Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

14 Δεκεμβρίου 2014

Ο τάφος της Αμφίπολης επικίνδυνος για την Μακεδονία μας;

Η υπόθεση του τάφου της Αμφίπολης κατά κάποιον τρόπο δικαιώνει τα δύο προηγούμενα κείμενά μου με τίτλο «Η απάτη του τάφου της Αμφίπολης». Μιλάω για την κλασσική πλέον κομπίνα των επίσημων αρχαιολόγων που ξέρουν πολλά και τα λένε λίγα-λίγα στο στυλ «θα δούμε τι γίνεται μετά».
Το πρόβλημά μου όμως δεν είναι αυτό.
Στις αναρτήσεις ευχόμουν να βγει κάτι καλό για την Ελλάδα από τον τάφο. Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι μου φαίνεται ότι καλύτερα θα ήταν να μην είχε ανακαλυφθεί. Άκουσα, λοιπόν, στα μικρά κανάλια να λένε (στα μεγάλα μπαίνω όποτε θέλω να δω μπούτια και να ακούσω καταξιωμένους ειδικούς) ότι ο τάφος αποτελεί όπλο για την αντιπαράθεση με τα Σκόπια σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας.
Προσωπικά δεν το πιστεύω για τους παρακάτω λόγους:
1) Το όνομα έχει χαθεί ήδη εδώ και 60 τόσα χρόνια όταν ο Τίτο αποφάσισε να μετονομάσει την Βαρντάρσκα σε Μακεδονία με τον σκοπό να κατέβει στο Αιγαίο. Από τότε όλοι στο Ελλαδιστάν το ξύνανε.
2) Εδώ και 60 τόσα χρόνια, πιπιλάνε το μυαλό των ντόπιων Σκοπιανών ότι είναι Μακεδόνες και πρέπει να ελευθερώσουν την Μακεδονία από τους κακούς Έλληνες. Οι οποίοι τρέχουν μπουλουκηδόν και τα ακουμπάνε σε ξενοδοχεία, καζίνα και μαγαζιά της «γείτονος και φίλης» χώρας. Ελπίζω τώρα με την κρίση να κόπηκε λίγο αυτό το χούι.
3) Φυσικά δεν τους λένε ότι οι προ Χριστού επιγραφές που βρίσκονται παντού στην «Μακεδονία» γράφτηκαν με ελληνική γραφή και όχι με ρωμαϊκή όπως λένε όλοι οι ξένοι.
4) Δεν τους είπαν επίσης ότι οι Έλληνες, ακόμη και σήμερα, παρά την αγραμματοσύνη που τους δέρνει, μπορούνε να διαβάσουνε αυτές τις επιγραφές.
5) Δεν του είπαν επιπλέον ότι Θεσσαλονίκη και Αλέξανδρος ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ στα Ελληνικά και ότι δεν είναι απλοί ήχοι.
6) Δεν του τα είπαν όλα αυτά γιατί εμείς σαν τυπικοί ηλίθιοι τους αφήσαμε να το λένε. Γιατί έχουμε εγκαταλείψει όσους Έλληνες επιζούν ακόμη στην Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία, όπως εγκαταλείψαμε τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, της νότιας Ιταλίας, της Συρίας, της Λιβύης κλπ. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε τον «Γιωργάκη» του να παίζει με το Υπουργείο Παιδείας (παρόλο που καλά-καλά δεν μιλούσε ελληνικά). Τότε αυτός έκοψε την χρηματική επιχορήγηση σε είκοσι ελληνικά μειονοτικά σχολεία στην Βουλγαρία. Αυτή η κίνηση είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος των κυβερνήσεών μας (αλλά και των ψηφοφόρων) για τους ομογενείς.
7) Το όνομα της Μακεδονίας χάθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ (και προδοτικά) όταν δεχτήκαμε το «προσωρινό όνομα» Πρώην Γιουγκοσλαυική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Με απλά λόγια δεχθήκαμε ότι λέγονται Μακεδονία και ότι απλά ήταν επαρχία της Γιουγκοσλαβίας. Και αυτό μας το πάσαραν για εθνική νίκη!!! Φανταστείτε όταν απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους να παίρναμε το όνομα Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία της Ελλάδας. Νομίζετε ότι χρειάζεται καθόλου κόπος για να σταματήσουν ΟΛΟΙ οι άλλοι να λένε το όνομα-σιδηρόδρομο, και να χρησιμοποιούν μόνο το «Ελλάδα»; Εξάλλου τι τους νοιάζει αυτούς το όνομα; Η Βιρμανία εδώ και χρόνια ονομάζεται Μυανμάρ. Ποιος από εσάς το πήρε είδηση; Και πόσο σας ενδιαφέρει πως θα λέγεται; Αφού οι ηλίθιοι Ελλαντιστανοί που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι τους ενδιέφερε δεν έκαναν τίποτα, αλλά ασχολιόντουσαν με το μπούστο των τηλεπαρουσιαστριών στις πρωινο-μεσημεριανάδικες τηλε-εκπομπές, καλά να πάθουν. Σε λίγο εκτός από Τούρκους βουλευτές (μόνοι μας τους λέμε έτσι) στην Θράκη, θα αποκτήσουμε και Αλβανούς βουλευτές, Μακεδόνες βουλευτές και Βούλγαρους βουλευτές. Θα τους επιτρέψουμε να μας προσβάλλουν και να καίνε την σημαία μας για να μην κατηγορηθούμε από τους αριστερούς «διανοούμενους» ως ρατσιστές και εθνικιστές.
