσι οι ιοί και τα μικρόβια ποτ συνήθως δεν μας ενοχλούν βρίσκουν ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν στα σημεία στα οποία είμαστε ευαίσθητοι και να μας προκαλέσουν προβλήματα.
Μια καλή «μετάγγιση» ενέργειας είναι το ζητούμενο για να αρχίσει η αυτοθεραπεία του σώματος χωρίς φάρμακα, αντιβιοτικά και όλες τις άλλες αηδίες που πουλάνε στο φαρμακείο.
Έτσι ένα γερό «βαρύ» φαγητό και ένα δύο ποτηράκια οινόπνευμα είναι ότι καλύτερο για να προμηθευτεί ο οργανισμός σας την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο «κρύο» που άρπαξε.
Αν όμως όλα αυτά (καφτερά, τηγανιτά και οινόπνευμα) είναι μέσα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τότε το «φάρμακο» δεν πρόκειται να σας κάνει τίποτε. Θα είναι «μία από τα ίδια» και δεν πρόκειται να έχει την όντως θαυματουργή επίδραση που υπάρχει όταν ο οργανισμός σας τρέφεται με απλά και ευκολοχώνευτα φαγητά.

Κόλπα για το κρυολόγημα

-->
Αυτό το χειμώνα καταπολεμήστε ό,τι σας ενοχλεί και σας κάνει να αρρωσταίνετε με απλούς και παραδοσιακούς τρόπους!
Εξάλλου είναι γνωστό ότι το κρυολόγημα είναι μια ασθένεια που αν την αντιμετωπίσεις με κοτόσουπα και χαμομήλι θα κρατήσει επτά ολόκληρες μέρες, ενώ αν την πολεμήσεις με φάρμακα θα κρατήσει «μόνον» έξι!
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τις προόδους της επιστήμης σε σχέση με το κρυολόγημα.
Τι μπορούμε τελικά να κάνουμε για να τα βγάλουμε πέρα με το συνάχι, τον βήχα και τον πυρετό, χωρίς να γεμίσουμε το στομάχι μας με άγνωστα φάρμακα, που τελικά ισοδυναμούν με ένα τσάι; Το καλύτερο απ’ όλα είναι όταν κρυολογούμε (εξάλλου και τα σύγχρονα φάρμακα προς τα εκεί προσανατολίζονται) να βοηθούμε τον οργανισμό μας να κάνει την δουλειά που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να παράγει αντιιικές ουσίες - ουσίες που προσπαθούν να φτιάξουν όλα τα εργαστήρια των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά που μέχρι στιγμής αυτές συνεχίζουν να παράγονται αποκλειστικά από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση;
Για κάποιους ανθρώπους η καλύτερη και η ασφαλέστερη λύση είναι οι συνταγές των γιαγιάδων μας. Τα τελευταία χρόνια όλοι στρέφουν διακριτικά τις έρευνές τους προς την παραδοσιακή ιατρική.
ΓIA ΤO MΠOYKΩMA ΤHΣ MYΤHΣ
Aλατόνερο: Για να καταπολεμήσετε το συνάχι, μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι νερό και να το βράσετε στο μπρίκι για δύο έως τρία λεπτά. Mετά διαλύστε σε αυτό μισή κουταλιά αλάτι. Στη συνέχεια, ενσταλάζετε το αλατόνερο στα ρουθούνια σας χρησιμοποιώντας σταγονόμετρο ή μία σύριγγα του φαρμακείου για ενέσεις (αποστειρωμένη, της μίας χρήσης, από την οποία φυσικά αφαιρείτε την βελόνα).
Ρίχνετε περίπου 3-4 σταγόνες σε κάθε ρουθούνι.
Το αλατόνερο προκαλεί αντισηψία και έχει βλεννολυτικές ιδιότητες. Διαλύει την βλέννα και όχι μόνον ελευθερώνει την μύτη από την συμφόρηση, αλλά σας βοηθάει και να ξεφορτωθείτε τα μικρόβια.
