Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

3 Δεκεμβρίου 2017

Ποιος θα μας σώσει από τους ειδικούς; (κλωνοποίηση)

Τα μάθατε τα χαρμόσυνα νέα;
Να σας τα πω εγώ: Η Ντόλι δεν είχε οστεοαρθρίτιδα!
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ότι οι νέες εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό δεν είχε σημάδια της πάθησης αυτής.
Στο παρελθόν, είχε αναφερθεί ότι η Ντόλι υπέφερε από οστεοαρθρίτιδα. Αυτό είχε ανησυχήσει τους καλούς επιστήμονες που πασχίζουν για το καλό μας. Ο λόγος ήταν ότι ίσως να εμφανίζονταν πρόωρα διάφορες παθήσεις στα κλωνοποιημένα ζώα. Αλλά μέχρι σήμερα (περιέργως) δεν είχε γίνει ενδελεχής έρευνα πάνω στο ζήτημα.
Έτσι, οι επιστήμονες των πανεπιστημίων της Γλασκόβης και του Νότιγχαμ, έκαναν αναλυτικό ακτινολογικό έλεγχο στον σκελετό της Ντόλι που βρίσκεται σε μουσείο στο Εδιμβούργο. Έπειτα, οι ερευνητές έκαναν και τη σχετική χαρμόσυνη δημοσίευση στην επιθεώρηση «Scientific Reports».
Επιπλέον, οι επιστήμονες αναγκάστηκαν να το κάνουν αυτό, επειδή δεν έχουν διασωθεί ακτινογραφίες της Ντόλυ από την εποχή που της έκαναν εξετάσεις.
Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Έτσι λένε ότι έχουν τα πράγματα!
Τελικά το χάψατε αυτό;
-Είναι δυνατόν για αυτό το φλέγον ζήτημα σχετικά με τις ασθένειες των κλωνοποιημένων ζώων να περιμένουν τόσα χρόνια οι επιστήμονες για να «δράσουν»;
-Είναι δυνατόν να έχουν πετάξει τις ακτινογραφίες από το πρώτο κλωνοποιημένο ζώο;
Νομίζω ότι «κάτι» προσπαθούν να καλύψουν.
Αυτό το «κάτι» πρέπει να έχει σχέση με τους κινδύνους οι οποίοι προέρχονται τα κλωνοποιημένα-μεταλλαγμένα ζώα που προσπαθούν να βάλουν στο πιάτο μας. Και πιθανόν αυτό το «κάτι» (ίσως σχετικό την ανθρώπινη κλωνοποίηση) να κινδυνεύει να αποκαλυφθεί από «αντιφρονούντες» επιστήμονες που ίσως να μην βρίσκονται στο τσεπάκι των πολυεθνικών.
Και έτσι κάποιοι έβγαλαν την σχετική καθησυχαστική ανακοίνωση, ώστε αν τυχόν διαρρεύσει αυτό το «κάτι» να μπορούν να πουν: «Είναι ψέματα. Ορίστε και η μελέτη που έχει γίνει! Μην ακούτε διαδόσεις και θεωρίες συνομωσίας».
Τελικά πολύ συνομωσιολόγος έχω καταντήσει!
Αλλά δεν μπορείτε να πείτε. Όσο νάναι κάποιο δίκιο το έχω…