Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Σεπτεμβρίου 2010

Υγεία

Σήμερα καθώς κατέβαινα την Θηβών «έπεσα» επάνω σε ένα νέο Ιατρικό Κέντρο που φτιάχνεται ανάμεσα στα Εκατόδεντρα και την Θεμιστοκλέους.
Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δέκα ιατρικά κέντρα και κλινικές στο περιστέρι, εκτός του ΙΚΑ και των πολυάριθμων μικρότερων ιατρείων.
Επειδή υποτίθεται ότι υπάρχει οικονομική κρίση και ο κόσμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ για να πληρώσει, τότε η νέα αυτή πολυδάπανη ιδιωτική επένδυση σημαίνει για εμένα μόνο ένα πράγμα: Από του χρόνου θα πρέπει να περιμένουμε και άλλη χειροτέρευση των υπηρεσιών του ΙΚΑ.
ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να μην χρησιμοποιούμε τα ταμεία μας. Παράδειγμα εγώ. Αν πάω σε έναν οδοντίατρο και πληρώσω 50 ή 60 ευρώ, θα πρέπει να πάω στο ταμείο μου, να πιάσω ουρά και τελικά μετά από κάνα δύο ώρες να μου δώσουν είκοσι ευρώ.
Οπότε θα προτιμήσω (και αυτό κάνω) να βάλω την απόδειξη κατευθείαν στην φορολογική δήλωση.
Έτσι όμως μειώνεται η κίνηση στα ταμεία και οι «εγκέφαλοι» μειώνουν και άλλο τις υπηρεσίες αφού κανείς δεν τις χρησιμοποιεί. Και πάει λέγοντας.
Τελικά πολύ γρήγορα θα έχουμε μετατρέψει πλήρως το σύστημα υγείας μας στο αντίστοιχο φρικτά εμπορευματοποιημένο αμερικάνικο.
Έ ρε γλέντια!
Όσοι δεν θα έχουνε λεφτά θα μπορούν να πεθάνουν ότι ώρα θέλουνε. Άλλωστε έχουμε δημοκρατία!
Έτσι;