Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

1 Νοεμβρίου 2014

Η εργατική ελιά

Ζω σε έναν ηλίθιο πολιτισμό, με ηλίθιους ανθρώπους. Όλοι (ακόμα και όσοι λένε το αντίθετο) κοιτάνε την πάρτη τους, ζώντας στον ηλίθιο μικρόκοσμό τους δικαιολογώντας πάντοτε τον ηλίθιο εαυτό τους και ρίχνοντας πάντοτε την ευθύνη σε κάποιον άλλον (συνήθως στο δημόσιο).
Και για να ζω σε αυτόν τον ηλίθιο κόσμο είναι προφανές ότι είμαι και εγώ ηλίθιος, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Η απάτη του τάφου της Αμφίπολης (συνέχεια)

Πριν από λίγο καιρό είχα ανεβάσει μία ανάρτηση με τίτλο «Η απάτη του τάφου της Αμφίπολης».
Τα γεγονότα έρχονται ΔΥΣΤΥΧΩΣ να με επιβεβαιώσουν.
Στο διαδίκτυο κυκλοφοράνε φωτογραφίες από τον Ά παγκόσμιο πόλεμο, όταν είχαν έρθει στο Ελλαντιστάν αγγλικά στρατεύματα κατοχής (συγνώμη συμμαχικά ήθελα να πω).

Οι άγγλοι στρατιωτικοί, γνήσιοι απόγονοι του Έλγιν, τίμησαν τον διάσημο εκπολιτιστή πρόγονό τους κάνοντας ανασκαφές στα ταφικά μνημεία της Αμφίπολης.

Στις εικόνες μπορείτε να δείτε δεκάδες πιτσιρίκια που κουβαλάνε πάνινα σακούλια από τις ανασκαφές. Λίγο ψωμί στα εξαθλιωμένα παιδιά (το οποίο προφανώς πληρωνόταν από το ελληνικό[;] δημόσιο με το δάνειο που είχε πάρει)  δεν ήταν σπουδαίο έξοδο για να δημιουργηθεί κάποια αίθουσα για την Αμφίπολη στο βρετανικό μουσείο.
Να λοιπόν πως μπορεί να εξηγηθεί η σύληση του τάφου, αλλά και η ΠΕΡΙΕΡΓΗ καταστροφή του ψηφιδωτού.
Οι αρχαιολόγοι λένε τώρα ότι μπορεί να υπάρχει μία υπόγεια κρύπτη. Οι Άγγλοι μπορεί ΗΔΗ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ (πιθανόν από κάποιο άγνωστο για μας αρχαίο χειρόγραφο). Έτσι έσκαψαν για να βρουν την υπόγεια αίθουσα. Αυτό γίνεται ακόμα πιθανότερο αφού οι αρχαιολόγοι βρήκαν σκορπισμένες μέσα στα χώματα τις ψηφίδες του κατεστραμμένου μωσαϊκού.
Βάζετε στοίχημα ότι σε λίγο θα βρεθεί κάποια υπόγεια αίθουσα που θα είναι ΚΑΙ ΑΥΤΗ συλημένη;
Μην βάλετε εκτός και έχετε λεφτά για χάσιμο.
Όσο για τον τάφο θα κάνω την ίδια ευχή που έκανα και στην πρώτη ανάρτηση: Να με διαψεύσουν τα γεγονότα…