Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

29 Νοεμβρίου 2013

Τρανς λιπαρά και κορόιδα Έλληνες

Οι αμερικανοί (και οι καναδοί και άλλες χώρες αλλά αυτό δεν το είπε κανένας) προσπαθούν να απαγορεύσουν τα τρανς λιπαρά. Είναι επικίνδυνα για την υγεία. Και αυτή η ιστορία έχει ηλικία δεκαετιών, άσχετα αν στο Ελλαντιστάν μαθεύτηκε τώρα. Προς το παρόν προσπαθούν να τα μειώσουν, ενώ σε κάποιες χώρες έχει μπει και σήμανση με το ποσοστό τους στα τρόφιμα.
Τι είναι τα τρανς λιπαρά; Μα φυτικά λάδια που τους προσθέτουν υδρογόνο και τα μετατρέπουν σε στερεά.
Και που τα βάζουν; Μα που αλλού. Σε κατεψυγμένες πίτσες, κουλουράκια, έτοιμα τρόφιμα γενικώς, στο τηγάνισμα και φυσικά τα χρησιμοποιούν κατά κόρον στα φαστφουντάδικα.
Και τι προκαλούν; Ορίστε ένας απλός κατάλογος που τον βρήκα με μία απλή ματιά στο διαδίκτυο:
-Νόσος του Αλτσχάιμερ
-Καρκίνος
-Στεφανιαία νόσος (καρδιακά προβλήματα)
-Χοληστερίνη
-Διαβήτης
-Παχυσαρκία
-Ηπατική δυσλειτουργία
-Στειρότητα στις γυναίκες (και στους άνδρες προσθέτω εγώ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;)
-Καταθλιπτική διαταραχή
-Επιθετική συμπεριφορά και ευερεθιστότητα
Και όλα αυτά με ένα ποσοστό περίπου 2% τρανς λιπαρών στις περισσότερες περιπτώσεις.
Φυσικά δεν τους έπιασε πόνος για τον κόσμο. Θέλουν να μειώσουν τα έξοδα για την υγεία.
Θα ήθελα τώρα να μου απαντήσει κάποιος στην εξής ερώτηση:
-Οι μαργαρίνες και όλα αυτά τα μαλακά και υγιεινά (ΧΑ ΧΑ) «βούτυρα» που κυκλοφορούν ασύστολα δεν είναι υδρογονωμένα φυτικά έλαια και επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι τρανς λιπαρά;
Μην μου πείτε όχι, γιατί είναι.
Και εμείς εδώ τι κάνουμε;
Τρέχουν όλοι να αγοράσουν υδρογονωμένα λίπη γιατί δήθεν ρίχνουν την χοληστερίνη(!!!) και αποφεύγουν να τρώνε γάλα, γιαούρτια και τυριά με όλα τους τα λιπαρά, γιατί είναι δήθεν ανθυγιεινά. Και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να έχουν έλλειψη λιποδιαλυτών βιταμινών. Την οποία μετά αναπληρώνουν με χημικά σκευάσματα.
Όμως προκαλώ οποιονδήποτε να μου δείξει μία έρευνα που να συνδέει ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ την κατανάλωση ζωικών λιπαρών με την χοληστερίνη. Δεν θα την δείξει γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Υπάρχουν μόνο μελέτες «που δείχνουν κάποια σχέση». Δηλαδή τίποτε.
Και εσείς τι κάνετε κορόιδα νέο-έλληνες;
Επειδή εντώ στο Ελλάντα δεν πάσχουμε ούτε από Αλτσχάιμερ, ούτε από καρκίνο, ούτε από καρδιακά προβλήματα, ούτε από  χοληστερίνη, ούτε από  διαβήτη, ούτε από παχυσαρκία, ούτε από στειρότητα σε άνδρες και γυναίκες, ούτε από κατάθλιψη, ούτε από επιθετική συμπεριφορά και ευερεθιστότητα, ούτε αυξάνει η παιδική παχυσαρκία και ο παιδικός διαβήτης, συνεχίστε ακάθεκτοι:
1) Να τρώτε το κουτόχορτο που σας ταΐζουν στην τηλεόραση με όλες αυτές τις διαφημίσεις για «υγιεινές» σκουπιδοτροφές των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων (σαν κομμουνιστής ακούγομαι!!!).
2) Να μεγαλώνετε τα παιδιά σας με την κουλτούρα και την σαβούρα των φασφουντάδικων και των κατεψυγμένων τροφών, αποξενώνοντάς τα από τις φυσικές υγιεινές τροφές της ελληνικής κουζίνας.
3) Να τρώτε πίτσες, κουλουράκια, σοκολατίνια, γλυκά, παγωτά, κέικ, μάφιν, κρέπες και κάθε είδους εισαγόμενο σκουπίδι που βρίσκετε φθηνό-φθηνό στο σουπερμάρκετ.
Θα εξαφανιστείτε έτσι κι αλλιώς με την βλακεία που σας δέρνει. Τουλάχιστον ας πάτε ευχαριστημένοι.