Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

16 Μαρτίου 2014

Το νερό έχει μνήμη

Αν και είναι ένα κοινότατο στοιχείο επάνω την επιφάνεια του πλανήτη μας (εμείς οι ίδιοι αποτελούμαστε από νερό κατά 75%), το νερό αποτελεί ένα πραγματικό μυστήριο.
Έχει περίεργες ιδιότητες που ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί από τους επιστήμονες. Φαίνεται να έχει μνήμη, κάτι που εκτός των άλλων μπορεί να εξηγήσει την δραστικότητα των φαρμάκων της ομοιοπαθητικής, να αλλάζει την μοριακή δομή του όταν βράσει, ή να «φορτώνεται» με θετικές ή αρνητικές ενέργειες. Φυσικά, όπως γίνεται με κάθε νέα ανακάλυψη, οι περισσότεροι επιστήμονες «απαξιούν να ασχοληθούν» και θεωρούν το θέμα σαν συνήθη απάτη. Όμως αν ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα δείτε ότι «κάτι δεν πάει καλά» με την υπόθεση του νερού. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι τελικά αυτά που ξέρουμε είναι ελάχιστα και περιορίζονται σε μερικές απλές χημικές ιδιότητες και στον μοριακό τύπο του.
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα πείραμα του Ινστιτούτου Αερο-διαστήματος, με έδρα την Στουτγάρδη. Το νερό θεωρείται σαν ένας τεράστιος χώρος μνήμης.
Είναι δύσκολο να βάλω υπότιτλους, αλλά η γλώσσα της παρουσιάστριας είναι αρκετά στρωτή και δεν θα έχετε πρόβλημα, τουλάχιστον όσοι γνωρίζετε λίγα αγγλικά.
Πάντως δεν νομίζω να πιστεύετε ότι ένα ίδρυμα για το διάστημα θα καθόταν να ασχολείται με βλακείες. Εκτός και αν αυτές οι «βλακείες» τους κέντριζαν το ενδιαφέρον για μία άγνωστη μεν για εμάς, αλλά προφανώς προσοδοφόρο για αυτούς δυνατότητα.