Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

31 Οκτωβρίου 2013

Κύριε Γεωργιάδη είσαι φασίστας

Από παλιά συμπαθούσα τον Γεωργιάδη για τρεις λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι μιλούσε για την Ελλάδα, την ιστορία της κλπ.
Ο δεύτερος είναι ότι πουλούσε βιβλία αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.
Ο τρίτος είναι ότι έλεγε σωστά πράγματα σχετικά με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Ποτέ δεν μπόρεσα να χωνέψω τους «δημοκράτες» που έκαιγαν κάθε τρεις και λίγο το «φασιστικό» βιβλιοπωλείο του. Στην δημοκρατία δεν χωράνε καψίματα βιβλίων.
Ποτέ δεν χώνεψα την εναντίον του κακεντρεχή σάτιρα βολεμένων επαναστατών όπως κατάντησαν τελικά οι ΑΜΑΝ και ο Λαζόπουλος.
Τον υπερασπίστηκα σε σχόλια και αναρτήσεις, όταν τον κατηγορούσαν για φασίστα όταν έλεγε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Αλλά άρχισε να μου «χαλάει την σούπα».
Άντε, παράτησε το κόμμα του και μεταπήδησε σε άλλο. Ας πούμε ότι από το νέο κόμμα μπορούσε να προβάλλει καλύτερα τις ιδέες του.
Άντε, έγινε και υπουργός υγείας. Ας πούμε για να βοηθήσει μέσα σε αυτήν την καταστροφική μνημονιακή αναδιάρθρωση της οικονομίας μας.
Αλλά το να δηλώνει ότι οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας είναι καλύτερες και συμφέρουν είναι κάτι που δεν το χωράει ανθρώπου νους.
Με λίγα λόγια ο «πατριώτης» Γεωργιάδης σκοπεύει να ξεπουλήσει το δημόσιο αγαθό της υγείας. Σκοπεύει να μας αμερικανοποιήσει και να μας εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο.
Το κόλπο είναι απλό:
1) Οι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται στις (τώρα) φθηνές ιδιωτικές ασφάλειες, αφού ΗΔΗ πολλοί δουλεύουν ανασφάλιστοι.
2) Το ΙΚΑ και τα λοιπά ταμεία θα καταρρεύσουν αφού εκτός της συστηματική ληστεία που δέχονται δεν θα έχουν και νέες εισφορές.
3) Ο Γεωργιάδης ή μάλλον κάποιος άλλος «πατριώτης» θα διαλύσει το σύστημα υγείας ως ασύμφορο  και αντιοικονομικό.
4) Οι ιδιωτικές εταιρίες θα αρχίσουν να αυξάνουν την αμοιβή τους, αφού οι «πελάτες» θα πηγαίνουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πλέον σε αυτούς.
Βέβαια ο Γεωργιάδης δεν θα βλέπει κανένα πρόβλημα τότε, γιατί οι δείκτες της οικονομίας θα είναι ανοδικοί. Άσχετα με το εάν δεν θα μπορείς να αρρωστήσεις πλέον, γιατί τώρα τουλάχιστον έχεις αυτό το πλεονέκτημα.
Έτσι μπορώ να συμπεράνω ανεπιφύλακτα:
Κύριε Γεωργιάδη είσαι φασίστας. Όχι γιατί πουλάς «μη δημοκρατικά» βιβλία. Αλλά γιατί ξεπουλάς την πατρίδα σου.