Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

25 Ιουνίου 2015

Μπαρούφες

Τελικά στο Μπαρουφιστάν (πρώην Ελλαδιστάν) το μόνο που παράγεται είναι μπαρούφες. Οι μπαρούφες (δεξιές, κεντρώες, αριστερές και ανεξάρτητες) πάνε σύννεφο:
1) Ακροδεξιές μπαρούφες: εντυπωσιακά λόγια περί πατρίδας, θρησκείας και οικογένειας. Με κάτι τέτοια συνθήματα και πρακτικές χάθηκε η μισή Κύπρος και άρχισε η κατρακύλα της χώρας.
2) Δεξιές μπαρούφες: κενές δηλώσεις περί δικαιοσύνης, δημοκρατίας, ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Ότι σαχλαμάρα και να πιστεύετε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχετε τα ίδια συμφέροντα με τα αφεντικά σας. Οι έχοντες και κατέχοντες σας θέλουν σκλάβους, να δουλεύετε όσο γίνεται περισσότερο και να παίρνετε όσο γίνεται λιγότερα. Και εσείς το αντίθετο.
3) Κεντρώες μπαρούφες: πρόκειται για μπαρούφες που δεν είναι ούτε δεξιές ούτε αριστερές. Είναι πολυμορφικές μπαρούφες που αν τους δώσεις την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν τότε θα μετατραπούν άμεσα σε καπιταλιστικές πρακτικές, επειδή «έτσι θα έχουμε ανάπτυξη» ή «έτσι είναι η κατάσταση» ή «αυτό θέλουν οι αγορές» κλπ, κλπ, κλπ.
4) Αριστερές μπαρούφες: τα αριστερά/κομουνιστικά κόμματα είναι καλά (όταν είναι αντιπολίτευση) για να λένε μπαρούφες για τα δικαιώματα των εργατών, για εργάτες-αγρότες ενωμένους και άλλα τέτοια ωραία σοσιαλιστικά και ανεδαφικά. Για να πειστείτε δεν έχετε παρά να δείτε τι συνέβη όπου επεκράτησαν οι κομμουνιστές (πχ Στάλιν, Μαο, Πολ Ποτ). Εκτός από τις μπαρούφες της προπαγάνδας περί ανάπτυξης, νίκης των εργατών κλπ, η πείνα, η καταπίεση, οι εκτοπίσεις και οι εκτελέσεις πήγαν σύννεφο. Μπροστά τους ο τρομερός Χίτλερ μοιάζει αρνάκι, αφού είναι υπεύθυνος για ΜΟΝΟ 30 εκατομμύρια θανάτους.
-Ο Στάλιν εκτέλεσε τα δύο τρίτα των «συντρόφων» του στην «επαναστατική» επιτροπή για προδοσία, χώρια τα 40 και βάλε εκατομμύρια που πήγαν αδιάβαστοι από την σιδηρά πολιτική του στα κούλαγκ και στα πεδία των μαχών (εξάλλου Στάλιν σημαίνει ατσάλι στα ρώσικα)…
-Ο Μάο είναι άγνωστο πόσα εκατομμύρια έφαγε, αν και μερικοί μιλάνε για 60 εκατομμύρια…
-Το Επαναστατικό Όσκαρ πάει στους «κομμουνιστές» του Πολ Ποτ στην Καμπότζη, που εκτελούσαν όσους φορούσαν γυαλιά, επειδή όποιος φοράει γυαλιά ξέρει να διαβάζει, άρα είναι διανοούμενος, άρα έχει καπιταλιστικές ιδέες, και συμπερασματικά είναι εχθρός του λαού και της επανάστασης! Μπορεί τελικά να εκτέλεσαν ΜΟΝΟ 1,7 εκατομμύρια (περίπου), αλλά επρόκειτο για σχεδόν το 50% του συνολικού πληθυσμού της χώρας!
5) Για τις ακροαριστερές μπαρούφες δεν θα πω τίποτε, αφού είναι ότι πιο ξύλινο υπάρχει. Επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια εδώ και 40 χρόνια, χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή ακόμα και στις λέξεις.
Τώρα στο Ελλαντιστάν ξεκίνησε μία νέα περίοδος μπαρουφογεννέσεως, όπου υπάλληλοι των πεπτωκώτων κομμάτων μαζεύτηκαν «αυθόρμητα» στην Βουλή, κρατώντας αυθορμήτως ομοιόμορφα πλακάτ για να διαδηλώσουν την πίστη τους στην ΕΕ και στο ευρώ. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να λένε «όχι στην δραχμή και στην λιτότητα». Ήταν τόσο αυθόρμητο το θέμα ώστε αυθορμήτως κατέβηκε και το Μητσοτακαίικο να ευχηθεί καλή επιτυχία στους αυθορμήτως προσελθόντες.
Υπάρχουν βέβαια πολλά γκάλοπ (τα έχουν κάνει ευρωπαίοι) που δείχνουν ότι πάνω από το 50% των Ελλήνων θέλει επιστροφή στην δραχμή. Αλλά ως εμφανώς αναξιόπιστα δεν προβάλλονται από τα «έγκυρα» κανάλια και τους «μαχόμενους» δημοσιογράφους.
Και έτσι έχω αρχίσει να ανησυχώ για το τι μπαρούφες πρόκειται να ακουστούν αύριο, μπαρούφες που θα είναι η θηλιά στον λαιμό των ταλαίπωρων Ελλήνων.