Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

1 Ιουλίου 2014

ΔΕΗτζίδικες υποκρισίες

Οι πολιτικοί θα πουλήσουν την ΔΕΗ «για το καλό σας» μιλώντας για ανταγωνισμό και φθηνό ρεύμα. Δεν έχει σημασία που μετά η τιμή του ρεύματος θα διπλασιαστεί, κάτι που έγινε ήδη και στην Αγγλία όταν κόπηκε και πουλήθηκε η εκεί εταιρεία.
Οι δημοσιογράφοι ανησυχούν «για το καλό σας» αναφέροντας τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών. Δεν έχει σημασία που τα αφεντικά τους θα πάρουν μέρος στο τσιμπούσι της πώλησης των φιλέτων που έχουν δημιουργηθεί με το αίμα των Ελλήνων.
Οι συνδικαλιστές ανησυχούν «για το καλό σας». Δεν έχει σημασία που από το 1980 και μετά (όπως γνωρίζω από πρώτο χέρι) έχουν κάνει τις κομπίνες τις αρκούδας, αδιαφορώντας πλήρως για οτιδήποτε θα έκανε καλό στους Έλληνες.
Ακόμα και ο Τσίπρας ανησυχεί «για το καλό σας». Προφανώς ο μπαμπάς του θέλει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, αφήστε που δεν του βγαίνουν τα κουκιά και θέλει να βρει ψήφους για τις εκλογές.
Και ακόμα υπάρχουν ανεγκέφαλοι πολίτες-ψηφοφόροι που μιλάνε για υψηλόμισθους και τεμπέληδες.
Και κανένας δεν καταλαβαίνει ότι το μόνο καλό που θα βγει από οπουδήποτε είναι η αύξηση των κερδών μερικών επιτήδειων.