Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

14 Μαΐου 2016

Ο κίνδυνος από τα μεταλλαγμένα

Στον κήπο έχω στην σειρά δύο πορτοκαλιές και δύο γκρέιπ-φρουτ.
Η πρώτη πορτοκαλιά είναι ομφαλοφόρος, ενώ η δεύτερη, με πολύ λεπτή φλούδα, είναι για χυμό, γλυκόξινη με κουκούτσια.
Παρατηρώ λοιπόν το εξής φαινόμενο:
Η ξινή πορτοκαλιά έχει αρχίσει και φτιάχνει πορτοκάλια με αφαλό και κουκούτσια μαζί! Αυτό σημαίνει ότι γονίδια της ομφαλοφόρου έχουν μεταφερθεί στην ξινή. Αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία.

Επίσης τα γκρέιπ-φρουτ του δέντρου δίπλα στην ξινή πορτοκαλιά γίνονται σε μεγάλο ποσοστό μικρά σε μέγεθος και λεπτόφλουδα, ενώ τα κανονικά είναι μεγάλα με χοντρή φλούδα. Επίσης αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία.

Έτσι δημιουργεί η Φύση τις νέες ποικιλίες, διασταυρώνοντας γονίδια από συγγενικά είδη.
Σε αυτήν την φυσική τάση οφείλεται και ο κίνδυνος των μεταλλαγμένων που με τόση ηλίθια και υπερφίαλη συμπεριφορά προωθούν οι κάθε είδους ανεγκέφαλοι.
Όταν βάζεις γονίδια σκορπιού σε ένα φυτό για να αντέχει στην ξηρασία, νομίζεις ότι βελτιώνεις την φύση. Τίποτε πιο ανόητο από το να νομίζει ένα κατασκεύασμα ότι μπορεί να διορθώσει τον κατασκευαστή του.
Το μόνο που επιτυγχάνεται με την μίξη γονιδίων είναι να μετατρέπουμε σε συγγενικά δύο είδη που δεν θα μπορούσαν να ανακατέψουν τα γονίδιά τους «στον αιώνα τον άπαντα».
Έτσι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ τι νέα είδη υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν, και πόσο επικίνδυνα θα είναι για τους ανθρώπους. Γιατί ένα πράγμα (εκτός του ότι όλοι θα πεθάνουμε) είναι σίγουρο σε αυτόν τον κόσμο:
Η Φύση δεν παθαίνει ΤΙΠΟΤΕ. Μπορεί να διαμορφώνει και να αλλάζει με αργούς ή γρήγορους ρυθμούς τα είδη των όντων που την αποτελούν, αλλά πάντα θα βρίσκεται σε μία δική της εσωτερική αρμονία και ισορροπία.
ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. Παίζοντας με τις λεπτές ισορροπίες της Φύσης, μπορεί να βάλουμε σε κίνηση μία χιονοστιβάδα καταιγιστικών αλλαγών, από τις οποίες ίσως να μην επιβιώσουμε όντας τόσο αποκομμένοι από την Μητέρα μας.
Οι κακοί(;) Έλληνες;

