Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

7 Νοεμβρίου 2019

Ξεδιάντροποι αρχαιοκάπηλοι οι «πολιτισμένοι» Δυτικοί

Το πόσο πολιτισμένοι είναι οι «φίλοι και σύμμαχοί» μας, οι οποίοι θέλουν να μας εκπολιτίσουν ηθικά και οικονομικά το αισθάνεστε στο πετσί σας τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια.
Η Δύση έχει επιδοθεί από την εποχή της αποικιοκρατίας σε μία άγρια λεηλασία των αρχαιολογικών θησαυρών. Και αν περιμένετε ότι θα μας επιστραφούν ποτέ τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα να ξέρετε ότι θα πρέπει να περιμένετε πολλά-πολλά χρόνια ακόμα.
Ο λόγος είναι ότι αν επιστρέψουν τα μάρμαρα, θα υπάρξει «νομικό προηγούμενο» και θα πρέπει να επιστρέψουν ΟΛΕΣ τις κλεμμένες αρχαιότητες που μάζεψαν από ολόκληρη την υδρόγειο τους τελευταίους τρεις αιώνες.
Τότε όμως τα τρομερά μουσεία τους θα μείνουν άδεια με μερικούς πίνακες και αγάλματα της Αναγέννησης και θα γεμίσουν αράχνες.
Και το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ θα μείνουν με άδεια ταμεία…