Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Ιουνίου 2014

Τα μικρά θαύματα

Περιτριγυρισμένοι από «ειδικούς» (που σας λένε μόνιμα τι πρέπει να σκέφτεστε, πώς να σκέφτεστε και πότε να σκέφτεστε) και ασχολούμενοι μονίμως με την ομαδάρα σας, το κόμμα σας (μάλλον κώμα είναι), με το χρηματιστήριο, τις εκλογές και τους δείκτες, και, και, και…      συνήθως χάνετε σημαντικά πράγματα.




Ζούμε σε έναν κόσμο που έχει απίστευτες ομορφιές. Υπάρχουν παντού όπου και να κοιτάξετε μικρά θαύματα, ακόμα και μέσα στις τσιμεντουπόλεις που καταντήσαμε να ζούμε: ένα έντομο που θα ερευνήσει στην γλάστρα σας, ένα σπουργίτι που θα πετάξει τιτιβίζοντας, ένα μικρό λουλουδάκι που θα μοσχομυρίζει.
Ένα τέτοιο μικρό θαύμα συμβαίνει κάθε μέρα αυτήν την περίοδο. Ο ήλιος βγαίνοντας χτυπάει το ενυδρείο μου. Το φως διαθλάται και στον τοίχο εμφανίζεται ένα μικρό ουράνιο τόξο.

Στην φωτογραφία δεν φαίνεται καλά, αλλά είναι πραγματικά θαυμάσιο.
Σταματήστε για μία στιγμή την τρεχάλα και ψάξτε για τα μικρά αυτά θαύματα.
Αξίζει τον κόπο.