Το ότι σαν φυλή έχουμε τεράστια ελαττώματα είναι ένα γεγονός.
Αυτό δεν είναι περίεργο, αφού ολόκληρη η ανθρωπότητα κατατρύχεται από τα ίδια ακριβώς ελαττώματα. Στο σημείο που διαφέρουμε από τους άλλους λαούς είναι ξεκάθαρα το οικονομικο-πολιτικό σύστημα μέσα στο οποίο μεγαλώνουμε.
Η κάθε κοινωνία έχει δικά της χαρακτηριστικά εξαρτώμενα από τις τοπικές κοινωνικές συνθήκες.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ζητήσω να διαβάσετε την ανάρτηση «1 ΕΓΩ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΥΣΙΑ» για να ξεκαθαρίσετε τι εννοώ με τις λέξεις «ΕΓΩ» και «Προσωπικότητα». Είναι βασικό στοιχείο της συνέχειας του άρθρου.
Η κοινωνία μπορεί να διαμορφώσει την προσωπικότητα του ανθρώπου. Είναι λάθος για να μην πω ΑΠΑΤΗ αυτό που λέγεται ότι διαμορφώνει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος διαμορφώνεται ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.
Απόδειξη είναι για παράδειγμα οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί. Υποτίθεται ότι είναι εργατικοί, καλοί και ευσυνείδητοι πολίτες και γενικά μπορούν να θεωρηθούν παράδειγμα για εμάς.
Αυτή είναι η ωραία μυθολογία με την οποία σας πιπιλίζουν το μυαλό.
Οι Γερμανοί είναι τα ίδια ακριβώς ΣΚ@@@@ με εμάς, από ψυχολογική άποψη.
Η διαφορά είναι πολύ απλή για να την πάρουν είδηση οι περισσότεροι.
Οι Γερμανοί για πολλούς αιώνες ζουν σε ένα βασιλικό/απολυταρχικό/θρησκευτικό καθεστώς. Αιώνες τώρα θεωρούνται από ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ως δουλοπάροικοι με ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Η γερμανική προσωπικότητα διαμορφώθηκε από το σιδερένιο χέρι του κράτους αφέντη να υπακούει διαφορετικά «ζήτω που κάηκε».
Εμείς;
Για χιλιάδες χρόνια ζήσαμε σαν πόλεις κράτη και «είναι μέσα στα γονίδιά μας» να είμαστε τοπικιστές και ανεξάρτητοι.
Από εκεί και μετά ζήσαμε κάτω από μία σειρά από σκληρούς κατακτητές με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πολιτικά, οικονομικά και θρησκευτικά συστήματα.
Με την σειρά Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Τούρκοι Ευρωπαίοι του Μεσαίωνα μας έσφαζαν, μας καταπίεζαν και μας λήστευαν ασύστολα.
Και ερχόμενοι στην ιστορία μας μετά την απελευθέρωση, πρακτικά ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ.
Απλά περάσαμε με ΓΕΡΜΑΝΟ βασιλιά, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ αξιωματούχους και ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ σύστημα σε άλλη καταπίεση, ΥΠΟΥΛΗ και πολύ πιο επικίνδυνη από τις προηγούμενες. Και λέω ύπουλη γιατί τώρα υπήρχε η εντατική προπαγάνδα ότι είμαστε ελεύθεροι και υπεύθυνοι των πράξεών μας.
Όμως είμαστε απλά μία επαρχία χαχόλων που δημιουργήθηκε μόνο για να εξυπηρετεί τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Για πείτε μου λοιπόν:
-Πως μπορεί να είναι τίμιος, εργατικός, να δηλώνει στην εφορία τα εισοδήματά του και γενικά να είναι νομοταγής ένας λαός ο οποίος επί 2.000 και βάλε χρόνια έχει εκπαιδευτεί να θεωρεί την κάθε κυβέρνηση εχθρό του;
-Πως μπορεί να μην λέει ψέματα, να μην κλέβει, να μην παρανομεί ένας λαός ο οποίος επί 2.000 χρόνια και βάλε ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ με αυτόν τον τρόπο;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Πολύ απλά οι αρετές του, εκφραζόμενες αρνητικά σαν ΕΓΩ, δεν τον αφήνουν.
Η αρετή της ελευθεροφροσύνης των αρχαίων Ελλήνων έχει μετατραπεί σήμερα στην νεοελληνική ασυδοσία.
Λέτε να φταίνε ΜΟΝΟ οι Έλληνες για αυτό;
Αν υπάρχουν απατεώνες Έλληνες που χρηματίζονται, οι Γερμανοί που τους πληρώνουν δεν είναι απατεώνες;
Η πραγματικότητα είναι πολύ απλή και δεν μοιάζει με τις τρεις βασικές ΑΠΛΟΪΚΕΣ απόψεις που επικρατούν:
-«οι καλοί ευρωπαίοι και οι κακοί έλληνες»
-«για όλα φταίνε οι ευρωπαίοι»
-«για όλα φταίνε οι έλληνες» (η πλέον επικρατούσα)
Η πραγματικότητα είναι ότι «ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ».
Φταίει το πολυαγαπημένο ΕΓΩ, το οποίο καμουφλάρεται πίσω από την ψεύτικη βιτρίνα της προσωπικότητας.
Έτσι δεν υπάρχουν κακοί Έλληνες όπως δεν υπάρχουν κακοί ξένοι.
Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος έκφρασης.
Ο σωστός τρόπος είναι:
Οι ΕΓΩΪΚΟΙ Έλληνες και οι ΕΓΩΪΚΟΙ ξένοι.
Με λίγα λόγια οι ΕΓΩΪΚΟΙ άνθρωποι.