Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

19 Μαρτίου 2009

Άλλη μια ελληνική πρωτιά στο τραγούδι

Να σας πω την «αμαρτία» μου η νέα ελληνική μουσική δεν που αρέσει καθόλου. Δεν μου αρέσουν ούτε οι στίχοι, ούτε η μουσική. Δεν μου αρέσει που δεν είναι πια τραγούδια αλλά καινές περιεχομένου χορευτικές νταπαντουπάδικες επιδείξεις.
Αλλά τουλάχιστον κάπου κάπου μας επιφυλάσσει κάποιες εκπλήξεις. Παράδειγμα η Άννα Βίσσυ:
Σαρωτική ήταν η "Πυρά" στο πέρασμα της, κατορθώνοντας να είναι το πιο πολυσυζητημένο video! Στο δημοφιλές YouTube σε λιγότερο από 48 ώρες, απέκτησε 28 Τιμές (honors) - αριθμός ρεκόρ για την ελληνίδα Star, που το νέο της μουσικό video μπήκε στα most viewed charts της Γερμανίας, Αυστραλίας, Καναδά, Γαλλίας, Ιταλίας, Νορβηγίας, Τσεχίας, Σουηδίας ενώ έφτασε μέχρι το Νο 5 της Μεγάλης Βρετανίας!
Κατακτώντας την κορυφή για το video με τις περισσότερες video ανταποκρίσεις στην μουσική παγκοσμίως για την πρώτη εβδομάδα επισκεψιμότητας του (Νο1 Μost Responded) και φτάνοντας μέχρι την 4η θέση του πιο πολυσυζητημένου μουσικού video από όλες τις χώρες (#4 - Most Discussed (Today) - Music).
Η Άννα Βίσση και το Στην Πυρά μόλις ξεκίνησαν... Το διάσημο διεθνές gay e-magazine ΟhlalaMag ανέρτησε στην κεντρική του το μουσικό video που η Απόλυτη συναντάει την υποψήφια για Oscar, Patricia Field , ενώ το είδαμε και στο μεγαλύτερο μουσικό Bρετανικό site ΝΜΕ, ανάμεσα στα νέα Video της Βritney, Duffy, Pink κ.α!
Στις παρακάτω διευθύνσεις υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες:
YouTube Honors: http://i260.photobucket.com/albums/ii29/fannatics/28honors.jpg
OhlalaMag: http://i260.photobucket.com/albums/ii29/fannatics/ohlalamag.jpg
NME: http://i260.photobucket.com/albums/ii29/fannatics/nme.jpg

Άντε, να έχουμε και άλλες τέτοιες πρωτιές

Σβήνουμε το φως στις 28 Μαρτίου
Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα για την Ώρα της Γη
 Παγκόσμια πρωτιά κατακτά η Ελλάδα για την Ώρα της Γης, τη μεγαλύτερη συμβολική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με το δυναμικό «παρών» 270 δήμων και κοινοτήτων και την προσωπική συμμετοχή περισσότερων από 18.000 πολιτών.
Η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης, οι οποίοι βρέθηκαν στην τρίτη θέση με δεύτερο τον Καναδά.
«Η πραγματική δύναμη του μηνύματος της Ώρας της Γης παραμένει η ενεργή συμμετοχή του κάθε πολίτη ξεχωριστά, μέσα από την ξεκάθαρη δήλωση όλων ότι απαιτούνται εδώ και τώρα γενναία μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.
Περισσότεροι από 18.000 Έλληνες έχουν ήδη δηλώσει ηλεκτρονικά την προσωπική συμμετοχή τους αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στην πολιτική ηγεσία για να εντείνει τις προσπάθειές της ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Η ελληνική συμβολή όμως στην παγκόσμια εκστρατεία της Ώρας της Γης δεν εξαντλείται στη μαζική συμμετοχή.
Ελληνικά μνημεία και τοπόσημα παγκόσμιας ακτινοβολίας θα προσθέσουν αίγλη στην διεθνή αυτή πρωτοβουλία.
Με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Παρθενώνας, ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά και το Μνημείο του Φιλοπάππου θα προσδώσουν λάμψη στην Ώρα της Γης με τη συσκότιση τους…
Όλα αυτά στις 28 Μαρτίου, 20:30 - 21:30 το βράδυ...

Ανακύκλωση

Ἐπιτέλους καί μία καλή εἴδηση.
Στό ΑΒ Βασιλόπουλος Ἑλληνικοῦ ἐδῶ καί 2 ἑβδομάδες ὑπάρχει δοχεῖο ὅπου μπορεῖς νά ρίχνεις τό τηγανισμένο λάδι. Ὑπάρχει ἑταιρεία πού τό συγκεντρώνει καί τό μετατρέπει σέ Βιοκαύσιμα: http://www.revive.gr/
Εἶναι πολύ ἁπλό : Χρησιμοποιῆστε ἕνα ἄδειο πλαστικό μπουκάλι ἀπό ἀναψυκτικό ὅπου θά συγκεντρώνετε τά χρησιμοποιημένα λάδια. Ὅταν γεμίσει κάνετε μία βόλτα ἀπό τό ΑΒ καί τό ἀδειάζετε στόν εἰδικό κάδο.
Στήν συγκεκριμένη ὑπεραγορά (στά ἑλληνικά super market) λειτουργεῖ κέντρο ἀνακύκλωσης ὅπου μπορεῖτε ἐπίσης νά ἀνακυκλώνετε χαρτί, πλαστικό, γυαλί, ἀλουμίνιο, μικρές ἠλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες.
Ἐλπίζω νά ἀκολουθήσουν καί ἄλλοι τό παράδειγμά του ΑΒ.
Καί ἐμεῖς πρέπει νά συμμετέχουμε ὅσο μποροῦμε.
Μέ τό νά ρίχνουμε τά λάδια στόν νεροχύτη μολύνουμε τό νερό, εἰδικά ἄν δέν ὑπάρχει βιολογικός καθαρισμός.