Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

15 Ιουλίου 2017

Τα βλακώδη-βλακώδη-βλακώδη σάιτ

Σήμερα θα μου επιτρέψετε να βρίσω λιγάκι για να μου πέσει η πίεση.
Μόλις έψαξα στο διαδίκτυο για τον Πινόκιο του Ντίσνεϋ. Τον βρήκα σε ένα από τα σάιτ με ελληνικούς υπότιτλους και έκανα κλικ για να το δω. Μου έβγαλε αμέσως δύο από τις εκνευριστικές και ηλίθιες διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών (τα απόλυτα χαζά Στοίχιμαν και Στοίχημα) καθώς και δύο διαφημίσεις σεξουαλικών παιχνιδιών (το ένα μπορείτε να το δείτε παρακάτω στην εικόνα).
Καταλαβαίνω το ότι οι πάροχοι των σάιτ βάζουν κάποιες διαφημίσεις αφού έτσι κι αλλιώς τα σάιτ παρέχονται δωρεάν. Αλλά αυτό το ΑΠΕΧΘΕΣ, ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ, ΗΛΙΘΙΟ και ΒΛΑΚΩΔΕΣ φαινόμενο της πλημμύρας τέτοιων διαφημίσεων είναι ιδιαίτερα έντονο στα σάιτ των ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ελλήνων. Σε αντίστοιχα σάιτ του εξωτερικού δεν έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο σε τέτοια κλίμακα.
Οι ευρωλιγούρηδες που παριστάνουν τους επιχειρηματίες με ένα φθηνό σάιτ της πλάκας, που λειτουργεί συνήθως με ρυθμό χελώνας, προσπαθούν πάσει θυσία να βγάλουν μερικά σέντς έστω και από παιδικά έργα. Μέχρι που μερικοί κλέβουν τις διευθύνσεις του ταχυδρομείου σας στέλνοντας προσκλήσεις δήθεν από εσάς.
Πολύ θα ήθελα να με πληροφορήσει κάποιος πόσα βγάζουν τελικά για να αξίζει τον κόπο αυτή η πολύχρονη ξεφτίλα.
Και παρεμπιπτόντως αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις, τουλάχιστον όσοι χρησιμοποιείτε τον Firefox ή τον Opera μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο που λέγεται Adblock Plus. Με αυτό δημιουργείτε καταλόγους ανεπιθύμητων εικόνων και διευθύνσεων, οπότε αργά και σταθερά η οθόνη σας θα παραμένει καθαρή από τις βλακώδεις διαφημίσεις που επιπλέον κάνουν τον υπολογιστή σας να σέρνεται.