Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

26 Νοεμβρίου 2016

Μια «μαύρη» ερώτηση

Η παγκοσμιοποίηση προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Και οι σύγχρονοι σκλάβοι σε ολόκληρο τον κόσμο -πανευτυχείς- περιμένουν υπομονετικά στις ουρές για να αγοράσουν «φθηνά» τις κινέζικες μπακατέλες, την ημέρα της γιορτής τους.
Άρτι αφιχθείσες οι «μαύρες Παρασκευές» έγιναν άμεσα δεκτές από τα αμερικανάκια του Ελλαδιστάν, τα οποία απέδειξαν ότι αμερικανοποιήθηκαν πλήρως. Θα πρότεινα του Τσίπρα να ζητήσει από τον Τράμπ να γίνουμε η πεντηκοστή πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ. Το αξίζουμε εξάλλου.
Και τώρα η ερώτηση:
Οι «μαύρες» εκπτώσεις φτάνουν ακόμα και το 80%, τουλάχιστον από τους τίμιους εμπόρους.
Και αφού οι καταστηματάρχες «είναι ευχαριστημένοι» με τον μεγάλο τζίρο, σημαίνει ότι παρά την τεράστια έκπτωση, βγαίνει κέρδος.
Που σημαίνει ότι η τεράστια έκπτωση δεν είναι παρά ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ.
Και εκτός από την αισχροκέρδεια ολόκληρου του χρόνου, γιατί όλοι παραπονιούνται ότι ο κόσμος δεν ψωνίζει; Γιατί δεν κρατάνε μόνιμα τις τιμές σε αυτά τα επίπεδα ώστε όλοι να αγοράζουν ολόκληρο τον χρόνο αυτό που χρειάζονται;
Γιατί το κράτος απαγορεύει τις μόνιμες εκπτώσεις ή μάλλον γιατί επιτρέπει τις τεράστιες τιμές;
Κατά την γνώμη μου είναι απλό. Μία φορά τον χρόνο, οι πειναλέοι σκλάβοι θα πρέπει να αισθάνονται πλούσιοι και τρομεροί. Διαφορετικά μπορεί να αρχίσουν να σκέφτονται. Κάπως έτσι συμβαίνει με το καρναβάλι του Ρίο οπότε κάθε χρόνο οι εξαθλιωμένοι Βραζιλιάνοι ξεθυμαίνουν.
Το ίδιο συνέβαινε και με την γιορτή των σκλάβων στην αρχαία Ρώμη.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ίδια αφεντικά, ίδιοι σκλάβοι, ίδιος σκοπός. Μόνο η μέθοδος διαφέρει.

