Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

20 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι fake αυτό το hoax;

Κανονικά θα έπρεπε να γράψω «είναι ψεύτικη αυτή η απάτη;» αλλά οι δύο αγγλικές λέξεις πλέον γράφονται μόνιμα με αγγλικούς χαρακτήρες στο διαδίκτυο [ΣΥΓΝΩΜΗ στο ίντερνετ ήθελα να πω] και δεν ξέρω κατά πόσον θα γινόταν κατανοητός ο τίτλος.
Ως γνωστόν, υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι που διασκεδάζουν με το να δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις και να τις ανεβάζουν στο διαδίκτυο. Μετά, δεκάδες σάιτ κάνουν αναδημοσίευση, πολλές φορές χωρίς να κάνουν έναν έστω υποτυπώδη έλεγχο ή χωρίς να αναφέρουν την πηγή. Αποτελούν το βούτυρο στο ψωμί της Νέας Τάξης, αφού αυξάνουν την δυσπιστία του κόσμου για περίεργες αποκαλύψεις οι οποίες πολύ εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν σαν θεωρίες συνομωσίας.
Μία τέτοια διαδικτυακή απάτη είναι [ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται να είναι] η ιστορία με την λέξη ILLUMINATI που αν την γράψεις ανάποδα στο ψαχτήρι, αν γράψεις δηλαδή  ITANIMULLI, βγάζει στο επίσημο site της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ). Από το 2010 περίπου έχουν γίνει εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις και τελικά η υπόθεση αποδείχθηκε ότι είναι απάτη. Ένας διαδικτυακός απατεώνας έκανε ανακατεύθυνση από την σελίδα του που ήταν το ITANIMULLI.com στην επίσημη ιστοσελίδα της NSA [https://www.nsa.gov/].
Συζητώντας με κάποιον γνωστό θυμήθηκα το γεγονός και έψαξα και πάλι με την λέξη αυτή.
Το ψαχτήρι έβγαλε δεκάδες αποτελέσματα για την απάτη αυτή, χωρίς να βγάλει απευθείας στην NSA. Όμως το περίεργο είναι ότι ανάμεσα στα αποτελέσματα αναζήτησης [δείτε και την εικόνα] βρίσκεται πάνω-πάνω το επίσημο σάιτ της NSA!
Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά το λιγότερο είναι περίεργο.