Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

14 Μαΐου 2018

Η δικτατορία της κενότητας

Η παροιμία λέει ότι όποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα. Δείχνει την συμπεριφορά των καλομαθημένων ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ τους πρόβλημα επιβίωσης και ασχολούνται με σαχλαμάρες ή κάνουν σπατάλες.
Οι Άγγλοι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτήν την παροιμία. Αν και πολλοί ζουν εξαθλιωμένοι, η «Μεγάλη» Βρετανία επιζεί ακόμα επειδή τρώει τις περιουσίες των λαών που έχει καταληστέψει τόσα χρόνια.
Έτσι, για τους βρετανούς, το μέγα θέμα των ημερών είναι το φόρεμα της Middleton. Βλέπετε έπρεπε να ξέρει όλα τα φορέματα που έχουν φορεθεί από τις ηθοποιούς στα κινηματογραφικά έργα και να προσέχει να μην φορέσει κάποιο ίδιο. Έκανε την γκάφα να φορέσει ένα φόρεμα που έμοιαζε με εκείνο που φορούσε η μητέρα του αντίχριστου στην ταινία «Το μωρό της Ρόζμαρι».
Γκάφα και κορυφαίο λάθος για τους καλομαθημένους άγγλους.
Γκάφα και κορυφαίο λάθος που μεταφέρεται στο Ελλαδιστάν, γιατί πρέπει να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε, να σκεπτόμαστε και να ζούμε όπως οι καλομαθημένοι, αποικιοκράτες της ΕΕ.
Δηλαδή να συμπεριφερόμαστε, να σκεπτόμαστε και να ζούμε κενά, μόνο για την εφήμερη κενή είδηση που μεταδίδουν τα κενά ΜΜΕ.
Όχι δηλαδή ότι χρειάζεται και πολλή προσπάθεια για κάτι τέτοιο…