Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

21 Ιουνίου 2014

Φόνος από σατανιστή; Έ και λοιπόν;

Πριν λίγες ημέρες κάποιος έκανε φόνο με σκοπό να έχει «σατανιστικά οφέλη».
Το θέμα απετέλεσε την χαρά των κίτρινων ΜΜΕ που θα ξοδέψουν εβδομάδες γράφοντας «αποκαλυπτικές» ΜΠΟΥΡΔΕΣ σχετικά με το θέμα.
Εσείς τι κάνετε; Στεναχώριεστε; Φοβόσαστε; Ανησυχείτε;
Να μου επιτρέψετε την έκφραση «σιγά μη σκίσετε το καλσόν»!
Τι παράξενο βλέπετε στο θέμα αυτό;
-Εδώ και χρόνια υπάρχουν εκκλησίες του Σατανά στην «πολιτισμένη δύση». Αντίστοιχες εκκλησίες που υπάρχου στον Τρίτο Κόσμο δεν μας ενδιαφέρουν, γιατί δεν έχουν ούτε πολιτική ούτε οικονομική δύναμη για να επηρεάσουν τα ανθρώπινα κοπάδια, όπως η δυτικές.
-Εδώ και χρόνια η «μοντέρνα» δυτική μουσική εξυμνεί τα ναρκωτικά και τον Σατανά.
-Εδώ και χρόνια τα μουσικά ροκ συγκροτήματα ντύνονται ανάλογα και οι ΑΝΑΠΟΔΕΣ πεντάλφες πέφτουν σύννεφο στις αφίσες και στους δίσκους.
-Το Χόλυγουντ έχει βγάλει χιλιάδες έργα με θέμα τον σατανισμό και τις τελετές μαύρης μαγείας.
-Το μιούζικαλ «Δαίμονες» της Βίση, όπου αναπαριστούσαν σατανιστικές τελετές και υπογραφές συμβολαίων με τον διάβολο, παιζόταν για χρόνια.
-Η δυτική κουλτούρα και «παιδαγωγική» διδάσκει τους ανθρώπους από μωρά ότι είναι το κέντρο του κόσμου και ότι πρέπει «να τα θέλουν όλα και να τα θέλουν τώρα» όπως λέει και ο «επαναστάτης» Παπακωνσταντίνου.
Τι απλούστερο, λογικότερο και πιο αναμενόμενο να εμφανιστεί και στο Ελλαντιστάν η μόδα των φόνων, των σατανιστικών τελετουργιών και των λοιπών δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τον «δυτικό πολιτισμό» που καταναλώνουμε αδιακρίτως;
Τώρα πιάσατε να ανησυχήσετε;
Όσο για τον Αντίχριστο, με τον οποίο υποτίθεται έχουν σχέση οι σατανιστές, να μην τον φοβόσαστε, γιατί δεν είναι παρά ένα παραμύθι (έτσι όπως μας τον διδάσκουν βέβαια). Εμείς (σαν ανθρωπότητα) είμαστε ο Αντίχριστος, που έχει έρθει ήδη με την τεχνολογία του, και κυριαρχεί παντού και κάθε γόνατο υποκλίνεται μπροστά στα θαύματά του. Και ήρθε για να μείνει…

Διαφορές πολιτισμών

Κυλάει το ποτάμι του χρόνου και μαζί του παρασύρει τα πάντα.
Άνθρωποι, πεποιθήσεις, πολιτισμοί, κατασκευές, ακόμα και η ίδια η γη και το σύμπαν, αλλάζουν μορφή και στο τέλος καταστρέφονται.
Από αυτήν την καταστροφή γεννιέται πάντοτε κάτι νέο. Όμως αυτό το νέο δεν είναι πάντοτε καλύτερο από το παλαιό.
Παράδειγμα ο καθολικός πολιτισμός που σήμερα έχει σαν κύριο εκφραστή του τις αγγλοσαξονικές φυλές και την αγγλική γλώσσα.
Μετά την πτώση του ελληνικού πολιτισμού και μία μακρά περίοδο χριστιανικού Μεσαίωνα (για τον οποίο φταίνε οι άνθρωποι και ΟΧΙ η ίδια η χριστιανική θρησκεία), ήρθε ο Διαφωτισμός από τον οποίο γεννήθηκε τελικά ο σημερινός πολιτισμός των Αγγλο-αμερικανών.
Είναι σαφώς χειρότερος από τον ελληνικό και μία ένδειξη φαίνεται στην γλώσσα.
Στα ελληνικά χρησιμοποιούμε την λέξη «φιλότιμο» η οποία μεταφράζεται στα αγγλικά σαν αξιοπρέπεια ή ευπρέπεια, αφού δεν υπάρχει εκεί αντίστοιχη λέξη με αντίστοιχη έννοια.
Αντίθετα, οι αγγλόφωνοι έχουν την λέξη «stalker» για την οποία επίσης δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη-έννοια στα ελληνικά. Μπορεί να μεταφραστεί μόνο περιφραστικά.
Κατ΄ αρχήν η απόδοση στα αγγλικά είναι «the pathological ANONYMOUS follower and tab-keeper of another person».
Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν «ο παθολογικά άρρωστος ανώνυμος, ο οποίος παρακολουθεί κάποιον άλλον». Τον παρακολουθεί με κακό σκοπό, αλλά αυτό εννοείται στα αγγλικά και δεν γράφεται.
Φυσικά, σε όλες τις γλώσσες υπάρχουν λέξεις που δεν μεταφράζονται ακριβώς, αλλά κάποιες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού δείχνουν το ποιόν του πολιτισμού που τις δημιούργησε. Εξάλλου τα αποτελέσματα του επικρατούντος πολιτισμού τα βλέπετε γύρω σας.