Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

10 Σεπτεμβρίου 2013

Η καταστροφική δημοκρατία

Μετά τον καταστροφικό εμφύλιο στο τιμόνι της εξουσίας ανέβηκε η Δεξιά. Οι περισσότεροι δοσίλογοι και συνεργάτες των Γερμανών βαφτίστηκαν ΟΛΟΙ αντιστασιακοί και έφαγαν με δέκα μασέλες.
Έπειτα υπήρξε μία μικρή περίοδος ανάπτυξης, η οποία διεκόπη από τον εθνοσωτήριο γύψο του Παπαδόπουλου, ο οποίος φρόντισε να φτιάξει ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ τα πρώτα μεγάλα άχρηστα έργα στην Ελλάδα, δηλαδή δρόμους που θα χρησίμευαν για να γεμίσουν με εισαγόμενα αυτοκίνητα που θα έκαιγαν εισαγόμενη βενζίνα.
Μετά την καταστροφική αμερικανοκίνητη δικτατορία του 67, σειρά είχε η αμερικανοκίνητη δημοκρατία του «εγώ ή τα τανκς» του Καραμανλή.
Οι ψηφοφόροι-πρόβατα τον ψήφισαν μπουλουκηδόν και επιτέλους ήρθε η δημοκρατία στην Ελλάδα!
Ξαφνικά και πάλι ΟΛΟΙ έγιναν αντιστασιακοί. Παράδειγμα;
Μία υπάλληλος της ΔΕΗ είχε απολυθεί επί δικτατορίας για κάποια κομπίνα όπως έλεγαν κάποιοι. Η υπάλληλος , λοιπόν, μπήκε στο ΠΑΣΟΚ και γύρω στο 1985 επαναπροσλήφθηκε σαν αντιστασιακή, πήρε αναδρομικά τα χρόνια της απόλυσης, πλήρη σύνταξη και αποχώρησε μετά μερικούς μήνες! «Δούλεψε» όσο χρειάστηκε να βγουν τα χαρτιά της. Δεν ξέρω αν η ιστορία είναι ακριβώς έτσι όπως την άκουσα, αλλά είναι χαρακτηριστική της κομπίνας που έπεσε και που σήμερα την πληρώνουμε όλοι.
Φυσικά και η νέα οικονομική πολιτική στηρίχθηκε στα ΔΑΝΕΙΑ.
Και μόλις η δεξιά δημοκρατία του Καραμανλή πέρασε μερικούς αντεργατικούς (και πολύ βασικούς) νόμους και ο κόσμος ξέχασε την κακή δικτατορία και άρχισε να διαμαρτύρεται, εμφανίστηκε ο αμερικανόθρεφτος Ανδρέας. Άρχισε πύρινους λόγους κατά της κακής ΕΟΚ, των κακών Αμερικανών, της κακής δεξιάς, του κακού Καραμανλή, τελικά «βύθισε» και το Χόρα και οι ψηφοφόροι-πρόβατα τον ψήφισαν μπουλουκηδόν και επιτέλους ήρθε η «δημοκρατία και η αλλαγή» στην Ελλάδα!
Αμέσως, οι αμερικανικές «βάσεις του θανάτου» βαφτίστηκαν νατοϊκές, δηλαδή «καλές», οι Τούρκοι έγιναν φίλοι μας, καταργήθηκε το πολυτονικό, διαλύθηκε η όποια πειθαρχία στα σχολεία με τα περίφημα δεκαπενταμελή συμβούλια, και η ρεμούλα συνεχίστηκε ΦΥΣΙΚΑ με ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ.
Ο οποιοσδήποτε ανεγκέφαλος γραφόταν σε κάποια κλαδική του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΚ και παρίστανε τον υποψιασμένο δημοκράτη. Η ρεμούλα συνεχίστηκε και όλα αυτά είναι πλέον παλιά ιστορία. Αλλά υπάρχει και κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Την κατάσταση αυτή με τους «πολιτικοποιημένους» και «συνειδητοποιημένους» που έτρωγαν τον άμπακο, σατιρίζει ο Χάρι Κλιν μαζί με τον Σαββόπουλο σε εκπομπή της αποθανούσης ΕΡΤ.

Να γιατί καιγόμαστε 1

Στην Κακιά Θάλασσα της Κερατέας είχε καεί πέρυσι μία μεγάλη έκταση από χωράφια, χέρσα μέρη και ένα κομμάτι πυκνό δάσος. Κάποιος ντόπιος μου είπε ότι εκεί υπήρχαν αμφισβητούμενες εκτάσεις. Αυτή είναι η γνωστή αρρώστια που ταλανίζει το Ελλαδιστάν από καταβολής κόσμου: Ένα δύσκαμπτο δημόσιο, με δύσκαμπτους νόμους, αναγκάζει ή επιτρέπει (ανάλογα με την περίπτωση) τους ιδιοκτήτες να κάψουν την περιοχή και μετά πολύ άνετα να πουλήσουν οικόπεδα ή να χτίσουν ακόμα και ξενοδοχεία στις πρώην δασικές εκτάσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο ή αν πρόκειται για εμπρησμό. Αλλά πρόκειται για μία εικόνα που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Μέσα στο δάσος πουλιέται ένα οικόπεδο. Πρόκειται για μερικές πεζούλες, εγκαταλελειμμένες τώρα που είχαν αρχίσει να γεμίζουν πεύκα. Αδιάψευστος μάρτυρας το πωλητήριο δεμένο επάνω σε δύο καμένους κορμούς.IMG_7253

Η άλλη Ελλάδα

Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα των «τεμπέληδων υπαλλήλων», των καταχραστών, των προδοτών και των ανέργων.
Υπάρχει και η Ελλάδα την οποία κουτσά-στραβά είχαμε φτιάξει παρά τις κλεψιές, τις ρεμούλες και το πολιτικό χάλι μας.
Πρόκειται για την Ελλάδα που ζει ακόμα, αν και οι πολιτικές υποσχέσεις στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι και αυτή θα εξαφανιστεί σύντομα.
Έγινε έρευνα για λογαριασμό της αγγλικής εφημερίδας Independent για την 101η επέτειο της ημέρας της γυναίκας το 2012. Η Ελλαδίτσα μας βγήκε «η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο» για να γεννήσει μια γυναίκα το παιδί της.
Η εικόνα είναι από το μαιευτήριο Μητέρα. IMG_7240