Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

28 Μαΐου 2010

Νέος εμπρησμός στο Ποικίλλον Όρος;

Ώρα δύο παρά τέταρτο περίπου, το μεσημέρι.
Είναι η δεύτερη φωτιά μέσα σε μερικές μέρες. Την εστία της πρώτης φωτιάς μπορείτε να την δείτε εκεί που είναι το κόκκινο βέλος.
Ετοιμάζεται κάποια κομπίνα στην περιοχή πάνω από την Πετρούπολη;
Το μέρος είναι ψηλά (με θέα), σχετικά επίπεδο και στην άκρη του μικρού δάσους. Δίπλα υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες. Έτσι από ότι φαίνεται σε μερικά χρόνια θα ξεφυτρώσουν νέες "πολυτελείς κατοικίες" μέσω νομικίστικων αλχημειών και αφού φυσικά καεί και το παραμικρό δεντράκι στο βουνό.



ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ... ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ


Αυτή η αντίδραση μάλιστα! Όχι αυτή η σαχλαμάρα με την ομαδική απόσυρση καταθέσεων για δώσουμε δικαιολογία στο Σύστημα και να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.




Έστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα αυτό σε φίλους σας διότι αφορά σε ένα έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών πετρελαίου.

Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,8 Ευρώ το λίτρο! Θέλετε να κατεβούν οι τιμές; Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού. Κάποιος πρότεινε μια... φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ' αυτή που μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.

Τον τελευταίο Απρίλιο ή Μάιο οι εταιρείες πετρελαίου "γέλασαν" μ' αυτά τα διαβήματα γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ αυτή την τακτική. Θα ήταν μεγαλύτερη η ζημία σ' εμάς παρά σ' αυτές. Όμως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την ακολουθούσαμε με συνέπεια.

Ενωθείτε μαζί μας! Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP (Οργανισμός εξαγωγών πετρελαιοπαραγωγών χωρών) μας έχουν πει ότι η τιμή που μας έχουν ορίσει είναι και η καλύτερη (58,9 λεπτά το λίτρο).

Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές είναι αυτοί που ελέγχουν την αγορά. Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντιδράσουμε. Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι να χτυπήσουμε το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να αγοράσουμε τη βενζίνη τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι.

Αφού χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία στην αγορά βενζίνης. Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα ΧΤΥΠΗΜΑ στην αγορά της βενζίνης δηλ. να αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών.

Ιδού μια πρόταση:

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (SHELL και ΒΡ).

Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή της. Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις ακολουθήσουν. Για να προκληθεί ένα τέτοιο "χτύπημα", θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία εκατομμυρίων πελατών της SHELL και της ΒΡ.

Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε. Το μήνυμα αυτό εστάλη σε 40 περίπου άτομα. Εάν καθένας απ' αυτούς το διαδώσει σε γνωστούς θα γίνει 40 x 10 = 400 και 400 x 10 = 4000 άτομα κ.ο.κ. Το μήνυμα αυτό, λοιπόν, θα έχει βρει εκατομμύρια αποδέκτες στους καταναλωτές. Τώρα αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να στείλετε αυτό το μήνυμα σε μερικούς δεκάδες γνωστούς που θα κάνουν κι αυτοί το ίδιο.

Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε έτσι, διαδώστε το μήνυμα αυτό σε γνωστούς και φίλους.
Το ότι τα πληρώνουμε όλα πανάκριβα είναι ένα γεγονός που το έχει εμπεδώσει όλος ο κόσμος. Να και ένα μικρό δείγμα. Από ένα κινέζικο σάιτ (http://www.happybuy188.com/) βρήκα ότι η νέα παιχνιδομηχανή PlayStation 3 με 160GB σκληρό δίσκο, κοστίζει 180 ευρώ.


Σίγουρα εκεί μέσα βρίσκονται μεγάλα ποσοστά κέρδους της εταιρίας που την κατασκεύασε.






Το ενδιαφέρον είναι το πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα:



Μια πρόχειρη έρευνα δείχνει ότι ένας έμπορος σε επαρχιακή πόλη την πουλάει 300 ευρώ (αύξηση 166%).









Γενικά στις διαφημίσεις εμφανίζεται να πουλιέται στα 449 ευρώ (αύξηση 249%).






Η μεγάλη αυτή διαφορά στην τιμή δείχνει και το αλαλούμ που επικρατεί στην Ελλάδα στο εμπορικό σύστημα. Ο καθένας πουλάει όσο θέλει και τα κορόιδα χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρουν κάτι το οποίο του χρόνου θα είναι «άχρηστο», γιατί θα έχει βγει άλλο με «περισσότερες δυνατότητες».

Κορόιδα Έλληνες!!!

ΥΓ. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσει κανείς να αγοράζει μόνο μέσω διαδικτύου από το εξωτερικό. Ξετιναγμένος για ξετιναγμένος, τουλάχιστον θα πληρώνει λιγότερα. Για ποιον λόγο να συντηρείς παρασιτικούς εμπόρους με ελάχιστο κοινωνικό όφελος και να πληρώνεις το κράτος για να τα τρώει η εκάστοτε κυβέρνηση;