8) Εν των μεταξύ τα παιδιά σας μαθαίνουν ότι στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σφαγέας, διαβάζουν στο αναγνωστικό για την χρήση της καφετιέρας (θεέ μου θεέ μου), ξέρουν πιο καλά αγγλικά και γερμανικά από ελληνικά και έπειτα από λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μία παλιά ιστορία (όπως οι Βαβυλώνιοι και οι Χετταίοι) που θα διδάσκεται στα ξένα σχολεία. Όσο για τους Έλληνες, αφού ήδη οι περισσότεροι είναι αγράμματοι και χρησιμοποιούν στο πιθηκοειδές λεξιλόγιό τους 200 ελληνικές λέξεις και 1000 ξένες, θα εξαφανισθούν από φυσική επιλογή.
9) Ποιος ενδιαφέρθηκε που τα Windows αναφέρουν φαρδιά πλατιά Μακεδονία αντί για FYROM;
10) Ποιος ενδιαφέρθηκε που ΟΛΑ τα προγράμματα που αγοράζουμε για τους υπολογιστές αναφέρουν φαρδιά πλατιά Μακεδονία αντί για FYROM;
11) Ποιος ενδιαφέρθηκε που οι Ελληνικές πολύτομες εγκυκλοπαίδειες αναφέρουν, ήδη από την δεκαετία του 70, τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία; Δείτε εδώ Ελληνικές(;) εγκυκλοπαίδειες δύο παραδείγματα. Επειδή πρόκειται ουσιαστικά για αντιγραφή ξένων εγκυκλοπαιδειών ΠΡΟΦΑΝΩΣ η ιστορία έχει ξεκινήσει πολύ πριν τον Τίτο. 
12) Ποιος ενδιαφέρθηκε που οι αυτόματοι μεταφραστές (πχ google) μεταφράζουν το ΦΥΡΟΜ με το όνομα «Macedonia»; (Μακεδονία, Σκόπια και αυτόματος μεταφραστής
13) Ποιος ενδιαφέρθηκε (ή χρησιμοποίησε) το βίντεο στο οποίο ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ δήλωνε, στην τιβι το 1992, ότι οι σκοπιανοί ΔΕΝ έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο; (Ἕλληνας ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος κατά τον Γκλιγκλόροφ
14) Ποιος ενδιαφέρθηκε (ή χρησιμοποίησε) το βίντεο στο οποίο ο Πούτιν δήλωνε, στην τιβι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας; (Πούτιν: ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας
15) Ποιος ενδιαφέρθηκε (ή χρησιμοποίησε) τα υπόλοιπα παρόμοια βίντεο που υπάρχουν; (πχ ο σκοπιανός ακαδημαϊκός Blaze Ristovski αναφέρει ότι η όλη υπόθεση στερείται επιστημονικής βάσεως και ότι έχει μόνο πολιτικά κίνητρα). 
16) Ποιός ενδιαφέρθηκε που οι σκοπιανοί στο σύνταγμά τους αναφέρουν ότι η ελληνική Μακεδονία τους ανήκει (μαζί με την Θεσσαλονίκη και τα παράλια) και ότι πρέπει να την «απελευθερώσουν»;
Προσωπικά δεν θα με ένοιαζε αν οι Σκοπιανοί ήθελαν λέγονται Μακεδόνες, Αμφιπολίτες, Θεσσαλονικείς ή ότι άλλο θέλουν εάν δεν είχαν επιθετικές βλέψεις στην Μακεδονία.
Για όλα αυτά τα παραπάνω νομίζω ότι θα γίνει το εξής:
Οι σκοπιανοί ( φυσικά με την στήριξη αμερικανών και τούρκων) θα αρχίσουν να σκίζουν τα ιμάτιά τους, όταν αποκαλυφθεί ότι στην Αμφίπολη βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (όπως τουλάχιστον λέγεται). Αλλά και οποιαδήποτε άλλη προσωπικότητα να βρίσκεται εκεί το ίδιο θα κάνουν. Θα αρχίσουν και πάλι να κάνουν φασαρία και να απαιτούν με το αιτιολογικό ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος ή κάποιος αξιωματούχος της εποχής είναι θαμμένος εκεί, η περιοχή τους ανήκει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ. Και φυσικά το πιθανό αποτέλεσμα θα είναι ένταση, φασαρίες, οικονομικές αηδίες και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις για εμάς και ίσως και κάνας πόλεμος, κάτι που πολύ θα άρεσε στους τούρκους, στους αμερικάνους, στην ΕΕ και στις εταιρείες όπλων τους.
ΕΛΠΙΖΩ το συμπέρασμά μου να αποδειχθεί ΜΠΟΥΡΔΑ ΟΛΚΗΣ. 
Δυστυχώς όμως, από τα 50 τόσα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο καλύτερος τρόπος για να βγαίνεις αληθινός είναι να προβλέψεις το πιο κακό και το χειρότερο. Εξάλλου το λέει και η παροιμία: Κάθε πέρσι και καλύτερα…