Πολλά υγρά: Aν δεν σας αρέσουν οι χυμοί φρούτων, που είναι ό,τι καλύτερο επειδή έχουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία, τότε πίνετε τουλάχιστον πολύ νερό. H μεγάλη ποσότητα υγρών θα αυξήσει την διούρηση, ώστε να φύγουν με τα ούρα και πολλά μικρόβια, θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας και παράλληλα θα καθαρίσει το ανώτερο αναπνευστικό σας, επειδή θα βοηθήσει στη διάλυση των βλεννών. Τα πολλά υγρά βοηθούν και στο να πέσει και ο πυρετός. Δείτε το νερό σαν φάρμακο και φροντίστε όταν αρρωσταίνετε να πίνετε περίπου 7 έως 10 ποτήρια την ημέρα. Επιπλέον αν το ζεσταίνετε δρα σαν διουρητικό.
Εισπνοές πάνω από την κατσαρόλα : Αν θέλετε να κοιμάστε ήσυχοι τις μέρες που συναχώνεστε, προτού πλαγιάσετε βράστε σε μια κατσαρόλα με νερό λίγο ευκάλυπτο ή ρίξτε στο βραστό νερό μία κουταλιά Wicks. Όταν το νερό αρχίσει να «παίρνει βράση», βάλτε μία πετσέτα στο κεφάλι, σκύψτε πάνω από την κατσαρόλα σε λογική απόσταση (περίπου 30 εκατοστά) και αρχίστε να αναπνέετε.

ΠOΤE NA AΦHΣEΤE ΤA ΓIAΤPOΣOΦIA KAI NA ΤPEΞEΤE ΣΤO ΓIAΤPO
1.O πυρετός είναι υψηλός και δεν υποχωρεί.
2. O πυρετός υποχωρεί και την επομένη επανεμφανίζεται.
3.Aρχίζει να επιδεινώνεται ένα άλλο σύμπτωμα πχ ο βήχας.
4. Έχετε πολύ έντονο πονοκέφαλο.
5. Nιώθετε λήθαργο.
6. Παρουσιάζονται εξανθήματα στο σώμα σας.

ΓIA ΤOΝ ΛAIMO KAI ΤOΝ BHXA
Γαργάρες με αλάτι: Aν θέλετε να προλάβετε τον πονόλαιμο και γενικά το κρυολόγημα, μπορείτε να κάνετε προληπτικά γαργάρες με αλατόνερο δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. Έτσι, μπορεί να γλιτώσετε την ίωση που σας τριγυρνά. Το ίδιο πάντως μπορείτε να κάνετε και αφού κρυολογήσετε, για να επιταχύνετε την θεραπεία και την ανάρρωσή σας. Παίρνετε πάλι αλατόνερο (το ίδιο μείγμα με εκείνο για τις σταγόνες της μύτης), αλλά αυτή την φορά κάνετε γαργάρες. Ενώ στο αλατόνερο που βάζετε στα ρουθούνια η θερμοκρασία δεν παίζει σημαντικό ρόλο (μπορεί δηλαδή και να είναι σε φυσική θερμοκρασία δωματίου), στις γαργάρες πρέπει να είναι χλιαρό.
-Kοτόσουπες με λαχανικά: H κοτόσουπα έχει μπει επισήμως εδώ και δύο χρόνια στο «φαρμακευτικό οπλοστάσιο» της ιατρικής, επειδή διαπιστώθηκε ότι ο ζωμός του κοτόπουλου μειώνει την διάρκεια των κρυολογημάτων, όπως και την ένταση του βήχα ή την ποσότητα της καταρροής. Οι λόγοι; Bασικά άγνωστοι. Eικάζεται ότι τα συστατικά της κοτόσουπας έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Κανείς δεν ξέρει όμως πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό, αφού δεν παρατηρείται το ίδιο αποτέλεσμα με σκέτο ζωμό κότας ή με σκέτο ζωμό λαχανικών.
