Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Ιουνίου 2009

Αργοναύτες 2008

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008 - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΥΣ
Βόλος 21 Ιουνίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ως Σύνδεσμος Πληρώματος της Πεντηκοντόρου ΑΡΓΩ, εκφράζουμε την ντροπή και την αγανάκτηση μας, για κάποιον κυβερνητικό αρμόδιο, που επέτρεψε να συμβεί στην πλάτη μας (ως ανθρώπων και ως χώρας), μια «χοντρή» καπηλεία σε βάρος της κληρονομιάς μας και της ιστορίας μας.
Πέρυσι, εμείς εισπράξαμε ένα ολοστρόγγυλο «ΟΧΙ», όταν ζητήσαμε να περάσει από την Τουρκία η δική μας ΑΡΓΩ, που θα αναβίωνε, σε πολιτιστικό επίπεδο, ένα παγκοσμίως γνωστό και αναμφισβήτητο στοιχείο της παράδοσης μας, την Αργοναυτική εκστρατεία.
Φέτος, ένα τούρκικο καΐκι, μεταμφιεσμένο σε αρχαίο ελληνικό πλοίο, επιχειρεί να αναπαραστήσει το ταξίδι αποικισμού της Μασσαλίας, από τους «προγόνους των σημερινών Τούρκων αρχαίους Φωκαείς» (όπως δηλώνουν οι ίδιοι). Για το εγχείρημα τους αυτό οι γείτονες εξασφάλισαν την διαβαθμισμένη υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Φυσικά κάποιοι θα πουν ότι εμείς, ως πολιτισμένοι ευρωπαίοι, δεν φερθήκαμε τόσο άκομψα όπως αυτοί, οι «απολίτιστοι ανατολίτες».
Όμως, εμείς αναρωτιόμαστε:
Γιατί θα πρέπει να τους διευκολύνουμε να σφετερίζονται την δική μας ιστορία;
Που είναι η αμοιβαιότητα που πρέπει να ισχύει στις σχέσεις μας, ως ισότιμων κυρίαρχων
χωρών;
Και το σπουδαιότερο, γιατί κρυφά και αθόρυβα, αυτή η διευκόλυνση του Υπουργείου Εξωτερικών;
Ας καταλάβουμε ότι το θέμα αυτό, μπορεί να φαίνεται μικρότερης κλίμακας, αλλά είναι της ίδιας «ποιότητας» με το Σκοπιανό.
Χωρίς να το υιοθετούμε προβληματιζόμαστε: τελικά πόσο άδικη είναι η κατηγορία ότι κάποιοι από μας τηρούν «Νεοραγιαδική στάση» απέναντι στις «νέο-Οθωμανικές φαντασιώσεις» των γειτόνων μας; Κάθε πειστική απάντηση είναι ευπρόσδεκτη. Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι, όποιος δεν νοιάζεται για τα κοινά (που τον αφορούν), είναι άξιος να κυβερνάται από (ανεξέλεγκτους) κατωτέρους του.
Ιάσονος 95 - 382 21 Βόλος Τηλέφωνο: +30 2421 037891 Τηλεομοιότυπο: +30 2421 037894
Κινητό: +30 6976 555888 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: kostaskechaidis@yahoo.gr