Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

1 Ιουνίου 2009

Είδατε οι κομμουνιστές;

-Ο Αλαβάνος είναι ο πλουσιότερος βουλευτής της Ελλάδας.
-Ο Τσίπρας έχει μετοχές σε εταιρία που παίρνει δημόσια έργα.
Κατά δήλωσή τους πρέπει το κράτος να φορολογήσει αυτους που έχουν χρήμα. Βάζουν και τον εαυτό τους μέσα;
-Η Παπαρήγα έδειξε τον πραγματικό δημοκρατικό κομμουνιστικό εαυτό της όταν δήλωσε, στην ψύχρα, μπροστά στους Έλληνες ότι δεν δέχεται να της ελέγχουν οικονομικά το κόμμα της. ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ.
Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι.
Ορίστε και μία παλιά καταχώρηση, αφιερωμένη στα κορόιδα που τρέχουν στις αφισσοκολήσεις και κουβαλάνε κόκκινες σημαίες σε όλες τις διαδηλώσεις "ενάντια στην εκμετάλλευση των εργαζομένων".

ΚΚΕ: Τυπώνουμε τα πάντα εκτός από λεφτά
Αναδημοσιευση από το ιστολόγιο των Ελλήνων τυπογράφων τις πολύ ενδιαφέρουσες καταγγελίες.

Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ μας ανταγωνίζεται αθέμιτα.
  • Ανήκει σε κόμμα που είναι στη βουλή, το ΚΚΕ!
  • Δεν έχει κανένα προσωπικό επιχειρηματικό ρίσκο!
  • Τελευταία πήρανε επιδότηση χωρίς απολύτως διαφανή κριτήρια 1.000.000 ευρώ!
  • Αρκετοί δήμοι ανήκουν στο ΚΚΕ όπως και δημοτικές επιχειρήσεις από όπου παίρνουν όλες τις δουλειές!
  • Τα κεφάλαια προέρχονται από εισφορές μελών. Τσάμπα χρήμα!
  • Στο βωμό των πολιτικών διαπραγματεύσεων, έχουνε πάρει όλες τις δουλειές από το Δημόσιο, εφημερίδες, περιοδικά, νομαρχίες, δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, όλες τις μεγάλες εταιρείες, το ΒΕΑ, όλα τα συνδικαλιστικά έντυπα. Ακόμα και δεξιές εφημερίδες τυπώνουν για να τους εξασφαλίσουν ήρεμο εργασιακό περιβάλλον!
  • Διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά επαγγελματικών στελεχών του κόμματος σε όλες τις ειδικότητες!
  • Διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά από επαγγελματίες συνδικαλιστές όπου οι περισσότεροι κατεβαίνουν για βουλευτές και με αυτούς πολεμάνε τους ανταγωνιστές τους!
  • Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα με συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων και πρόεδρο που ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ τυπώνουν όλα τα έντυπα τους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ.!
  • Οι εργαζόμενοί τους δεν έχουν κάνει ποτέ απεργία ούτε ποτέ έχει σταματήσει η παραγωγή!
  • Καμία δημόσια υπηρεσία δεν τολμάει να εισβάλλει στις εγκαταστάσεις τους όπως κάνουν σε τόσους άλλους συναδέλφους!
  • Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ έχει πιο φτηνά μεροκάματα. Δεν εφαρμόζει την ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ που θέλει να μας επιβάλλουν πανελλαδικά οι επαγγελματίες βουλευτοσυνδικαλιστές του ΚΚΕ.
  • Το 2008 ο τζίρος της τυποεκδοτικής είναι περίπου 80.000.000 ζεστό χρήμα που το άρπαξαν με κομματικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά μέσα από εμάς.
  • Δεν μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν!
ΘΕΤΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
  1. Ποιο άλλο τυπογραφείο πανελλαδικά λειτουργεί όπως η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ΤΟΥ ΚΚΕ;
  2. Μας ανταγωνίζονται αθέμιτα - ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
http://typografeio.blogspot.com/2009/01/blog-post_6735.html
Όπως είναι γνωστό το κόμμα που μάχεται το απεχθές κεφάλαιο έχει στην κατοχή του και την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, με τζίρο που ξεπερνάει τα 40.000.000 ευρώ και η οποία εκσυγχρονίστηκε με κεφάλαια ενός αναπτυξιακού νόμου, τα οποία προέρχονται από την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων !!!
Γιατί δεν αυξάνουν με δική τους πρωτοβουλία τον ελάχιστο μισθό που δίνουν στους εργάτες της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ στα 1400 ευρώ; Τι τους κρατάει αυτή τη στιγμή να κάνουν μια γενναία αύξηση έτσι ώστε να ζουν αξιοπρεπώς;
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Ο κύριος Δρακόπουλος Δημήτριος υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθηνών και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας χάρτου και ο κύριος Χαρός Δημήτριος υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β Αθηνών, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών, Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων, έθεσαν μια σειρά από αιτήματα (όλοι προφανώς τα γνωρίζετε) στο Σωματείο μας το ΣΕΜΕΕ.
Γιατί απαιτούν από εμάς να τα αποδεχτούμε; Και δεν τα εφαρμόζουν πρώτα στα δικά τους τυπογραφεία όπου ισχύει το άβατο και τα κόκκινα μεροκάματα.
Θα έπρεπε οι διεκδικήσεις τους και η επόμενη απεργία να ξεκινήσει από τα δικά τους τυπογραφεία, να βγάλουν έξω όλους τους εργαζόμενους, να κλείσουν τις πόρτες να σταματήσουν ΟΛΟΙ την παραγωγή. Να δώσουν το καλό παράδειγμα, να μας πείσουν για την αγνότητα τον προθέσεων τους.
Όχι να έρχονται ΜΟΝΟ στα δικά μας ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.

