Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

28 Αυγούστου 2014

Τελευταία ευκαιρία για κάψιμο

Τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης τα ξέρετε. Βρίσκονται σε μία λωρίδα γης ανάμεσα στην Βουλιαγμένη και την Βάρκιζα. Όπως βλέπετε στην δορυφορική εικόνα είναι ήδη καμένα και ξανακαμένα και ΦΥΣΙΚΑ κομμένα ήδη σε οικόπεδα. Αυτό μαρτυρούν οι πολλοί χωματόδρομοι που δεν είχαν κανέναν άλλον λόγο να φτιαχτούν.

Δεξιά στο κόκκινο βέλος συνέβη η τελευταία φωτιά πριν τρεις περίπου εβδομάδες.
Ξεκίνησε από το σημείο 1 και κατέληξε στον δρόμο στο σημείο 2. Έκαψε μερικούς θάμνους, οι οποίοι προφανώς δεν πρόκειται να ξαναφυτρώσουν και καψάλισε δύο δέντρα δίπλα στον δρόμο. Η φωτιά σταμάτησε από έλλειψη καύσιμης ύλης, αφού το μέρος είναι αρκετά ξερό και την αποτελείωσε η πυροσβεστική.
Η αιτία της; Εμφανώς κάποιο τσιγάρο, αφού σε αυτό το σημείο παρκάρουν πολλά δίκυκλα.
Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ αυτής της δύσμοιρης χώρας. Η περίοδος «κλείνει». Σε λίγο δεν θα μπορούμε να κάψουμε κάτι άλλο. Οπότε βάλτε τα δυνατά σας:
-Οι ΗΛΙΘΙΟΙ καπνιστές ας πετάξουν όσες πιο πολλές γόπες μπορούν (εδώ μπορούν να βοηθήσουν και όσοι καπνιστές δεν πετάνε τις γόπες από το παράθυρο).
-Οι ΗΛΙΘΙΟΙ που έχουν χωράφια ή οικόπεδα, ας κάψουν όποτε φυσάει τα ξερόχορτα για να βοηθήσουν στην εξαφάνιση του μισητού πράσινου.
-Οι ΗΛΙΘΙΟΙ γενικώς να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.
Είναι εμφανώς καλύτερο να ζούμε σε μία χώρα ζεστή, ξερή, κίτρινη, σκονισμένη και άνυδρη.
Η Αφρική μας πλησιάζει αργά και αυτή θα είναι η τελική μας μοίρα. Αλλά μερικοί βιάζονται να το πετύχουν. Ας βοηθήσουμε όλοι…