Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

13 Ιουλίου 2015

Το ΝΑΙ του όχι


Προσωπικά δεν πήγα να ψηφίσω στο δημοψήφισμα, αλλά αν πήγαινα θα ψήφιζα ΟΧΙ. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα άλλαξε κάτι, απλά θα έκανα μία δήλωση άρνησης αυτής της φασιστικής κατάστασης της δήθεν δημοκρατικής, δήθεν πολιτισμένης και δήθεν Ευρώπης των λαών (όπου λαών να διαβάζετε τραπεζών).
Ψηφίσατε ΚΟΡΟΙΔΑ; Μπράααβο!
Νομίζατε ότι αν ψηφίσετε ΝΑΙ θα μείνετε στο ευρώ και θα τρώτε με χρυσά κουτάλια; Μπράααβο!
Νομίζατε ότι αν ψηφίσετε ΟΧΙ θα κάνετε κάποια επανάσταση; Μπράααβο!
Ως τυπικοί ψηφοφόροι-πρόβατα και καταναλωτές τηλεοπτικού σανού πιστέψατε ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι.
ΤΙΠΟΤΕ δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Πάντοτε τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Σας κορόιδεψε ο «Εθνάρχης» λέγοντας το «Καραμανλής ή τανκς» και ανέβασε το χρέος σας στα 8 δις δολάρια από τα 330 εκατομμύρια της κακιάς χούντας.
Σας κορόιδεψε ο Αντρέας Παπανδρέου με τις «βάσεις του θανάτου» και τα «τιμημένια γηρατειά», κατέστρεψε την ελληνική βιομηχανία και αύξησε και άλλο το χρέος.
Σας κορόιδεψε ο «Τσοβόλα δώστα όλα» και σας έχωσε στα προσωπικά δάνεια.
Σας κορόιδεψε ο Μητσοτάκης και προετοίμασε το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ.
Σας κορόιδεψε ο Σημίτης και αφού πληρώσατε ένα δις ευρώ στην Goldman Sachs μπήκατε στις δαγκάνες της Δημιουργικής λογιστικής (SWAP) δηλαδή στο κατώφλι της χρεωκοπίας.
Σας κορόιδεψαν και σας έφαγαν τα λεφτά στο χρηματιστήριο, μαζί με τα λεφτά των ασφαλιστικών σας ταμείων.
Σας κορόιδεψε ο Γιωργάκης με το «λεφτά υπάρχουν» και με λογιστικές κομπίνες φούσκωσε ακόμα περισσότερο το χρέος σας.
Σας κορόιδεψε ο Σαμαράς και λοιποί «μαζί τα φάγαμε» και περάσατε μία θαυμάσια πενταετία αρπαγής και εξαθλίωσης.
Και απάνω που δεν αντέχατε άλλο, και θα ξεκινούσε αυθόρμητη επανάσταση, σας κορόιδεψε και ο Τσίπρας. Μετέτρεψε το όχι σας σε ναι και μάλιστα γλοιώδες. Έδωσε και θα δώσει ακόμη περισσότερα και εσείς θα ξανα-υποκύψετε πιστεύοντας τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Υπάρχει λοιπόν λύση ή όχι;
Είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει η ανθρωπότητα έχει έναν άθλιο και διαστρεβλωμένο ψυχισμό. Και όσο θα υπάρχει αυτός ο διαστρεβλωμένος ψυχισμός θα υπάρχει αθλιότητα, καταπίεση, κοροϊδία και κλεψιά από τους κυβερνώντες, πόλεμοι, απάτες, φτώχια και γενικά άθλιοι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τις μάζες με κάθε τρόπο για να αποκτήσουν ΠΙΟ πολλά πλούτη και ΠΙΟ πολλή δόξα.
Πριν από μόλις έναν αιώνα, οι άνθρωποι ζούσαν φτωχά και σκληρά, ένας πατέρας δούλευε στα χωράφια ή σε κάποια άλλη δουλειά και κατάφερνε να μεγαλώσει μία πολυμελή οικογένεια.
Σήμερα ένας άνθρωπος δουλεύει σκληρά και μόλις που καταφέρνει να επιβιώνει. Δεν μιλάμε να φτιάξει οικογένεια και μάλιστα να ταΐζει τα πέντε ή δέκα παιδιά των παλιών οικογενειών.
Γιατί;
Πολύ απλά γιατί έχει να ταΐσει τα κοινόχρηστα, το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, το αυτοκίνητο, το μηχανάκι, την ασφάλεια του σπιτιού, την ασφάλεια του αυτοκινήτου, την ασφάλεια για το μηχανάκι, την ασφάλεια ζωής, την εφορία, τις διακοπές του, τα διόδια, τις κάρτες, το 4G για το τάμπλετ και όλα τα υπόλοιπα καλούδια που τον κάνουν να νομίζει ότι είναι πολιτισμένος.
Δεν ξέρω αν καταλάβατε τίποτε από όλα αυτά, αλλά τουλάχιστον αρχίστε να σκεφτόσαστε: ποιος φταίει για την σημερινή σας κατάσταση; Μήπως φταίτε εσείς και όχι οι άλλοι;
Μήπως φταίει η ευπιστία σας που σας κάνει ευάλωτους στα ψέματα των πολιτικών;
Μήπως φταίει η λαιμαργία σας για περισσότερα πράγματα;
Μήπως τελικά φταίτε εσείς και όχι αόριστα κάποιοι άλλοι;