Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

13 Οκτωβρίου 2012

Οικονομικά μέτρα



Ακόμα και την γιαγιά μου να βάζατε να φτιάξει τα οικονομικά της Ελλάδας θα σας έλεγε ότι δεν γίνεται να το καταφέρει αυτό εάν κόψει μισθούς, κλείσει επιχειρήσεις και πουλήσει την περιουσία που φέρνει κέρδη.
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: Πλήρης ύφεση, ανεργία, εξαθλίωση και φυσικά ΚΑΝΕΝΑ σημείο ανάκαμψης. Ακόμα και το ΔΝΤ και η ΕΕ ομολογούν ότι η πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα είναι μία αποτυχία. Παρόλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι τα ίδια και φυσικά η ελληνική κυβέρνηση (με κατεβασμένα βρακιά) ακολουθεί πειθήνια σαν σκυλάκι (μην χάσουμε και τις μίζες μας…).
Εδώ μπορεί κανείς να βγάλει δύο συμπεράσματα:
Πρώτον το ΔΝΤ και η ΕΕ αποτελείται από ηλίθιους γραφειοκράτες ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρο.
Δεύτερον η πολιτική που ακολουθείται έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ. Δηλαδή να εξαθλιωθούμε και να έρθουν οι ξένες εταιρίες να μας «σώσουν». Η πρώτη κρούση (ΑΚΟΥΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;) έγινε προχθές όταν ειπώθηκε στην ΕΕ ότι με τα χρυσορυχεία της Μακεδονίας θα βγαίναμε από την δύσκολη οικονομική κατάσταση που μας έβαλαν.
Ένας λογικός άνθρωπος (όχι οι τρομεροί οικονομικοί αναλυτές των καναλιών) μπορεί να συμπεράνει ότι ισχύει το δεύτερο.
Πάνω σε αυτήν την λογική λειτουργεί και η τρομερή αυτή γελοιογραφία του Ιωάννου.