Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

22 Μαρτίου 2018

Άρχισα να προτιμώ τους Τούρκους

Ψάχνοντας τις ειδήσεις στο διαδίκτυο έπεσα στον παρακάτω τίτλο: «Η πασίγνωστη Ελληνίδα έπεσε θύμα Τούρκων εθνικιστών».
Περίεργος για το πού έγινε το συμβάν μπήκα και είδα ότι και η Δήμητρα Αλεξανδράκη έπεσε θύμα Τούρκων εθνικιστών στο Ιnstagram.
Και στην εικόνα που υπήρχε διαβάζω έντρομος: «Το έκαναν και στην Jozephin η μαλακές»
Ξέρω βέβαια ότι το γράψιμο στο πληκτρολόγιο, κοιτώντας σε μία δυσδιάκριτη οθόνη των φθηνιάρικων κινέζικων -πλην πανάκριβων- κινητών ή τάμπλετ μπορεί να προκαλέσει τέτοια λάθη. Προσωπικά, γράφω ότι θέλω πρώτα σε ένα έγγραφο του Word και μετά το κάνω αντιγραφή και επικόλληση [συγνώμη copy-paste ήθελα να πω ο απολίτιστος] όταν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο.
Όμως τα μάτια μου έχουν αρχίσει να υποφέρουν [από κοκκίνισμα, τσούξιμο, καταρράκτη και διπλωπία] με τα φρικτά που βλέπω γραμμένα εδώ και εκεί, Το χειρότερο όλων είναι ότι τα τραγικά συντακτικά, γραμματικά και ορθογραφικά λάθη γίνονται ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ από «ελληναράδες» που δήθεν υπερασπίζονται την ελληνική γλώσσα και την κακομοίρα την Ελλαδίτσα μας.
Έτσι από σήμερα άρχισα να προτιμώ τους Τούρκους, οι οποίοι ελπίζω να αρχίσουν να γράφουν κιόλας, πολλαπλασιάζοντας τις επιθέσεις τους. Αν βλέπω παντού την τουρκική γλώσσα, δεν θα μπορώ να καταλάβω τις φρικτές [και αναμενόμενα πολύ περισσότερες] τουρκικές ανορθογραφίες. Έτσι, εκτός του ότι θα ηρεμίσω, ίσως καλυτερέψει και η όρασή μου.