Αδιαφορώντας για την επιβίωση μας, εάν χρωστάμε, εάν έχουμε επιταγές, εάν έχουμε δάνεια. Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές και επιδοτήσεις. Ούτε ήμαστε στο απυρόβλητο.
Βέβαια είναι πάγια τακτική να μας εξοντώσουν, να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό, να μας εκθέτουν στους πελάτες μας, να μας παίρνουν όλες τις δουλειές, ώστε να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο το δικό τους τυπογραφείο, τα συμφέροντά τους και η εκλογική τους πελατεία.
Συνέχεια κατηγορούν τους άλλους εργοδότες ώστε να μην έχουμε ποτέ εργασιακή ειρήνη. Πάντα να είμαστε σε διαμάχη με τους εργαζομένους μας για να τους χρησιμοποιούν εναντίον μας και όταν χρειαστούν ειδικευμένο προσωπικό κατόπιν εντολής το παίρνουν από εμάς αδιαφορώντας για την ζημιά που μας κάνουν.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 19/6/01 Τα 20χρονα της «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ»
«Από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η ίδρυση της παραγωγικής μας μονάδας ήταν καθαρό ότι το βασικότερο στήριγμα, το βασικότερο πλεονέκτημά μας ήταν και παραμένει η ιδιαίτερη ταύτιση των εργαζομένων με τους στόχους του εργοστασίου»,
θα πει ο Μ. Καλούδης, για να αναφέρει ότι, σήμερα, στην επιχείρηση εργάζονται 245 άτομα.

Τους δικούς μας εργαζομένους τους στρέφουν συνέχεια εναντίων μας, κτυπώντας μας όπου βρουν για να μας διαλύσουν.
Μας κατηγορούν ακόμα και μέσα στα αντίγραφα των ΣΣ που μοιράζουν.
Ένα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε
Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές και επιδοτήσεις...

