Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

25 Απριλίου 2008

Περί Μακεδονίας

Το όνομα έχει χαθεί εδώ και 50 χρόνια όταν ο Τίτο αποφάσισε να μετονομάσει την Βαρντάρσκα σε Μακεδονία με τον σκοπό να κατέβει στο Αιγαίο.
Από τότε όλοι στο Ελλαδιστάν το ξύνανε.
Οι δεξιοί γιατί έκαναν τα καλά παιδιά στους Αμερικανούς που βέβαια από τότε έψαχναν τρόπο να πατήσουν στα κομμουνιστικά Βαλκάνια.
Οι αριστεροί που πιπίλαγαν την καραμέλα για συναδέλφωση των προλετάριων όλου του κόσμου.
Οι κεντρώοι γιατί είναι βαθιά νυχτωμένοι θέλοντας να εφαρμόσουν κομμουνιστικές πρακτικές με δεξιές μεθόδους (τον δήθεν σοσιαλισμό που θα εφαρμοστεί από σοσια-ληστές).
Οι «Μακεδόνες» έχουν απόλυτο δίκιο σε αυτά που κάνουν. Από μωρά τους πιπίλαγαν το μυαλό ότι είναι Μακεδόνες και πρέπει να ελευθερώσουν την Μακεδονία από τους κακούς Έλληνες. Οι οποίοι τρέχουν μπουλουκηδόν και τα ακουμπάνε σε ξενοδοχεία, καζίνα και μαγαζιά της "γείτονος και φίλης" χώρας.
Φυσικά δεν τους είπαν ποτέ ότι οι προ Χριστού επιγραφές που βρίσκονται στην "Μακεδονία" γράφτηκαν με ελληνική γραφή και όχι ρωμαϊκή όπως λένε όλοι οι ξένοι αλλά και εμείς ακόμη.
Δεν του είπαν ότι οι Έλληνες, ακόμη και σήμερα, μπορούνε να διαβάσουνε αυτές τις επιγραφές.
Δεν του είπαν ότι Θεσσαλονίκη και Αλέξανδρος ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ στα Ελληνικά και ότι δεν είναι απλοί ήχοι.
Και δεν τους τα είπαν γιατί εμείς σαν τυπικοί ηλίθιοι τους αφήσαμε να λένε ότι θέλουν.
Γιατί έχουμε εγκαταλείψει όσους Έλληνες επιζούν ακόμη στην Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία, όπως εγκαταλείψαμε τους Έλληνες της Κάτω Ιταλίας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου κλπ.
Ενδεικτικά αναφέρω την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε τον «Γιωργάκη» να παίζει με το Υπουργείο Παιδείας (παρόλο που καλά καλά δεν μιλούσε ελληνικά). Τότε αυτός έκοψε την χρηματική επιχορήγηση σε είκοσι (αν θυμάμαι καλά) ελληνικά μειονοτικά σχολεία στην Βουλγαρία. Αυτή η κίνηση είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος των κυβερνήσεών μας για τους ομογενείς.
Το όνομα της Μακεδονίας χάθηκε ολοκληρωτικά όταν δεχτήκαμε το «προσωρινό όνομα» ΠΓΔΜ. Είναι σαν να μας λέγανε εμάς Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία της Ελλάδας. Νομίζετε ότι χρειάζεται καθόλου κόπος για να σταματήσουν οι άλλοι να λένε το όνομα-σιδηρόδρομο, χρησιμοποιώντας μόνο το «Ελλάδα»;
Εξάλλου τι τους νοιάζει αυτούς το όνομα; Η Βιρμανία εδώ και χρόνια ονομάζεται Μυανμάρ. Ποιος από εσάς το πήρε είδηση; Και πόσο σας ενδιαφέρει πως θα λέγεται;
Αφού οι ηλίθιοι που (υποτίθεται) τους ενδιέφερε δεν έκαναν τίποτα, αλλά ασχολιόντουσαν με το μπούστο των τηλεπαρουσιαστριών στα πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα κανάλια, καλά να πάθουν.
Σε λίγο εκτός από Τούρκους βουλευτές (μόνοι μας τους λέμε έτσι, αλλά για πηγαίνετε στην Τουρκία να μιλήσετε για Έλληνες…) στην Θράκη, θα αποκτήσουμε και Αλβανούς βουλευτές, Μακεδόνες βουλευτές και Βούλγαρους βουλευτές.
Θα δώσουμε σωρηδόν στους ξένους χαρτιά και υπηκοότητα (χωρίς να τους βάλουμε να μάθουν την γλώσσα και χωρίς καν να ορκιστούν πίστη στους νόμους όπως κάνουν όλες οι χώρες)
Θα τους επιτρέψουμε να μας προσβάλλουν και να καίνε την σημαία μας για να μην κατηγορηθούμε από τους αριστερούς «διανοούμενους» ως ρατσιστές και εθνικιστές.
Θα χτίσουμε τζαμιά, συναγωγές και ότι άλλο τραβάει η καρδιά των παγκοσμιοποιητών (όχι δεν είμαι φανατικός θρησκευόμενος).
Θα επιτρέψουμε να φέρουν τον ηλίθιο τόπο ζωής τους (που τους κατάντησε σε αυτό το χάλι) στην Ελλάδα.
Και έτσι έπειτα από λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μία ανάμνηση που θα διδάσκεται στα σχολεία όπως οι Βαβυλώνιοι και οι Χετταίοι. Όσο για τους Έλληνες (ήδη οι περισσότεροι είναι αγράμματοι και χρησιμοποιούν στο πιθηκοειδές λεξιλόγιό τους 200 ελληνικές λέξεις και 1000 ξένες) θα εξαφανισθούν από φυσική επιλογή.
Ποιος ενδιαφέρθηκε που τα Windows αναφέρουν φαρδιά πλατιά το Μακεδονία;
Ποιος ενδιαφέρθηκε που όλα τα προγράμματα που αγοράζουμε για τους υπολογιστές αναφέρουν φαρδιά πλατιά το Μακεδονία;
Ποιος ενδιαφέρθηκε που Ελληνική πολύτομη εγκυκλοπαίδεια αναφέρει, ήδη από την δεκαετία του 70, τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία;
Η φύση δεν ευνοεί τους ηλίθιους, ούτε τους υποχωρητικούς.
Και όταν θα μείνουν οι μη ρατσιστές και μη εθνικιστές «διανοούμενοι» με τα «αδέλφια» τους από τις άλλες χώρες, τότε θα δουν πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Γιατί οι ιμάμηδες όταν βλέπουν «προοδευτικούς» βγάζουν σπυριά.
Χά!

