Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

20 Οκτωβρίου 2015

Τα θανατηφόρα είδωλα (1)

Πάνε τέσσερα χρόνια τώρα που είχα κάνει μία ανάρτηση με τίτλο «Τα θανατηφόρα είδωλα». Δεν θα ήταν άσχημα να την διαβάσετε, γιατί είναι πολύ επίκαιρη.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ παρά τις καλές προθέσεις που έχουν αρκετοί άνθρωποι, και την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον, τελικά τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
 Το «αγαπημένο Εγώ» των ανθρώπων γίνεται όλο και πιο εκδηλωτικό, όλο και περισσότερο αποκαλύπτει τον πραγματική φύση του. Αλλά όλοι απορροφημένοι από την γκλαμουριά των σταρ και τις ΤΕΧΝΗΤΕΣ οικονομικές κρίσεις είτε δεν ενδιαφέρονται είτε ξεχνάνε το θέμα γρήγορα.
Αφορμή για την νέα ανάρτηση-συμπλήρωμα είναι τρεις πληροφορίες που έτυχε να ακούσω σχεδόν ταυτόχρονα.
1) Την Γουίτνι Χιούστον την «έμπασε» στα ναρκωτικά από μικρή ο αδελφός της. Για ποιόν λόγο; Γιατί «έτσι κάνουν στο Χόλυγουντ». Τα ναρκωτικά δεν είναι σπουδαία υπόθεση, αφού είναι της μόδας στην πρωτεύουσα του παγκόσμιου θεάματος.
2) Τρεις μαθητές μαχαίρωσαν σε ελληνικό σχολείο έναν άλλον, στον οποίο συστηματικά του πουλούσαν νταηλίκι (bulling στα νέα ελληνικά).
3) Μερικοί τρόφιμοι ορφανοτροφείου της εκκλησίας βίασαν επανειλημμένα έναν άλλον μικρότερό τους.
 Και αν νομίζετε ότι τα παραπάνω δεν είναι κάτι σπουδαίο ή είναι κάτι τυχαίο που δεν θα επαναληφθεί, σας διαβεβαιώνω ότι «πλανάσθε πλάνην οικτράν».