-Τσαϊ με λεμόνι και μέλι: Το τσάι έχει φλαβονοειδή, και αυτά μάλλον βοηθούν εν γένει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα. O μηχανισμός με τον οποίο το καταφέρνουν αυτό, πάντως, δεν είναι γνωστός.
Ένας λόγος που βοηθά το τσάι πιθανόν να είναι και μόνον η θερμοκρασία του, μιας και το χειμώνα το πίνουμε συνήθως όλοι ζεστό. Το ζεστό αφέψημα (όχι το χλιαρό) έχει αντιική δράση, ανεξάρτητα από το τι περιέχει - τσάι, χαμομήλι ή οτιδήποτε άλλο. Οι περισσότεροι ιοί του αναπνευστικού -όχι όλοι όμως- αντιπαθούν την πολλή ζέστη. Άλλος ένας λόγος που βοηθά το τσάι πιθανόν να είναι και το λεμόνι που βάζουμε σε αυτό αφού το λεμόνι είναι αντισηπτικό. Επίσης, βοηθά και το τσάι με λεμόνι και μέλι, επίσης άγνωστο γιατί. Ίσως το μέλι μάς βοηθά επειδή απλούστατα μας κάνει να αποφεύγουμε την ζάχαρη, που πάντα επιδεινώνει το κρύωμα, αφού ευνοεί τον πολλαπλασιασμό μικροβίων και ιών, μειώνοντας παράλληλα (επίσης άγνωστο γιατί) τις άμυνες του οργανισμού. Το μέλι με το λεμόνι είναι και από μόνα τους πολύ χρήσιμα. Στύψτε μισό λεμόνι σε δύο κουταλιές μέλι.
Είναι ένα «φάρμακο» που θα το ευχαριστηθείτε, γιατί σπάει η έντονη γλυκύτητα του μελιού και μένει η όμορφη γεύση του.
-Γλειφιτζούρια: Τα γλειφιτζούρια -ό,τι και αν περιέχουν-, όπως και οι «θεραπευτικές καραμέλες», καταπολεμούν με έμμεσο τρόπο τους ιούς και τα μικρόβια. Εικάζεται δηλαδή ότι εκείνο που βοηθά δεν είναι τόσο η ουσία που πιθανόν περιέχουν αλλά το γεγονός ότι προκαλούν σιελόρροια, και καταπίνουμε συνέχεια. Έτσι κατευθύνουμε στο στομάχι μας πολλούς ιούς ή μικρόβια και το ανθρώπινο στομάχι με την σειρά του είναι χώρος εξόντωσης των μικροοργανισμών.

ΓIA ΤON ΠYPEΤO
-Βεντούζες: Αν θέλετε να ανακουφίσετε γρήγορα ένα κρύωμα, μπορείτε να δοκιμάσετε και τις βεντούζες.
Οι βεντούζες αφήνουν κόκκινα σημαδάκια, που πάντως αργότερα φεύγουν. Εικάζεται ότι ο λόγος που ωφελούν και «παίρνουν» τον πυρετό είναι το ότι προκαλούν υπεραιμία στα πλευρά και στην πλάτη. H υπεραιμία προκαλεί και ευεξία. Ένας λιγότερο δραστικός τρόπος να προκαλέσετε υπεραιμία είναι να ζητήσετε από κάποιον να σας κάνει ένα σχετικά δυνατό μασάζ με λάδι ευκαλύπτου.
-Xλιαρό μπάνιο: O πυρετός ελέγχεται με αντιπυρετικά φάρμακα. Αλλά αν θέλετε να τα αποφύγετε και ο πυρετός σας δεν έχει φτάσει το 39 (στα παιδιά αν δεν έχει φτάσει το 38,5), τότε μπορείτε να στηρίζεστε στις ψυχρές κομπρέσες και στο χλιαρό μπάνιο, όπως και στην κατανάλωση πολλών χυμών και υγρών.
