Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

6 Ιουλίου 2014

Υγιεινή διατροφή 2 (τι γινόταν κάποτε)

Οι άνθρωποι συνήθως θέλουν να κάνουν τον λιγότερο δυνατό κόπο για τα περισσότερα δυνατά οφέλη. Αυτό μέχρι ένα σημείο δεν είναι κακό. Είναι η φυσική τάση για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ζωντανή φύση

Είναι γεγονός ότι σαν «πολιτισμός» εξαφανίζουμε κάθε είδος ζώων στον πλανήτη (για τα δέντρα δεν μιλάω, γιατί το έχουμε εμπεδώσει).
Όμως υπάρχουν και κάποια είδη που ανταποκρίνονται εύκολα στις δραματικές αλλαγές που προκαλούμε, επιζούν και πολλαπλασιάζονται ακόμα και μέσα στις πόλεις. Παράδειγμα τα περιστέρια που κατακλύζουν τα πάντα.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα σπουργίτια.
Στην χθεσινή εκδρομή και ενώ τρώγαμε κάτω από ένα αρμυρίκι μας είχαν μαζευτεί πολλά «ξεπεταρούδια». Μαθημένα από τους γονείς ότι εκεί έχει φαγητό χωρίς κίνδυνο περίμεναν να τους πετάξεις ψίχουλα και αμέσως τα έτρωγαν. Τα πιο θαρραλέα κάθονταν στο τραπέζι, εφόσον δεν έκανες απότομες κινήσεις. και τα ακόμα πιο θαρραλέα έπαιρναν μόνα τους την μερίδα τους μέσα από την ψωμιέρα!