Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

5 Μαΐου 2018

Να ανησυχώ για την Μακεδονία ή όχι;

Όπως ξέρετε ενώ ένας κυκλώνας μαίνεται, ξαφνικά, η θύελλα και η βροχή σταματούν, τα σύννεφα εξαφανίζονται και για κάποιες ώρες υπάρχει νηνεμία και λιακάδα. Ο λόγος είναι ότι στο μέρος έφτασε το «μάτι» του κυκλώνα. Μετά βέβαια όταν περάσει το «μάτι» ο κυκλώνας επανέρχεται το ίδιο καταστροφικός.
Με την Μακεδονία βλέπω να συμβαίνει κάτι ανάλογο. Μετά τον κατακλυσμό άρθρων και δηλώσεων για την Μακεδονία, περάσαμε στο «μάτι του κυκλώνα» και η Μακεδονία κυριολεκτικά ξεχάστηκε ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
Και έντρομος διάβασα ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ενδιαφέρεται για την υγεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. [Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας θα επισκεφθεί την Κεντρική Μακεδονία].
Δεν είναι μόνο που το ΔΝΤ «διερευνά τις δυνατότητες συνεργασίας»…
Δεν είναι μόνο που ήρθε ο ίδιος ο Διευθυντής του τμήματος για την Ευρώπη…
Δεν είναι μόνο που το ΔΝΤ συνεννοείται ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την Περιφέρεια, λες και η Περιφέρεια είναι κράτος, λες και το ελληνικό κράτος δεν παίζει κανένα ρόλο…
Είναι και επειδή διάβασα ότι ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας πήγε για συναντήσεις στις ΗΠΑ. Εκεί «Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ΕΔΕΙΞΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τα θέματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα».
Μάλιστα κύριοι! Οι αμερικανοί καταδέχθηκαν να δείξουν ΔΙΑΘΕΣΗ να ενημερωθούν!!!
Και πριν προλάβω να συνέλθω διάβασα επίσης ότι γίνεται συνέδριο για την «δίκαιη ανάπτυξη στο βόρειο Αιγαίο» [Μυτιλήνη: Ξεκινάει σήμερα το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο βόρειο Αιγαίο]. Ομιλητές σύσσωμη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μετακόμισε στην Μυτιλήνη ένα πράγμα «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».
Εδώ λοιπόν και μερικές ημέρες με πιάνουν «βόρεια σύγκρυα» μαζί με κρίσεις πανικού. Κάτι σαν τουρκοκυπριακός πυρετός.
Τελικά «ίντα θα ξετελέψουμε» που έλεγε και η μάνα μου ένας θεός το ξέρει…