Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

27 Αυγούστου 2017

Για τα κορόιδα με περικεφαλαία

Ο 34χρονος Κρίστιαν Λίντνερ είναι ο νέος ελπιδοφόρος ηγέτης στο FDP (Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών) της Γερμανίας. Φέρνει την «αλλαγή» στα πολιτικά πράγματα της Γερμανίας (φουκαράδες γερμανοί!). Σπούδασε στο Μπέρκλει (πού αλλού θα σπούδαζε;) με θέμα το «Civil and Environmental Engineering», τίτλος που προσωπικά μου θυμίζει πολύ το τρομερό κείμενο «Σιωπηλά όπλα για ήσυχους πολέμους» [αν σας ξέφυγε από την παλιότερη ανάρτησή μου μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ]
Ο τυπάς έχει δηλώσει ότι «η Ελλάδα σέρνει από την μύτη την Γερμανία και την Ευρώπη» και ότι κανονικά πρέπει να βγούμε από την ΕΕ για να μας μειωθεί το χρέος. Αλλά επειδή είναι ανοιχτόμυαλο και συμπονετικό παιδί θέλει να παραμείνουμε στην ΕΕ και να πάρουμε και άλλα δάνεια «για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας». Σιγά τώρα μην αναγκάζει τις τίμιες γερμανικές εταιρείες να βγάζουν από την Ελλάδα συνάλλαγμα και να πληρώνουν φόρους!
Όλα αυτά σημαίνουν ότι όταν θα πάρει την εξουσία η Μέρκελ θα είναι μπροστά του κάτι σαν την Μητέρα Τερέζα μπροστά στον Χίτλερ.
Ο τύπος αυτός λοιπόν θέλει την απόσυρση του κράτους από επιχειρηματικές δραστηριότητες (VW, Deutsche Telekom, Deutsche Post, Commerzbank), εκφράζοντας την άποψη πως το κράτος δεν μπορεί να ρυθμίσει το επιχειρηματικό τοπίο όταν το ίδιο συμμετέχει σε επιχειρήσεις.
Με λίγα λόγια το Γερμανικό κράτος (όπως και η Αγγλία, η Γαλλία κλπ) έχει στην ιδιοκτησία του τεράστιες εταιρείες (σαν την Φολκσβάγκεν), τράπεζες, ταχυδρομεία, και μία αεροπορική εταιρεία (την οποία προσφάτως χρηματοδότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ με 150 εκατομμύρια ευρώ για να μην φαλιρίσει).
Και όμως οι ευρωπαίοι «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» με το κακό ελληνικό κράτος που είναι τεράστιο και πρέπει να ξεπουλήσει τα πάντα στις καλές, νομοταγείς και τίμιες γερμανικές, γαλλικές κλπ εταιρείες και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές.
Και εσείς κορόιδα με περικεφαλαία έχετε πειστεί ότι πρέπει να απαλλαγείτε από το «κακό δημόσιο» (και ΟΧΙ να το αναμορφώσετε προς το καλύτερο και προς το συμφέρον σας), θα πληρώσετε το μάρμαρο ξανά και ξανά και θα πάτε να ψηφίσετε ξανά και ξανά τους ίδιους και τους ίδιους σωτήρες, τα ίδια και τα ίδια κόμματα, τις ίδιες και τις ίδιες ιδεολογίες που σας σερβίρονται πάντοτε ξαναζεσταμένες με νέο περιτύλιγμα.
Τελικά αισθάνεται κανένας σας «κορόιδο με περικεφαλαία»; Θα ήταν μία αρχή, γιατί φυσικά μας αναγκάζουν να πληρώνουμε επειδή μας κρατάνε από τον λαιμό. Αλλά το να το θεωρείτε αυτό φυσιολογικό είναι ένα πολύ διαφορετικό πράγμα…