Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Μαρτίου 2019

Απαγόρευση των trans λιπαρών

Ο Φόρντ υπήρξε ουσιαστικά ο πραγματικός αίτιος της σύγχρονης διατροφικής τραγωδίας. Εισήγαγε στα εργοστάσιά του την «αλυσίδα παραγωγής». Έτσι κατασκεύαζε «στα γρήγορα» πιο φθηνά αυτοκίνητα. Οι αλυσίδες παραγωγής στα εργοστάσια επεκράτησαν και δημιούργησαν έναν ξέφρενο ρυθμό, ο οποίος μεταφέρθηκε σε όλα τα είδη εργασίας και φυσικά στον τρόπο ζωής και την διατροφή της αμερικανικής μάζας. Από τότε τα πάντα κρίνονταν με βάση το κόστος και την ταχύτητα. Τα τρόφιμα έφτασαν να έχουν άθλια ποιότητα, βιομηχανοποιήθηκαν πλήρως, και σήμερα οι αμερικανοί είναι οι πλέον παχύσαρκοι στον πλανήτη.
Δυστυχώς αυτός ο τρόπος ζωής επεκράτησε και στο Ελλαδιστάν. Πάντοτε στις αποικίες επιβάλλεται [είτε με το καλό είτε με το άγριο] η μόδα και οι συνήθειες των επικυρίαρχων. Επειδή όμως όλα «γυρίζουν στον τροχό της ζωής» οι αμερικάνοι έφτασαν στο κατώτερο σημείο που θα μπορούσαν να φτάσουν. Έτσι άρχισαν να προσπαθούν να βελτιώσουν την διατροφή των πολιτών τους. Προφανώς επειδή πλέον τα έξοδα για την υγεία ήταν τεράστια.
Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ, η οποία από το 2008 απαγόρευσε την χρήση τράνς λιπαρών στα τρόφιμα και στα γλυκά.
Τα τράνς λιπαρά είναι υδρογονωμένα φυτικά έλαια που μετατρέπονται σε στερεά για ευκολότερη χρήση, μεταφορά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Επιπλέον με την μέθοδο της υδρογόνωσης μπορούν να μετατραπούν σε «φρέσκο φυτικό λίπος» λάδια κάθε είδους άχρηστα για την διατροφή, τηγανόλαδα από τις αλυσίδες παραγωγής τροφίμων, λάδια πολύ κακής ποιότητας, λάδια ταγγισμένα από την πολυκαιρία κλπ. Τα τράνς λιπαρά συνδέονται με την πρόκληση θρομβώσεων στις στεφανιαίες αρτηρίες.
Χαράς ευαγγέλια ΕΠΟΜΕΝΩΣ για τις μεγαλο-εταιρίες εισαγωγής «υγιεινών προϊόντων», αφού τώρα βρίσκουν στην διεθνή αγορά φτηνότερα «γράσα» για να ταΐζουν τους σουπερμαρκετόβιους νεοέλληνες. Κάποιος θα πρέπει να αγοράζει και να καταναλώνει τα προϊόντα των αμερικανών εταιρειών. Είπαμε ότι πρέπει να βελτιωθεί ή υγεία των αμερικανών αλλά όχι εις βάρος της «οικονομικής ανάπτυξης»…
Λεπτομέρειες για την απαγόρευση στο «Trans-fats banned in California» και καλή σας όρεξη.
Α, και αν δεν το ξέρετε, στην ελληνική φέτα [η οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ φτιάχνεται μόνο με γάλα] έχουν αρχίσει να βάζουν φοινικέλαιο. Το είδα σε ταμπελάκι συστατικών παλαιότερα. Όταν πήγα να το βγάλω φωτογραφία [δυστυχώς το παραμέλησα για κάποιους μήνες] το φοινικέλαιο είχε εξαφανιστεί και στην θέση του είχε μπει ένα μυστήριο ποσοστό λιπαρών.
 Και πάλι ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ…