Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

18 Ιανουαρίου 2018

Το αξιοθρήνητο copy paste ειδήσεων

Μέχρι πριν λίγο καιρό το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας είχε ξεχαστεί για λίγο. Ξαφνικά, ο Μπουτάρης αποκάλεσε τους σκοπιανούς με το κλεψιμαίικο όνομά τους. Ένα λάθος έκανε ο άνθρωπος και δεν το είπε επίτηδες όπως εσείς οι κακόπιστοι εθνικιστές και φασίστες νομίζετε. Το ότι ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ πλάκωσαν όλοι [ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ, Σκόπια, ελληνικά κώματα] και ήθελαν να τελειώσει αυτό το «πρόβλημα» με έντιμους συμβιβασμούς και άλλα τέτοια νεοταξικά χυδαιολογήματα είναι ένα απόλυτα τυχαίο και συγκυριακό γεγονός!
Αλλά το θέμα μου δεν είναι αυτό.
Με βάση την σχετική είδηση είχα κάνει ανάρτηση με τίτλο «Δόθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το όνομα «Μακεδονία» στους σκοπιανούς». Διαβάζοντας τις σχετικές ειδήσεις πρόσεξα μία μικρή αλλά σημαντική για μένα λεπτομέρεια.
Το κείμενο στις αναρτήσεις γράφει: «Όταν λέμε ότι θέλουν να γίνουμε Μητρόπολη των Βαλκανίων…».
ΟΜΩΣ, στο βίντεο ο Μπουτάρης ακούγεται να λέει: «Όταν λέμε ότι θέλουμε να γίνουμε Μητρόπολη των Βαλκανίων…».
Το [εσκεμμένο ή όχι] λάθος έχει αναπαραχθεί από δεκάδες «ειδησεογραφικά» σάιτ. Μπήκα σε πολλά και όλα έχουν το ίδιο copy paste λάθος κείμενο. ΚΑΝΕΝΑΣ από τους δημοσιογραφίσκους της διαδικτυακής δεκάρας δεν ασχολείται να διαβάσει καν αυτό που αναρτά. Ασχολείται μόνο να ανεβάσει πολλές αναρτήσεις μήπως και κερδίσει μερικά κλικ που θα του αποφέρουν λίγα ευρώ.
Το έκτο συμπέρασμα λοιπόν της ανάρτησης «Δόθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το όνομα «Μακεδονία» στους σκοπιανούς» είναι:
Αυτό το αξιοθρήνητο copy paste ειδήσεων πρέπει κάποτε να σταματήσει. Δεν κερδίζουμε τίποτε αν μία είδηση [ακόμα και ψεύτικη ή λάθος] βγει καρμπόν σαράντα και πενήντα φορές στην δήθεν διαδικτυακή ενημέρωση. Μόνο χάνουμε…