Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

12 Ιουλίου 2014

Υγιεινή διατροφή 3 (η ανάγκη)

Όπως είναι επόμενο, ζώντας μια άθλια ζωή μέσα σε άθλιες θορυβώδεις πόλεις, σε άθλιες εργασίες, σε άθλιες κοινωνικές συνθήκες, με άθλιο ψυχισμό, και τρεφόμενοι με άθλιες σκουπιδοτροφές, το μόνο εύκολο είναι να αρρωσταίνουμε.
Η επίσημη ιατρική ξέρει μόνο (τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων) να δίνει φάρμακα που ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ, αλλά απλά καταπολεμούν τα συμπτώματα. Ένα πρόχειρο παράδειγμα τα φάρμακα για τον προστάτη. Η δραστική ουσία τους «ξεχειλώνει» την κάψα του προστάτη και έτσι μειώνεται η δυσκολία στην ούρηση. Όμως ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ. Επομένως είναι τελείως άχρηστα και χρησιμεύουν μόνο στο να χάνεις άθλια τον χρόνο σου και να δίνεις τα ωραία σου λεφτά στις πολυεθνικές.
Έτσι ο κόσμος άρχισε να στρέφεται στις δυσφημισμένες από τους γιατρούς και το Σύστημα παλιές, παραγνωρισμένες και πρακτικά ξεχασμένες «συνταγές τη γιαγιάς».
Και φυσικά έγινε και εισαγωγή «ξένων» μεθόδων θεραπείας. Πρόκειται για τις λεγόμενες εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Κανονικά δεν θα χρειαζόταν, αλλά οι Έλληνες εκπαιδεύτηκαν καλά από το Σύστημα:
-Αποξενώθηκαν από την αρχαία κληρονομιά τους.
-Αποκόπηκαν από την αρχαία γλώσσα.
-Θεωρούν τα αρχαία ελληνικά ξένη γλώσσα.
-Έμαθαν από μικροί (βασανιζόμενοι από το εκπαιδευτικό σύστημα) να σιχαίνονται το διάβασμα και τα βιβλία.
Έτσι οι αρχαίες μορφές θεραπείας οι εισαχθείσες σαν «εναλλακτικές» άρχισαν να γίνονται αι πάλι γνωστές.
Και από ποιους έγιναν γνωστές;
Μα φυσικά από το Σύστημα!
Πρώτοι και καλύτεροι οι Μπίτλις με τον γκουρού τους. Ήταν η καλύτερη διαφήμιση για όλα τα «εναλλακτικά» στον δυτικό κόσμο. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άλλα διάσημα τότε συγκροτήματα.
Αντίστοιχα, στην Ελλάδα, η τότε δημόσια δήθεν «αγκυλωμένη» τηλεόραση, έδειχνε συνεχώς ωροσκόπια και ελληνίδες που είχαν υιοθετήσει ινδικούς τρόπους ζωής, χόρευαν ινδικούς χορούς και ντύνονταν ινδικά. Άρχισε επίσης η διαφήμιση της γιόγκα της «υγιεινής» διατροφής και του «εναλλακτικού» τρόπου ζωής.