Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

26 Ιουλίου 2014

Παγίδα για σφήκες

Αν και είναι παντελώς ακίνδυνες, αφού θα πρέπει να εγκλωβιστούν μέσα στα ρούχα σας για να αποφασίσουν να σας τσιμπήσουν, πολλοί τις φοβούνται.
Ακολουθήστε τις φωτογραφικές οδηγίες για να φτιάξετε μία παγίδα για σφήκες. Θα την έχετε στο τραπέζι σας ή κρεμασμένη κάπου εκεί κοντά. Μέσα θα βάλετε λίγη μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό. Οι σφήκες μπαίνουν και δεν μπορούν να βγουν.
Προσέξτε μην αρχίσετε να μαζεύετε μέλισσες αν εκεί κοντά υπάρχουν κυψέλες.

Υγιεινή διατροφή 6 ( Αντιρρήσεις)

Πριν σας πω την γνώμη μου για το ποια είναι πραγματικά η υγιεινή διατροφή, θα φέρω μερικές αντιρρήσεις στους «υγιεινιστές».
Οι περισσότερες γνωστές μέθοδοι «υγιεινής» διατροφής προέρχονται από την Ινδία.
Ο δυτικός «πολιτισμός» είναι απόλυτα αποτυχημένος. Με την τεχνολογία και τις επιστήμες του απογύμνωσε τους ανθρώπους από κάθε  εσωτερική ζωή. Είχαν να φάνε, και είχαν σπίτια, αυτοκίνητα και όλα τα καλά., αλλά ήταν δυστυχείς.
Το κενό ήρθε να καλύψει ένας άλλος αποτυχημένος «πολιτισμός»: ο ινδικός.
Και έτσι η γιόγκα, ο βουδισμός, ο ινδουισμός και το ζεν, μαζί με όλες τις ανόητες πεποιθήσεις αιώνων, άρχισαν να υιοθετούνται από τους δυστυχείς και κενούς δυτικούς..
Το να μην τρως κρέας επειδή είναι μολυσμένο από αντιβιοτικά και ορμόνες είναι λογικό. Αλλά το να μην τρως κρέας για να μην πάρεις κάρμα είναι ότι πιο παράλογο υπάρχει. Αν ήταν έτσι τότε όλα αυτά τα εκατομμύρια των ινδών που τρέφονται με χορτάρια θα είχαν δημιουργήσει κάτι ανώτερο, αλλά το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να δημιουργήσουν ένα σύστημα μιζέριας, φτώχειας, καταπίεσης και πείνας.
Κατά την γνώμη μου ο νόμος του Κάρμα  και του Ντάρμα (της ανταπόδοσης ανάλογα με τις πράξεις μας) είναι υπαρκτός και απόλυτα ενεργός. Αλλά, επίσης κατά την γνώμη μου, ο νόμος αυτός δεν είναι ένας χαζός βαθμολογητής που σε επιβραβεύει μόνο και μόνο επειδή δεν τρως κρέας. ΑΛΛΑ πράγματα περιμένει ο Νόμος. Πράγματα που δεν τα κάνει ΚΑΝΕΝΑΣ.
Και ξέρετε γιατί βασικά οι «σουάμι» και οι «δάσκαλοι» δεν τρώνε κρέας; Γιατί πρέπει να υποτάξουν το σεξουαλικό ένστικτο. Και  στο τέλος τα «καταφέρνουν» επειδή χωρίς κρέας, εκτός από αβιταμίνωση και αναιμία παθαίνουν φυσικά και ανικανότητα. Και νομίζουν ότι πέτυχαν κάτι.
Το να φας ή όχι κρέας ΔΕΝ είναι θέμα υγείας. Είναι θέμα θρησκευτικής πεποίθησης. Είναι θέμα ότι θέλεις να ασκηθείς πνευματικά και το κρέας χορταίνει πολύ και προκαλεί ύπνο. Ορίστε τι αναφέρει η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία επί του θέματος:
Ο κανών 51 των Αγίων Αποστόλων έχει μία πολύ συγκεκριμένη οδηγία: «Ει τις επίσκοπος, ή πρεσβύτερος, ή διάκονος, ή όλως του καταλόγου του ιερατικού, γάμου και κρεών, και οίνου, ου δι’ άσκησιν, αλλά δια βδελυρίαν απέχηται…».
Μετάφραση: «αν κάποιος επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος απέχει από την σύναψη γάμου, από την κατανάλωση κρέατος και οίνου, όχι για λόγους (πνευματικής) ασκήσεως, αλλά επειδή τα απεχθάνεται…».

Ακόμα και οι Πυθαγόρειοι, που υποτίθεται ήταν χορτοφάγοι, δεν ήταν χορτοφάγοι:
«Ο Πορφύριος (Α’ 26) διασώζει την πληροφορία, ότι ο Κλώδιος, ο Ηρακλείδης ο Ποντικός, ο Έρμαχος ο Επικούρειος, οι Στωικοί και οι Περιπατητικοί υποστήριζαν, ότι ο ίδιος ο Πυθαγόρας καθιέρωσε να τηρείται η κρεοφαγία από τους αθλητές και διαπίστωσε πολύ μεγαλύτερη αύξηση της δύναμής τους και της ευρωστίας τους. Άλλωστε, μερικοί αναφέρουν, ότι και οι ίδιοι οι Πυθαγόρειοι, όλοι γεύονταν τα έμψυχα, όταν έκαναν θυσίες στους θεούς».
Επίσης υπάρχουν ινδικές «σχολές» όπου ΠΡΕΠΕΙ να τρως κρέας. Φυσικά δεν είναι και πολύ γνωστές αφού η κατανάλωση κρέατος προϋποθέτει τεράστιες άλλες δυσκολίες και κανόνες:
Κάποιος συγγραφέας αναφέρει για την τελετουργία Pancatattwa:
«Αναφερόμενοι στο οργανικό θέμα, ο αιθέρας βρίσκεται εσωτερικά συσχετισμένος με την γυναίκα ή με το  σεξ (Maithuna), ο αέρας με το κρασί (Madya), η φωτιά με το κρέας, (Mamsa), το νερό με το ψάρι (Matsya), και η γη με τα δημητριακά (Mudra).
Έτσι, με την νοήμονα απόλαυση των πέντε «Μ» (γυναίκα, κρασί, κρέας, ψάρι και δημητριακά) επικαλείται την δύναμη Σάκτι των στοιχείων, πραγματοποιώντας την στον εαυτό του εδώ και τώρα».

Για να μην σας κουράζω παρακάτω αναφέρει ότι δυστυχώς οι άνθρωποι είτε  αποστρέφονται τα τρόφιμα αυτά είτε κάνουν υπερκατανάλωση.
Σε άλλο του βιβλίο λέει επίσης ότι το μόνο που κέρδισε από την αυστηρή χορτοφαγία ήταν μία καλή αναιμία!
Το θέμα είναι τεράστιο και φυσικά δεν αναλύεται «έτσι στο πόδι» σε ένα κειμενάκι δύο σελίδων. Αλλά μπορώ να υποθέσω ότι καταλαβαίνετε την βασική ιδέα.
(η συνέχεια στο επόμενο για να μην ξεχνάμε και τα κλικ!)