Νέα Τάξη παντού

Πιστεύετε ότι μόνο στο Ελλαδιστάν συμβαίνουν όσα συμβαίνουν;
Νομίζετε ότι ευρωπαίοι και αμερικανοί τρώνε με χρυσά κουτάλια; Το ίδιο νομίζουν και οι πειναλέοι αφρικανοί που φεύγουν από την χώρα τους και έρχονται στο πειναλέο Ελλαδιστάν. Προφανώς εδώ, επειδή ΔΕΝ τους σκοτώνουν για ψύλλου πήδημα και βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό, νομίζουν ότι βρίσκονται στον Παράδεισο.
Ακριβώς όπως το νομίζουν όσοι φεύγουν από την Ελλάδα και μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά. Επειδή τα πράγματα εκεί είναι ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ λίγο καλύτερα νομίζουν ότι ΟΛΟΙ εκεί ζουν καλύτερα. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Πάρτε παράδειγμα το Αμερικανιστάν, την παγκόσμια αυτή «υπερδύναμη», που ξεκίνησε σαν δημοκρατική επανάσταση και κατάντησε να γίνει ένα αριστερό τρομοκρατικό/ολοκληρωτικό καθεστώς.
Κάτι που δεν θα σας πουν ποτέ οι «έγκριτοι και μαχόμενοι» δημοσιογράφοι είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ ένας στους επτά αμερικανούς (δηλαδή 42 εκατομμύρια άνθρωποι) επιζούν με κουπόνια του κράτους. Σε αυτούς (κατά την γνώμη μου) θα πρέπει να προσθέσουμε τους σκλάβους-μετανάστες, τους άνεργους που δεν τηρούν τις κατάλληλες νομικίστικες προϋποθέσεις για να θεωρηθούν άνθρωποι και τους άστεγους. Το ποσοστό των πειναλέων αμερικανών θα πρέπει να φτάνει τουλάχιστον το ένα τρίτο του πληθυσμού, όπως και στο Ελλαδιστάν.
Κάτι άλλο που δεν θα σας αναφέρουν ποτέ οι «έγκριτοι και μαχόμενοι» δημοσιογράφοι είναι αυτά που αναφέρει στους προεκλογικούς λόγους του ο Τράμπ (επειδή τον συμφέρει φυσικά). Ο λόγος είναι ότι αν τα διαβάσατε θα πάψετε να νομίζετε ότι αυτός είναι ο κακός ακροδεξιός, ενώ η Χίλαρι, ο Ομπάμα, και το ευρωπαϊκό σινάφι τους είναι οι καλοί δημοκράτες.
Μεταφράζοντας τον έναν λόγο του είχα την εντύπωση ότι έκανε προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα. Αρκούσε να αλλάξεις το «Αμερικανοί» με το «Έλληνες» και θα διάβαζες για την δική μας κατάσταση και όχι για την κατάσταση των «πλούσιων» Αμερικανών.
Ορίστε μία μικρή διαλογή από τα λεγόμενά του:
-Όταν βλέπω δρόμους και γέφυρες να καταστρέφονται, ή τα ερειπωμένα αεροδρόμια ή τα εργοστάσια που διακινούνται στο εξωτερικό…
-Το γεγονός είναι, ότι μπορούμε να ξαναγίνουμε μεγαλύτεροι και καλύτεροι και ισχυρότεροι από ποτέ - θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας!
-Αλλά δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα από αυτά τα προβλήματα, επικαλούμενοι τους πολιτικούς που τα δημιούργησαν. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να διορθώσουμε ένα νόθο σύστημα βασιζόμενοι στους ίδιους ανθρώπους που το έστησαν. Οι διαπλεκόμενοι έγραψαν τους κανόνες του παιχνιδιού για να κρατηθούν στην εξουσία και στο χρήμα.
-Διότι δεν είναι μόνο το πολιτικό σύστημα που είναι στημένο. Είναι το σύνολο της οικονομίας. Είναι στημένο από μεγάλους χορηγούς (των κομμάτων) που θέλουν να κρατήσουν χαμηλά τους μισθούς. Είναι στημένο από τις μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να φύγουν από την χώρα μας, για να απολύσουν τους εργαζόμενούς μας, και να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ χωρίς απολύτως καμία συνέπεια για αυτούς.
Είναι στημένο από γραφειοκράτες οι οποίοι παγιδεύουν τα παιδιά, σε αποτυχημένα σχολεία.
