Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

7 Οκτωβρίου 2012

Η αναπνοή της γης



Η γη είναι ζωντανή. Αναπνέει. Και επειδή αναπνέει εμείς μπορούμε να υπάρχουμε. Αλλά με κάθε τρόπο προσπαθούμε να της κάνουμε κακό. Όμως αλίμονό μας αν η αναπνοή της σταματήσει…



Το φιλμ της WWF για τον πλανήτη


Ένα πολύ καλό φιλμάκι για την καταστροφή του πλανήτη η οποία προξενείται από ανθρώπους που νομίζουν ότι οι ενέργειές τους δεν θα έχουν καμία συνέπεια.

Ισορροπείστε την δίαιτά σας



Μειώστε την κατανάλωση κρέατος. Όχι μόνο θα κάνετε καλό στην υγεία σας, αλλά θα βοηθήσετε και το περιβάλλον. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, τα αέρια που εκπέμπονται από τις αγελάδες και τα γουρούνια συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.


Μην σπαταλάτε ενέργεια



Η ενέργεια είναι όχι μόνο χρήσιμη αλλά και λίγη. Φροντίστε να μην την σπαταλάτε άσκοπα.

Οικονομία στο νερό



Το γλυκό νερό είναι ελάχιστο στον πλανήτη μας και όχι μόνο το χρησιμοποιούμε παντού αλλά επιπλέον το μολύνουμε με τις διάφορες δραστηριότητές μας. Σταματήστε την υπερκατανάλωση στο σπίτι και όπου αλλού είναι δυνατόν.

Κλείστε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε



Οι ηλεκτρικές συσκευές «σε αναμονή» καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας. Βγάλτε τις από την πρίζα εφόσον δεν τις χρησιμοποιείτε.