http://typografeio.blogspot.com/2008/05/blog-post.html
Συμφωνώ και ευθύς αμέσως επαυξάνω!
Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής περίεργο. Το εξής πολύ περίεργο έως ύποπτο.
Σ' αυτήν την χώρα μπορούμε να μιλάμε επί ώρες, επί μέρες, επί βδομάδες - ακόμα και επί μήνες - για τα άπλυτα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα τελευταία του ΛΑΟΣ.
Μπορούμε να χύνουμε τόνους μελανιού για να γράφουμε για τις εταιρείες του Βουλγαράκη, για τις μίζες των 2 μεγάλων κομμάτων, για τις σκανδαλώδεις προμήθειες των υπουργείων, για τις κομπίνες των νοσοκομείων και για τόσα άλλα ων ουκ έστι αριθμός.
Ποτέ όμως, και κανείς, δεν μιλάει για το ΚΚΕ - ή αν μιλήσει - το θέμα θα θαφτεί πάραυτα.
Ποιος, άραγε, είναι ο λόγος που το ΚΚΕ απολαμβάνει αυτήν την ιδιότυπη, αλλά καθόλου άτυπη, ασυλία; Γιατί κανείς δεν ασχολείται μαζί του;
Τα πράγματα είναι απλά. Εξαιρετικά απλά.
Επιγραμματικά θα πούμε το εξής:
Το ΚΚΕ έχει την απόλυτη στήριξη του δικομματισμού γιατί και ο δικομματισμός έχει την απόλυτη στήριξη του ΚΚΕ.
Ο δικομματισμός δεν θα μπορούσε να σταθεί στο πολιτικό στερέωμα ούτε μια μέρα αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει ως αποκλειστικό σκοπό να καπελώνει τη οργή και τον θυμό του κόσμου, με αποτέλεσμα αυτή η οργή να μην διοχετεύεται εκεί που πρέπει και, επομένως, να μην κινδυνεύουν τα ρεμάλια της Ρηγίλλης και της Χ. Τρικούπη.
Πριν από μερικά χρόνια, όταν περνούσαν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ έξω από το Λιτόχωρο Πιερίας, ποιος Έλληνας δεν θα έβγαινε στον δρόμο συμμετέχοντας σε μια πραγματικά παλλαϊκή αντίδραση; Δεν συμμετείχαν, όμως, παρά κάποιες εκατοντάδες επαγγελματίες ευαίσθητοι κραδαίνοντας σφυροδρέπανα. Αυτή δηλαδή ήταν η δυναμική του Ελληνικού λαού; 700-800 άτομα; Ποιος Έλληνας δεν είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους για τα δίκαια αιτήματά του; Εκατομμύρια Έλληνες είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι και πρόθυμοι να τα σαρώσουν όλα στο διάβα τους, αλλά που να σας πάρει ο διάολος δεν ανέχονται να συμμετέχουν σε πορείες υπό την σκιά των πανό του ΚΚΕ.
Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα που μπορούμε να φέρουμε, όπου αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ είναι ο τέλειος αποσβεστήρας, το εκπληκτικό αμορτισέρ που απορροφά όλους τους κραδασμούς της ελληνικής κοινωνίας.
Αν θέλει το ΚΚΕ να βοηθήσει τον κόσμο, ας τολμήσει να κατεβεί στους δρόμους της Ελλάδας χωρίς κόκκινα πανιά ή - ακόμα καλύτερα - ας μοιράσει Ελληνικές σημαίες. Τότε θα δούμε τι σημαίνει λαοθάλασσα. Τότε θα δει ο μπούλης από το Φλέτσερ Σκουλ οφ Λόου εντ Ντιπλόμασι και ο ηλίθιος ιουδαίος το γένος Τσαντ τι σημαίνει λαϊκή οργή.
Αλέκα έχεις βάλει τα τσιράκια σου, επειδή δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, να λοιδορούν, να συκοφαντούν και να απειλούν εκείνους τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ανθρώπους οι οποίοι τολμούν να σας απογυμνώσουν, να σας αποστεώσουν και να σας παραδώσουν βορά στην κρίση της κοινωνίας.
Μας χλευάζουν, μεταξύ άλλων, ότι είμαστε ανεπίτρεπτα απλοί, έως απλοϊκοί, στην θεωρία μας και ότι τα κείμενά μας είναι τόσο απλοϊκά που δεν ευσταθούν απέναντι σε επιστημονική έρευνα και κριτική. Ακόμα και όταν σας τρίβουμε το Ριζοσπάστη στα μούτρα, το ίδιο λέτε.
Εκεί στην Τυποεκδοτική τυπώνετε τα πάντα. Από μπροσούρες μέχρι τον Ελεύθερο Τύπο. Φαντάζομαι μπορείτε να τυπώσετε και κάτι πιο απλό, έως απλοϊκό, θα έλεγα. Αγγελτήρια θανάτου, ας πούμε.
Τύπωσε, λοιπόν, καμιά δεκαριά παλέτες κηδειόχαρτα του ΚΚΕ αλλά άσε την ημερομηνία θανάτου κενή γιατί δεν την γνωρίζω ακόμη.
Το γραφείο τελετών θα το μάθεις σύντομα, αν ήδη δεν το υποψιάζεσαι.
Κατά Μακεδονία μεριά πέφτει. Κατά την Ορεστιάδα. Και, όχι, δεν είναι κοντά στο Διδυμότειχο.

Ευχές

Καλή πρωτομηνιά σε όλους με ένα μικρό κουίζ:
ΖΙΜΕΝΣ ή ΜΙΖΕΝΣ;
Διαλέγετε και παίρνετε.