Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

27 Ιουνίου 2008

«Οτιδήποτε πολύ είναι αντίθετο στην φύση» Ιπποκράτης

Τα πάντα στην φύση είναι θέμα ισορροπίας.
Από τον κανόνα δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι βιταμίνες και τα σκευάσματα υγιεινής διατροφής. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβετε.

Τα πολλά αντιοξειδωτικά μειώνουν τη διάρκεια ζωής
Η λήψη πολλών "αντιοξειδωτικών" βιταμινούχων συμπληρωμάτων μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής, αναφέρει έρευνα του πανεπιστήμιου της Κοπεγχάγης.
Οι αναφορές 68 κλινικών ερευνών στις οποίες έλαβαν μέρος περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι έδειξαν ότι υπάρχει αύξηση της θνησιμότητας κατά 16% αυτών που καταναλώνουν συχνά και σε μεγάλες δόσεις βιταμίνη Α. Η Β-καροτίνη αυξάνει τη θνησιμότητα κατά 7% και η βιταμίνη Ε κατά 4%.
Η ερευνητική ομάδα της Κοπεγχάγης ανακάλυψε επίσης ότι οι μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και σεληνίου δεν προκαλούν προβλήματα. Ωστόσο δεν κατέγραψαν κάποια ιδιαίτερα οφέλη.
Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν αντιοξειδωτικά συμπληρώματα για να εξουδετερώσουν τις "ελεύθερες ρίζες" στον οργανισμό τους.
Όμως οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι "ελεύθερες ρίζες" μπορεί να συμβάλουν σε σημαντικές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, και μια εξασθένιση αυτών των αντιδράσεων μπορεί να αποβεί επιβλαβής.

Έχει κανείς αντίρρηση ότι ζούμε στον αιώνα της υπερβολής;