Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

20 Ιουλίου 2008

Το Παραπαίον Γήρας (Σουρής)

Τας τρίχας άσπρης κεφαλής
σκοπόν τας έχουν προσβολής
κι ειν' εμπαιγμός της μοίρας
το παραπαίον γήρας.

Όπου το πόδι μου σταθεί
και όπου περπατήσω
σιγά-σιγά μ' ακολουθεί
ο χάρος από πίσω.

Αυτό το έρημο κορμί
το τριγυρίζουν σκύλοι
και "χόρτασες κι εσύ ψωμί"
μου λεν εχθροί και φίλοι.

Ως φάσμα τρέχω της νυκτός
μακράν του δρώντος κόσμου
και όπου τάφος ανοικτός
μου φαίνεται δικός μου.

Ψάρι δηλητήριο


ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΛΑΓΟΨΑΡΟ» Η' ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ LAGOCEPHALOS SCELETRATUS ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ « TETRAODONTIDAE » ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 185 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ.
ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΠΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΛΟΙΩΔΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ).ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΨΑΡΙΑ.
ΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΑΡΙ;
ΑΠΛΑ, ΑΝ ΤΟ ΦΑΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ , ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΟΠΟΥ ΕΠΩΛΕΙΤΟ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΣ «ΤΕΛΑΡΑ» ΤΩΝ ΨΑΡΟΚΑΪΚΩΝ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΓΟΠΕΣ, ΜΑΡΙΔΕΣ, ΜΕΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ (ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΣΥΡΑΝ.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!!