Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Απριλίου 2015

Πρόσφυγες και κουραφέξαλα

Φυσικά το κουραφέξαλα δεν αναφέρεται στους πρόσφυγες, αλλά στην μυθολογία που τους συνοδεύει.
Η αιτία αυτής της ανάρτησης είναι κείμενο για τους πρόσφυγες, σε φιλικό ιστολόγιο, και κάνω εδώ το σχόλιό μου επειδή πρόκειται για σχόλιο-σιδηρόδρομο.
Προφανώς ο συντάκτης πλέει σε πελάγη απίστευτης ευτυχίας.
Δεν είναι ότι αυτά που αναφέρει δεν είναι έτσι. Είναι ότι βασίζεται σε λάθος δεδομένα για το απίστευτα περίπλοκο αυτό θέμα.
1) Μιλάει για ψυχικά τραύματα των προσφύγων που προκαλούνται από την προσφυγιά και την ζωή σε ξένο μέρος. Ξεχνάει προφανώς ότι όλοι αυτοί έχουν μεγαλώσει σε περιοχές όπου η ζωή δεν αξίζει δεκάρα τσακιστή, ενώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ αξιοπρέπεια, ΟΥΤΕ κοινωνική σταθερότητα με τις οποίες μεγάλωσε αυτός. Όταν φύγεις από μία κόλαση όπου γεννήθηκες και επιβίωσες, και πας αλλού όπου δεν θα κινδυνεύεις συνέχεια να σε πυροβολήσουν, να σε βιάσουν, να σε ακρωτηριάσουν ή να σε πάνε σκλάβο στα ορυχεία των πολέμαρχων, είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι ΔΕΝ θα αποκτήσεις ψυχολογικά τραύματα. Ο λόγος είναι ότι αυτό που εμείς το θεωρούμε κόλαση για τους πρόσφυγες είναι κυριολεκτικά παράδεισος.
2) Ονειροβατεί ασύστολα. Από πότε η ανακούφιση «όλων αυτών των αρνητικών συνεπειών της προσφυγιάς έχουν σχέση με «την καταπολέμηση του ρατσισμού, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των προσφύγων, κλπ, κλπ»;
Όσο ο πολιτισμένος» κόσμος εκμεταλλεύεται ασύστολα τις υπανάπτυκτες κοινωνίες…
Όσο τις διαιρεί και τροφοδοτεί εμφυλίους για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους τους…
Όσο έχει εργοστάσια που λειτουργούν σε συνθήκες σκλαβιάς για να αγοράζουμε εμείς φθηνά προϊόντα…
Όσο θα υπάρχει η ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗ, φρικτή, διεστραμμένη και ΑΧΟΡΤΑΓΗ ανθρώπινη ψυχολογία που θέλει όλο και περισσότερα μην περιμένετε λύση για κανενός είδους πρόβλημα.
3) Πιπιλάει την καραμέλα του ρατσισμού (και του φασισμού ΦΥΣΙΚΑ), μια ωραία καπιταλιστική καραμέλα, που την μοιράζουν απλόχερα όσοι ακριβώς έχουν συμφέροντα από όλα αυτά, Αλήθεια:
-Γιατί πρέπει εγώ (από το μικρό κομμάτι της οικονομικής πίτας που έχω χρυσοπληρώσει) να τροφοδοτήσω τις στρατιές των προσφύγων που έρχονται στην πατρίδα μας;
-Γιατί να μην «πληρώσει το μάρμαρο» το κατεστημένο (πλούσιοι, πολυεθνικές, πολιτικοί, κλπ) που στο κάτω-κάτω είναι και η αιτία της προσφυγιάς και κερδίζουν από αυτήν;
-Από πού και ως που είμαι φασίστας και ρατσιστής επειδή ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να υπάρχουν ινδοί και πακιστανοί που κατά την γνώμη του συντάκτη θα πρέπει να τους ταΐζω εγώ, αν και οι χώρες τους είναι καπιταλιστικές, πυρηνικές υπερδυνάμεις;
4) Θα κατηγορήσω τον συντάκτη για πλήρη άγνοια της ανθρώπινης ψυχολογίας και για ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ με πρόσφυγες, αληθινούς και ψεύτικους. Ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος, μεγαλώνει με συγκεκριμένες πολιτιστικές πεποιθήσεις τις οποίες θεωρεί τέλειες. Θεωρεί επίσης ότι έχει κάθε δικαίωμα να ζει με τον τρόπο που μεγάλωσε σε μία ξένη χώρα. Να σας δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα: γνωρίζω έναν πακιστανό (τον οποίο θεωρώ πιο πολιτισμένο από πολλούς έλληνες) και για τον οποίο έτρεχα να φτιάξω χαρτιά όταν είχε πρωτοέρθει στο Ελλαντιστάν). Καιρό μετά ήρθε ο ξάδερφός του (περπατώντας από την Τουρκία) ετοιμοθάνατος από την πείνα και μία πληγή στο χέρι,κινδυνεύοντας να χάσει τουλάχιστον τον αντίχειρά του από την μόλυνση.
