Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

25 Ιουλίου 2015

Επερχόμενες εκλογές και πραγματικότητα

Σε λίγο θα έχουμε εκλογές, γιατί ο Τσίπρας θα θέλει να μας σώσει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι εξάλλου.. Και μετά θα ξαναέχουμε εκλογές, γιατί όλοι θα θέλουν να μας ξανασώσουν. Και θα ψηφίσετε ακόμα και το Ποτάμι ή τον Μητσοτάκη τζούνιορ για να ξεπουλήσει με την συγκατάθεσή σας ότι δεν ξεπουλήθηκε ακόμα. Όχι ότι έμειναν και πολλά μετά το παζάρι Πασοκ/ΝΔ, το οποίο καλείται να ολοκληρώσει ο Τσίπρας (μάλλον με τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο). Κάτι λίγο από νησιά (που ενδιαφέρουν τους τούρκους), κάτι λίγα από Μακεδονία (που ενδιαφέρουν τα Σκόπια), κάτι λίγο από Ήπειρο (που ενδιαφέρει τους Αλβανούς).
Κατά τα άλλα, οι «must» τουριστικοί προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού γεμίζουν με Έλληνες που ανησυχούν για το μέλλον τους.
Το 2009 είχα αναρτήσει μερικά γνωμικά περί εκλογών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ Περί εκλογών ή εδώ Περί εκλογών για να μου κάνετε και κανένα κλικ παραπάνω…  
Εγώ θα προσθέσω μόνο κάτι που είχε δηλώσει σε εφημερίδα περίπου το 1983 ένας νεοδημοκράτης βουλευτής. Δυστυχώς δεν έχω άλλα στοιχεία αφού τότε δεν κρατούσα κανενός είδους αρχείο. Προφανώς δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού και έτσι έχω την παγκόσμια αποκλειστικότητα στο διαδίκτυο. Είχε πει λοιπόν ο πολιτικός αυτός:
Από τώρα και στο εξής δεν θα ψηφίζουμε κυβέρνηση για να εφαρμόσει την πολιτική της αλλά για να εφαρμόσει την πολιτική της ΕΟΚ.
Καλή σας ψήφο…