Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

29 Αυγούστου 2013

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ

Οι ιστορίες και τα βιβλία που κυκλοφορούν για τον Μεγάλο Αδελφό (Μπίγκ Μπράδερ στα νεοελληνικά) είναι πολλές. Γίνονται επίσης και πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο για το θέμα.
Και υποθέτω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα αδιαφορείτε γιατί «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» ή θα θεωρείτε το θέμα βλακείες. Και θα μιλάτε για θεωρίες συνομωσίας και για βλάκες που ασχολούνται με παραμύθια.
Όμως οι πραγματικοί βλάκες είναι αυτοί που νομίζουν ότι «δεν τρέχει τίποτε», όχι γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά γιατί αυτό πιστεύουν μέσα από τα περιορισμένα ενδιαφέροντά τους. Και το χειρότερο συναινούν γιατί τρώνε το παραμύθι ότι «αυτό είναι το σωστό».
Για αυτό θα προσπαθήσω να κάνω μια περιγραφή του συστήματος του Μεγάλου Αδελφού.
Για λόγους που αυτοί την στιγμή δεν θα αναφερθούν, γίνεται μία προσπάθεια για την δημιουργία ενός τεράστιου και παγκόσμιου συστήματος επιτήρησης, το οποίο θα μας παρακολουθεί ΠΑΝΤΟΥ.
Η δικαιολογία που δίνεται συνήθως στα διάφορα βήματα που ακολουθούνται είναι η ασφάλεια. Θα εφαρμόζεται από την Αστυνομία (σε βοηθητικό ρόλο) και ΚΥΡΙΩΣ από ιδιωτικές εταιρίες (τις γνωστές σεκιούριτι και τους σεκιουριτάδες). Και η «ασφάλεια» ήρθε στην Ελλάδα. Στην τηλεόραση διαφημίζεται μία καινούρια εταιρεία που στόχο της έχει να διαφυλάξει το «πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας», για την οποία θα ακούτε όλο και πιο τακτικά στις διαφημίσεις και στις εκπομπές.
Η ασφάλεια του Μεγάλου Αδελφού θα στηρίζεται φυσικά στο κράτος, αλλά και στον ιδιωτικό στρατό των εταιρειών και στην τεχνολογία.
Ο στρατός θα αποτελείται από πρώην αστυνομικούς, πρώην στρατιωτικούς, άνδρες των ειδικών δυνάμεων κλπ, ενώ μετά από μερικά χρόνια όλοι αυτοί θα είναι οπλισμένοι «μέχρι τα δόντια». Η «ασφάλεια» βλέπετε…
Η τεχνολογία η οποία υπάρχει ήδη και εν μέρει χρησιμοποιείται έχει πολλές μορφές. Θα πρέπει να γραφτούν ολόκληρα κατεβατά για την απλή αναφορά σε αυτήν. Για αυτόν τον λόγο σας προτείνω να πάτε να δείτε το νέο έργο που παίζεται τώρα: το Elysium (Ηλύσια Πεδία).
Εκεί θα δείτε κυριολεκτικά τα πάντα:
-Έξυπνες σφαίρες
-Ρομπότ-αστυνόμους
-Κάμερες
-Συστήματα αναγνώρισης προσώπου
-«Έξυπνο» λογισμικό
-Drones  (ιπτάμενες συσκευές επιτήρησης που χρησιμοποιούνται ήδη από την αστυνομία σε ΗΠΑ και Αγγλία).
-Εξωσκελετούς που ίσως να χρησιμοποιούνται ήδη από τον αμερικανικό στρατό.
-Εμφυτεύματα DNA
-Ηλεκτρονικά εμφυτεύματα για σύνδεση με υπολογιστές.
Η συνέχεια σε επόμενο άρθρο.