Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

6 Σεπτεμβρίου 2014

Η δικτατορία των πεποιθήσεων (διαστρεβλωμένη αντίληψη)

Πάρτε μερικά μικρά παιδιά που μόλις άρχισαν να περπατάνε.
Θα παρατηρήσετε ότι παίζουν όλα μαζί, χωρίς να ενδιαφέρονται για το χρώμα ή το φύλο των υπολοίπων.
Δεν θα τα δείτε να διαχωρίζονται σε καλούς και κακούς, πιστούς και άπιστους, δημοκράτες και φασίστες, όμορφους και άσχημους, άσπρους και μαύρους, κλπ.
Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος;
Δεν έχουν εκπαιδευτεί ΑΚΟΜΑ  από τους μεγάλους στο να κρίνουν αυτό που βλέπουν. Το άσπρο και το μαύρο, το όμορφο και το άσχημο, το καλό και το κακό είναι έννοιες που δεν έχουν φυτευτεί ακόμα στο άγραφο χαρτί του νου τους. Δεν έχουν μάθει ακόμα να φοβούνται αυτό που δεν τους μοιάζει. Δεν έχουν μάθει ακόμα να θέλουν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ να αλλάξουν τον άλλον. Δεν έχουν μάθει ακόμα ότι ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.
Είναι προφανές ότι η διαφορά τους με εμάς είναι αβυσσαλέα. Ζουν σε έναν κόσμο απλότητας και ειρήνης. Δεν κρίνουν και δεν καταδικάζουν. Και είναι προφανές ότι κυριολεκτικά ζουν σε έναν Παράδεισο.
Για αυτό είπε και ο Χριστός: «αν δεν γίνετε σαν παιδιά δεν θα μπείτε στην Βασιλεία των Ουρανών». Και αυτό ισχύει είτε πιστεύετε είτε όχι είτε είσαστε μουσουλμάνοι ή χριστιανοί, όμορφοι ή άσχημοι, πλούσιοι ή φτωχοί, άσπροι ή μαύροι, κλπ, κλπ, κλπ.
Ποια είναι η διαφορά μας από τα παιδιά;
Έχουμε εκπαιδευτεί από το Σύστημα (δηλαδή από το σχολείο, την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρό μας) να θεωρούμε κάποια πράγματα του φυσικού κόσμου «καλά» και κάποια «κακά».
Και το χειρότερο μας έχει εμποτιστεί η βαθιά πεποίθηση ότι όλα όσα έχουμε εκπαιδευτεί να θεωρούμε σαν σωστά, είναι η ΤΕΛΕΙΑ, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια που υπάρχει.
Αλλά όπως έχει πει κάποιος «Αν από τις πολλές αλήθειες διαλέξεις μία, αυτή θα γίνει ψέμα και εσύ φανατικός».
Έτσι αν είσαστε τίμιοι με τον εαυτό σας και κοιτάξετε λίγο πίσω από το προσωπείο που δείχνετε στους άλλους θα δείτε την αιτία όλων των κακών της σημερινής ανθρωπότητας: τον εγωισμό και τον φανατισμό.