Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

22 Ιουνίου 2019

Η υποκριτική προπαγάνδα του ΚΚΕ [Εκλογές]

Ένας νόμος της φύσης [απαράβατος σαν την βαρύτητα] είναι ότι ΟΛΑ τα κόμματα λένε ψέματα. Ποτέ δεν λένε την αλήθεια και σπάνια πραγματοποιούν κάτι από όσα έταξαν. Με ξεδιάντροπη προπαγάνδα παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο και πείθουν πάντοτε τα πρόβατα-ψηφοφόρους.
Το ΚΚΕ έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε αυτό λόγω της μακροβιότητάς του. Είναι το μοναδικό κόμμα που έχοντας κλείσει έναν αιώνα ζωής παραμένει ζωντανό παρά την σταθερά σκληρή αντεθνική πολιτική και δράση του. Να σας θυμίσω ότι το ίδιο το ΚΚΕ μέσω της εφημερίδας του [Ριζοσπάστης] απεκάλυψε ότι όχι μόνο ήθελε αλλά και εργάστηκε για την νίκη των Τούρκων το 1922. Δεν είχαν σημασία τα θύματα, οι σφαγές, οι εξανδραποδισμοί και η προσφυγιά που υπέφεραν όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι Αρμένιοι και άλλοι λαοί. Σημασία για το ΚΚΕ είχε ότι ο Κεμάλ θαύμαζε τον Στάλιν και ότι η εκστρατεία στην Μικρά Ασία έγινε για καπιταλιστικούς λόγους.
Το μόνο πρόβλημα του ΚΚΕ είναι το ίδιο του το αρχείο εφημερίδων που ξεσκεπάζουν την διαχρονική του δράση. Δυστυχώς όμως για εμάς, τα πρόβατα-ψηφοφόροι δεν μπορούν να σκεφτούν αν δεν κρατάνε την αναπνοή τους. Έτσι σκέφτονται ελάχιστα.
Για αυτόν τον λόγο τα κόμματα μπορούν να λένε με άνεση ότι ψέμα θέλουν και να κλέβουν όσα θέλουν χωρίς κανέναν κίνδυνο. Όσο για το  «κόμμα του λαού» θα παραμείνει για πολλά ακόμα χρόνια στην πλάτη μας, έχοντας την ίδια αντεθνική ιδεολογία και χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούσε την εποχή της ίδρυσής του.