Έχουμε και επιτυχίες

Υποκλίθηκαν στην ευφυΐα δύο Ελλήνων μαθητών

«Οι διοργανωτές μάς προκάλεσαν και βάλαμε στοίχημα πέντε... μπίρες. Πήραμε τα μετάλλια, τις μπίρες και φύγαμε», λένε ενθουσιασμένοι

Έβαλαν στοίχημα... πέντε μπίρες με τους διοργανωτές και μάζεψαν όλα τα μετάλλια το περασμένο Σαββατοκύριακο σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό στο Βάλτσε της Ρουμανίας.

Δύο μαθητές λυκείου από τη Θεσσαλονίκη αρίστευσαν στον διαγωνισμό «Πυθαγόρας» και μάλιστα κατάφεραν να λύσουν ασκήσεις στερεομετρίας, που ποτέ δεν είχαν διδαχτεί, μετατρέποντάς τες σε επιπεδομετρία, εκπλήσσοντας τους βαθμολογητές που... υποκλίθηκαν στην ευφυΐα τους.

Ο Ορφέας Αντωνίου πήρε χρυσό μετάλλιο και ο Βαγγέλης Ταρατόρης χάλκινο, ενώ μαζί πήραν το χρυσό στο ομαδικό... αγώνισμα, αφήνοντας τους επαίνους και τις απλές διακρίσεις για τους υπόλοιπους 600 μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Γιος του προέδρου του μαθηματικού τμήματος του Α.Π.Θ., ο Ορφέας Αντωνίου μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο από μαθηματικά και τα αγάπησε. Μαθητής της Β λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, κάνει πολλές ώρες μαθήματα για τη δική του ευχαρίστηση κι όχι για να προχωρήσει την ύλη, την οποία άλλωστε ξέρει απέξω κι ανακατωτά.

«Η Ρουμανία έχει παράδοση στα μαθηματικά και όταν φτάσαμε οι διοργανωτές είχαν ένα ύφος σνομπ, του στυλ «τι θέλετε εσείς εδώ», «δεν έχετε καμία ελπίδα για διάκριση». Εμείς δεν πτοηθήκαμε και ένας από αυτούς με προκάλεσε να βάλουμε στοίχημα. Δέχτηκα, βάλαμε στοίχημα πέντε μπίρες, πήραμε τα μετάλλια, τις μπίρες και φύγαμε», δήλωσε στο «Έθνος».

Υποτροφία
Ένα ολοστρόγγυλο 20 πήρε ως γενική βαθμολογία πριν από λίγες μέρες στον έλεγχο ο Βαγγέλης Ταρατόρης, που φοιτά με υποτροφία στο ίδιο σχολείο. Στον διαγωνισμό της Ρουμανίας βρήκε τα θέματα δύσκολα, αλλά όπως κι ο Ορφέας έλυσε τη στερεομετρία με... επιπεδομετρία και έφυγε με το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό και το χρυσό στο ομαδικό.

«Από πολύ μικρός ήμουν πιο μπροστά από τους άλλους στα μαθηματικά. Μου αρέσουν πολύ και νομίζω ότι μπορώ να λύσω και τα πιο δύσκολα προβλήματα, όσο κι αν χρειαστεί να παιδευτώ», μας είπε ο Βαγγέλης, που φυσικά θέλει να σπουδάσει στο μαθηματικό, ενώ από 10 χρόνων έχει το ECDL -είναι μάλλον ο μικρότερος σε ηλικία κάτοχος του διπλώματος αυτού- και παράλληλα έχει αποκτήσει πολλά χρυσά μετάλλια σε αγώνες κολύμβησης, όπου αποτελεί μια από τις ελπίδες της χώρας μας στο ελεύθερο.

Τους δύο μαθητές συνόδευσε στη Ρουμανία ο καθηγήτρια μαθηματικών Ελένη Μήτσιου.