-Η Χίλαρι Κλίντον έχει τελειοποιήσει την πολιτική του προσωπικού κέρδους και της κλοπής. Χρησιμοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ως το προσωπικό της hedge fund {αντισταθμιστικό αμοιβαίο κεφάλαιο υψηλού κινδύνου} - κάνοντας χάρες σε καταπιεστικά καθεστώτα, και πολλούς άλλους, με αντάλλαγμα μετρητά. Στην συνέχεια, όταν έφυγε, κέρδισε 21.600.000 δολάρια δίνοντας ομιλίες σε τράπεζες της Wall Street και άλλα «ειδικά συμφέροντα» - σε λιγότερο από 2 χρόνια - μυστικές ομιλίες που δεν θέλει να αποκαλύψει στο κοινό.
-Φτάσαμε εδώ επειδή αλλάξαμε από μια φιλοαμερικανική πολιτική – που εστίαζε σε αυτό που είναι καλό για την μεσαία τάξη της Αμερικής - σε μια πολιτική της παγκοσμιοποίησης, που εστιάζει στο πώς να κερδίζουν χρήματα οι μεγάλες εταιρείες που μπορούν να μετακινούν τον πλούτο και τους εργαζομένους τους σε ξένες χώρες, όλα εις βάρος του αμερικανού εργάτη και της αμερικανικής οικονομίας.
-Επιβραβεύουμε εταιρείες για μετεγκατάσταση, και τιμωρούμε τις εταιρείες για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αμερική και την διατήρηση των εργαζομένων μας στην δουλειά. Είναι ένα κύμα παγκοσμιοποίησης που παρασύρει την μεσαία τάξη μας και τις θέσεις εργασίας μας.
-Έχουμε χάσει σχεδόν το ένα τρίτο των εργοστασιακών θέσεων εργασίας μας, από όταν υπεγράφησαν οι δύο αυτές συμφωνίες – οι υποστηριζόμενες από την Χίλαρι.
-Η Χίλαρι Κλίντον είναι επίσης ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Trans-Pacific Partnership (με λίγα λόγια της αντίστοιχης «Ευρωπαϊκής Ένωσης» του Ειρηνικού), η οποία θα στείλει εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας μας στο εξωτερικό - και θα παραδώσει την δύναμη του Κογκρέσου σε ξένη διεθνή επιτροπή.
-Αλλά αυτή η τελευταία συγκάλυψη της Κλίντον δεν αλλάζει τίποτα: αν εκλεγεί πρόεδρος, θα υιοθετήσει την εταιρική σχέση με την TPP, και θα χάσουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας και την οικονομική ανεξαρτησία μας για τα καλά.
-Δεν είναι μόνο η οικονομία μας που είναι ήδη καταστραμμένη, αλλά επίσης και η εξωτερική μας πολιτική.
-Ίσως το πιο τρομακτικό πράγμα για την εξωτερική πολιτική της Χίλαρι Κλίντον είναι ότι αρνείται να αναγνωρίσει την απειλή που προέρχεται από το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Στην πραγματικότητα, η Χίλαρι Κλίντον υποστηρίζει μια ριζική αύξηση 550% σε Σύριους πρόσφυγες που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτό είναι μια αύξηση πάνω από τον ήδη πολύ υψηλό αριθμό του προέδρου Ομπάμα.
-Έχει δεσμευθεί να χορηγήσει μαζική αμνηστία και στις πρώτες 100 ημέρες της, να σταματήσει πρακτικά όλες τις διαδικασίες μετανάστευσης, και να δημιουργήσει έτσι εντελώς ανοιχτά σύνορα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
-Τότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε μικρόπνοα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε σε ό,τι θα μπορούσε να καταφέρει η Αμερική, και εξαρτηθήκαμε από άλλες χώρες, άλλους ανθρώπους, και άλλους θεσμούς. Χάσαμε την αίσθηση του σκοπού, και της τόλμης.
-Τα κέντρα των πόλεων, τα οποία έχουν κακοποιηθεί φρικτά από την Χίλαρι Κλίντον και το Δημοκρατικό Κόμμα, τελικά θα ανακατασκευαστούν.
-Η χώρα μας πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι. Οι άνθρωποι πρόκειται να αρχίσουν να εργάζονται και πάλι. Οι γονείς πρόκειται να αρχίσουν να κάνουν μεγάλα όνειρα για τα παιδιά τους και πάλι - συμπεριλαμβανομένων και των γονέων στα κέντρα των πόλεων μας. Οι Αμερικανοί πρόκειται να αρχίσουν να πιστεύουν στο μέλλον ή στην χώρα μας.