Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Ιουνίου 2017

Η κατάρα του Κατάρ

1) Το Κατάρ έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1971! Έχει 313.000 «πολίτες» και 2,3 εκατομμύρια μετανάστες. (Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δεν υπάρχουν ντόπιοι αφού λογικά οι γηγενείς χαχόλοι είναι κάτω από τις 313.000 όσων έχουν την υπηκοότητα).
2) Το Κατάρ είναι τρίτο στον κόσμο σε αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. (Μην σας περάσει από το μυαλό ότι για αυτόν τον λόγο έγινε αγγλική αποικία μετά την διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας).
3) Το Κατάρ δεν έχει αποδεχθεί την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου. (Αλήθεια υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ στον σημερινό δημοκρατικότατο κόσμο μας;)
4) Το Κατάρ είναι ένα μικρό αμμώδες επίπεδο οικόπεδο στην μέση του Περσικού Κόλπου. (Τελείως συμπτωματικά, έχει μία μεγάλη αμερικανική βάση από την οποία οι Αμερικανοί διδάσκουν δημοκρατία και ανθρωπισμό στην Μέση Ανατολή)
5) Το Κατάρ, στις αρχές του 2017, είχε εξωτερικό χρέος που ανερχόταν στα 159,2  δις δολάρια. (τώρα το πώς γίνεται ένα τόσο πλούσιο κράτος με 329,161 δις ΑΕΠ να χρωστάει και μάλιστα τόσα πολλά, μόνο οι οικονομικοί εγκέφαλοι των κομμάτων, οι οικονομολόγοι/τηλεμαϊντανοί και οι «μαχόμενοι» δημοσιογράφοι των ΜΜΕ μπορούν να αιτιολογήσουν)
5) Το Κατάρ διατηρεί στρατιωτική δύναμη 11.800 ανδρών. Το 2008 οι στρατιωτικές δαπάνες ξεπέρασαν τα 2,355 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια ή το 2,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. (Κάπου 200.000 δολάρια το στρατιωτικό κεφάλι και σκεφτείτε ότι συνορεύει ΜΟΝΟ με την φίλη και σύμμαχο Σαουδική Αραβία)
7) Το Κατάρ έστειλε τις ειδικές δυνάμεις του στην Λιβύη, όπου βοήθησαν το 2011 την «αντιπολίτευση» στην μάχη της Τρίπολης για να πέσει ο κακός Καντάφι. (Τελείως συμπτωματικά, ο Καντάφι σχεδίαζε να δημιουργήσει τράπεζα με δικό του χρυσό για να γίνονται οι συναλλαγές του πετρελαίου σε άλλο νόμισμα και όχι σε αμερικανικά δολάρια)
8) Το Κατάρ κατηγορείται ότι έχει σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις και τις χρηματοδοτεί. (Οι υπόλοιπες αραβικές χώρες είναι άκρως δημοκρατικές και δεν ασχολούνται με την διασπορά τζαμιών και ιμάμηδων στον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, οι αθώοι Αμερικανοί -απασχολημένοι με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- δεν πήραν είδηση τίποτε)
9) Το Κατάρ πλήρωσε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ως λίτρα σε ισλαμιστές επειδή λέει απήγαγαν μέλη της βασιλικής οικογένειας. (Προφανώς επρόκειτο παγκοσμίως για τα μοναδικά «μέλη βασιλικής οικογένειας» που κυκλοφορούσαν χωρίς τους συνήθεις δεκάδες οπλισμένους γορίλες)
10) Οι δημοκρατικότατες και ανθρωπιστικότατες μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής (που θεωρούν τις γυναίκες κατώτερες ακόμα και από τα σκυλιά), τα έβαλαν με το κακό αυτό τεχνητό κρατίδιο μεταναστών γιατί «δεν αντέχουν άλλο να υποστηρίζει τους ισλαμιστές» (ξεχείλισε το ποτήρι κατά τον μαχόμενο δημοσιογράφο).

Με λίγα λόγια ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ότι το Κατάρ στηρίζει τους ισλαμιστές τρομοκράτες αλλά όλοι -Άραβες, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι- έκαναν τουμπεκί και μάλιστα ψιλοκομμένο.
Μπορώ να υποθέσω ότι ο λόγος της απότομης ευαισθησίας είναι ότι πρόκειται να γίνει νέα μοιρασιά στα «οικόπεδα» του Κόλπου και οι «παίκτες» της σκακιέρας των πετρελαίων άρχισαν να κινούνται ανησυχώντας για την ελευθερία, την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Άντε και στα δικά μας τώρα που πρόκειται να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια και άρχισαν και οι πρώτες έρευνες στα ελληνικά «οικόπεδα».