Η μάνα μου τον περιποιήθηκε, τον τάισε του έδωσε φάρμακα κλπ. Όταν ο τύπος συνήρθε και λάδωσε το άντερό του, τον ρώτησα σε μία συζήτηση: «Δηλαδή τώρα που ήρθες εδώ θέλεις και τζαμί»; Και αυτός απάντησε με αφοπλιστική και τρομακτική ειλικρίνεια: «ΦΥΣΙΚΑ!!!».
Με το να μπαίνουν στην χώρα μας οι χιλιάδες (κυρίως μουσουλμάνοι) πρόσφυγες δεν κινδυνεύουμε μόνο οικονομικά, αφού θα απομυζήσουν (σε διατροφή, εκπαίδευση, υγεία) όλα τα κεφάλαια που απέμειναν από την ληστρική επίθεση των πολυεθνικών.
Κινδυνεύουμε άμεσα και σαν φυσική ύπαρξη μόνο και μόνο γιατί δεν είμαστε μουσουλμάνοι.
Όταν όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι και εύπιστοι «φιλάνθρωποι» δημιουργήσουν πυρήνες αμόρφωτων (κυριολεκτικά και κοινωνικά) και εξαγριωμένων (από τον τρόπο που μεγάλωσαν) μουσουλμάνων, τότε θα δουν τι σημασία θα έχει η «ευαισθησία» που δείχνουν.  Θυμηθείτε απλά τους μουσουλμάνους τρίτης γενιάς που γεννήθηκαν στην Ευρώπη, μεγάλωσαν εκεί και τώρα πολεμούν στην Συρία ως Τζιχαντιστές ή ανατινάζουν αθώους περαστικούς στο πολυπολιτισμικό Ευρωπαϊστάν.
4) Επίσης, θα κατηγορήσω τον συντάκτη για (εσκεμμένο;) αλληθώρισμα. Καημό το έχω να δω μέσα σε ένα (από τα εκατοντάδες) δακρύβρεκτα κείμενα για τους λαθρομετανάστες, και πρόσφατα για τους πρόσφυγες πολέμου, μια μικρή αναφορά για τους έλληνες πρόσφυγες (άνεργους και άστεγους). Πουθενά μια αναφορά για τα παιδιά που πεθαίνουν της πείνας και λιποθυμούν στα σχολεία. Πουθενά μια αναφορά για όσους έλληνες πεθαίνουν χωρίς φάρμακα. Πουθενά μια αναφορά για το ότι η γιαγιά σας και ο παππούς σας μπορεί να πάρει τα δήθεν δωρεάν γυαλιά για να βλέπει ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Ο πολιτισμός δεν είναι αλλήθωρος. Ή θα είναι όλοι καλά και θα ζουν όλοι με αξιοπρέπεια ή δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ το δικαίωμα να απαιτεί «επί ποινή ρατσισμού» από τους άλλους να δέχονται αγόγγυστα την πολιτική, οικονομική, κοινωνική, θρησκευτική και ανθρώπινη υποβάθμισή τους στο όνομα μιας ανόητης, νεφελώδους, παγκοσμιοποιητικής «ευαισθησίας».
Το θέμα είναι μεγάλο. Δεν αναλύεται σε μερικές γραμμές. Και ειδικά δεν αναλύεται όταν βλέπεις μόνο ένα μέρος του προβλήματος.
Υπάρχουν πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες που πρέπει να τους μεταχειριστείς ανθρώπινα; ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν και ΦΥΣΙΚΑ πρέπει να τους μεταχειριστούμε ανθρώπινα.
Αλλά ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ που δημιουργήθηκαν οι πόλεμοι και οι συνθήκες φτώχειας που γεννούν πρόσφυγες και μετανάστες;
Φταίει ο μέσος φουκαράς που τρέχει για το μεροκάματο και πληρώνει τα πάντα ή ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ οι έμποροι όπλων, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (με την σκοτεινή προέλευση και τα τεράστια κονδύλια), οι πολιτικοί, οι στρατιωτικοί και οι παγκοσμιοποιητές που επεμβαίνουν ασύστολα σε τριτοκοσμικές χώρες διαλύοντας τον κοινωνικό τους ιστό με την δικαιολογία της «ειρήνης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»;

Τελικά, πήρε είδηση κανένας την «φιλοσοφία» με την οποία τα γράφω αυτά ή κάποιοι θα με κατηγορήσουν για ρατσισμό, φασισμό και άλλα τέτοια «δημοκρατικά»;