Σε αυτά μπορείτε να στηρίζεστε ακόμα και αν παράλληλα παίρνετε αντιπυρετικά φάρμακα, για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Το χλιαρό μπάνιο κατεβάζει την θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Kάνετε λοιπόν ντους ή μείνετε στην μπανιέρα για δέκα λεπτά. Να θυμάστε ότι το νερό πρέπει να είναι το πολύ στους 37 βαθμούς και το λιγότερο στους 28.
Αμέσως μετά το μπάνιο, πλαγιάστε και κουκουλωθείτε.
Φροντίστε όμως να μην υπάρχουν κρύα ρεύματα και γενικά όταν είστε άρρωστοι (είτε κάνετε μπάνιο είτε όχι) η θερμοκρασία όλου του σπιτιού σας να είναι περίπου στους 25-28 βαθμούς.
-Σκορδο και λεμόνι: Στον πυρετό μπορεί να σας βοηθήσει και ένα μείγμα που ίσως να μην ενθουσιάζει σαν γεύση, αλλά έχει πολλά από αυτά που χρειάζεστε: Λιώνετε στο γουδί μία σκελίδα σκόρδο, την βάζετε σε ένα ποτήρι, από επάνω ρίχνετε το χυμό ενός λεμονιού και μία κουταλιά μέλι. Τα αναμειγνύετε και στη συνέχεια τα αραιώνετε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Mετά -δυστυχώς- το πίνετε. Άλλη λύση είναι το κρεμμύδι. Ψήνετε ένα κρεμμύδι στο φούρνο και μετά το στύβετε για τον χυμό του. Προσθέτετε τόσο μέλι όσο είναι και το ζουμί που βγήκε.
Τρώτε όσες κουταλιές θέλετε ή μπορείτε...

ΓIA ΤHN ENIΣXYΣH ΤOY OPΓANIΣMOY
-Κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι: Τα τρόφιμα που έχουν κόκκινη πιπεριά, όπως και μεμονωμένα η κόκκινη πιπεριά και η πιπερόριζα, φαίνεται πως βοηθούν πολύ στο κρυολόγημα. Κανείς όμως δεν ξέρει με βεβαιότητα το γιατί.
Πιθανόν η ευεργετική δράση της κόκκινης πιπεριάς να οφείλεται στο ότι περιέχει πολλή βιταμίνη A, βιταμίνη C και καροτένια, δηλαδή πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών.
Το βέβαιο είναι ότι η κόκκινη πιπεριά προκαλεί εκκρίσεις στη μύτη και στο λαιμό, και έτσι βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει πιο γρήγορα τους ιούς και τα μικρόβια.
Το ίδιο όμως κάνει και το κρεμμύδι,γενικά ό,τι «καίει» προκαλεί βλεννόλυση και καθαρίζει τους βλεννογόνους, για αυτό και «κλαίμε» όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια.
-Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια: Οι ειδικοί δεν ξέρουν ακόμη με τι τρόπο βοηθούν στο κρύωμα η πορτοκαλάδα και η λεμονάδα, αλλά σύμφωνα με μία θεωρία που μοιάζει βάσιμη, η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή λεμφοκυττάρων, δηλαδή κάποιων κυττάρων που είναι «κλειδιά» με την σειρά τους για την παραγωγή αντισωμάτων. Επίσης, με κάποιον τρόπο η βιταμίνη αυτή μοιάζει να «συντονίζει» τις αμυντικές λειτουργίες των κυττάρων - σαν να σχεδιάζει μια στρατηγική που όμως δεν μπορεί ούτε να δει ούτε να ερμηνεύσει το μικροσκόπιο.
H παρουσία της βιταμίνης C στον οργανισμό, πάντως, αυξάνει σίγουρα την παραγωγή ιντερφερόνης, μίας επίσης αμυντικής ουσίας του σώματος, η οποία «ειδικεύεται» στις ιώσεις.
