Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

12 Νοεμβρίου 2014

Είμαστε με τα καλά μας;

Ένας φίλος μου μετά από μακροχρόνια ανεργία, μου είπε ότι κατάφερε να βρει δουλειά. Θα μετέφερε με ένα φορτηγό ψωμιά από την Χαλκίδα και θα τα μοίραζε σε μαγαζιά στην Αθήνα. Θα δούλευε μόνο βράδυ και φυσικά θα έπαιρνε μόνο τον βασικό μισθό. Τουλάχιστον όμως θα του κόλλαγαν ένσημα, προφανώς αναγκαστικά αφού θα ήταν οδηγός.
Σήμερα με ξαναπήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι και πάλι άνεργος. Την πρώτη μέρα δουλειάς καθυστέρησε και απολύθηκε. Έπρεπε μέσα σε επτά ώρες να καλύψει 640 χιλιόμετρα! Με λίγα λόγια θα έπρεπε να καλύπτει μέσα στην Αθήνα εκατό χιλιόμετρα ανά ώρα, με στάσεις για παράδοση, φανάρια και ότι άλλο απρόοπτο μπορεί να συμβεί.
Έκπληκτός του είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και απάντησε:
-Φυσικά γίνεται αν είσαι πιτσιρικάς και  τρέχεις με 160 στην εθνική και με 90 μέσα στην Αθήνα!
Αυτό είναι το εργασιακό κλίμα στο οποίο συνηθίζετε σιγά-σιγά νέο-ελλαντιστανά πρόβατα/ψηφοφόροι που επιμένετε να μένετε στις πολιτικές στάνες, που επιμένετε να σας αρμέγουν για να έχετε ipod και δορυφορική.
Και δεν θα σας κάνει εντύπωση:
-ούτε ο μεγάλος αριθμός των ατυχημάτων από τους τρελαμένους οδηγούς…
-ούτε οι άπειρες ασθένειες που προκαλούνται από το τρομερό άγχος του να προλάβεις να κάνεις την δουλειά πέντε ατόμων με τα λεφτά του μισού…
-ούτε το γεγονός ότι ήδη πεθαίνετε σαν τα κοτόπουλα από το άγχος και την κακή διατροφή των σαβουροφαγείων…
Θα σας κάνει όμως εντύπωση ότι «βγήκατε στις αγορές» και μπορείτε να δανείζεστε με «καλούς όρους» σαν καλοί, υπάκουοι και εργατικοί σκλάβοι, που θα έχουν μάθει να δουλεύουν 7-4-12 (δηλαδή 7 μέρες την εβδομάδα, 4 εβδομάδες τον μήνα, 12 μήνες τον χρόνο).
Και θα το διατυμπανίζετε και θα μου λέτε ότι έχω και άδικο που φωνάζω (!), ότι ασχολούμαι με θεωρίες συνομωσίας (!!) και ότι τώρα είμαστε πιο καλά από πριν (!!!).
Και εγώ δεν θα μπορώ να αντικρούσω τα τρομερά επιχειρήματά σας, επειδή όπως λέει και το Ευαγγέλιο «εδικαιώθη η μωρία από των τέκνων αυτής».