Ξηροί καρποί για τον ψευδάργυρο : O ψευδάργυρος στηρίζει τον οργανισμό στη μάχη του με το κρυολόγημα, ίσως γιατί βελτιώνει την λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων και των Τ λεμφοκυττάρων.
O ψευδάργυρος είναι απαραίτητος και για να μεταβολίζουμε την βιταμίνη A, η οποία επίσης παίζει αναρρωτικό ρόλο στα κρυολογήματα.
H παρουσία του ως καταλύτη είναι βασική, γιατί μπορεί να τρώμε τρία καρότα την ημέρα, θεωρητικά να υπερκαλύπτουμε τις ανάγκες μας σε βιταμίνη A, αλλά το σώμα μας να μην αξιοποιεί ούτε το 30% από αυτήν, επειδή του λείπει ο ψευδάργυρος.
Αν δεν τρώτε πολύ κρέας, τότε πολύ πιθανόν να είστε μεταξύ εκείνων που κρυολογούν συχνά επειδή τους λείπει ο ψευδάργυρος. Mπορείτε επίσης να την βρείτε στα φιστίκια, τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

Όχι άλλο κουτόχορτο

Μόλις βγήκα (ο υπολογιστής μου δηλαδή) από μια δύσκολη ίωση. Μπαίνω να κάνω μια καταχώρηση και μετά θα κοιτάξω να βρω που είναι χωμένο το πρόβλημα που έχει τρελάνει όχι μόνο το Softwear αλλά και το Hardwear του υπολογιστή. Έτσι θα κάνω μια καταχώρηση για την γρίπη και τις εποχιακές ιώσεις.
Παρεπιπτόντως δεν πιστεύω να πάτε να κάνετε εμβόλιο ούτε εσείς ούτε και τα παιδιά σας. Το ΣΥΣΤΗΜΑ έχει μετατρέψει μια πρακτικώς αθώα γρίπη σε πανδημία. Δεν δικαιολογείται να υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο 150 ή 200 νεκροί και τα ΜΜΕ να δημιουργούν τέτοιον πανικό και τόση φασαρία.
Αλήθεια αφού το περίφημο εμβόλιο είναι τόσο σημαντικό γιατί δεν το χορηγούν ΔΩΡΕΑΝ; Γιατί δεν αφήνουν ελεύθερα τα εμπορικά δικαιώματα οι εταιρίες που το κατασκεύασαν και οι οποίες θέλουν να μας «σώσουν», ώστε να μπορεί να παραχθεί παντού σε χαμηλή τιμή;
Υπάρχουν δεκάδες ασθένειες οι οποίες ταλαιπωρούν τον κόσμο και κανείς δεν μιλάει για αυτές. Παράδειγμα το Έιτζ. Παρόλο που είναι σχετικά επικίνδυνο και οι ασθενείς πεθαίνουν, τα φάρμακα συνεχίζουν να είναι πανάκριβα. Έτσι από την μία τα κέρδη των κατασκευαστών παραμένουν υψηλά και από την άλλη η ασθένεια «καθαρίζει» ανθρώπους ανεπιθύμητους για το οικονομικό σύστημα των μεγαλο-εταιριών. Αυτό λέγεται «Ρύθμιση πληθυσμιακής αύξησης» και θα πρέπει κάποτε να κάνω μια καταχώρηση για αυτό.
Πάντως έχετε υπόψιν σας ότι αν το παιδί σας πάθει εγκεφαλίτιδα και παραλύσει ή βγει αυτιστικό δεν θα σας ενδιαφέρει ότι θα πρόκειται για το «αναμενόμενο στα εμβόλια 0,001% ποσοστό παρενέργειας».
Για κάποιον άτυχο που θα το πάθει το ποσοστό παρενέργειας είναι 100%.
Μην μασάτε πια το κουτόχόρτο του Συστήματος.