Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

7 Φεβρουαρίου 2018

Παλιά μου τέχνη κόσκινο

Το σκάνδαλο της Νοβάρτις ξέσπασε [ή μάλλον ανακινήθηκε ως προπέτασμα καπνού για το Μακεδονικό] σχεδόν στην επέτειο ενός άλλου παλαιότερου σκανδάλου.
Στις 6 Φεβρουαρίου του 1976 διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι η αμερικανική Λόκχιντ έδωσε 22 εκατομμύρια δολάρια [τόσα έγιναν γνωστά] για να «προωθήσει» τα προϊόντα της σε διάφορα κράτη. Οι «υψηλά ιστάμενοι» που τα τσέπωσαν ήταν από την Ολλανδία, την Σουηδία, την Ιαπωνία, την Τουρκία, την Ιταλία και το Μεξικό.
Από τότε και μετά έχουν ξεσπάσει δεκάδες παγκόσμια και ελληνικά σκάνδαλα.
Δεν μπορώ να τα αναφέρω γιατί δεν κρατάω αρχεία, αλλά μπορώ να σας πω τα εξής:
Πρώτον: Πάντοτε τα σκάνδαλα αποσιωπούνται. Γίνεται κάποια φασαρία, ο κόσμος ξεχνάει πολύ βολικά τα τρέχοντα προβλήματα και στο τέλος το σκάνδαλο είτε μπαίνει στο αρχείο είτε κουκουλώνεται στα γρήγορα αφού την πληρώσει κάποιος παρακατιανός, ο οποίος δεν είχε την εξυπνάδα να κρατάει στοιχεία για τους «συντρόφους». Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Τσοχατζόπουλος.
Δεύτερον: Κάθε ελληνική κυβέρνηση ξεκινάει μία δικαστική έρευνα για ένα «σοβαρό» σκάνδαλο της προηγούμενης. Όταν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ανέβει η ΝΔ, ο Μητσοτάκης θα εξαπολύσει και αυτός μία νέα δικαστική έρευνα για την «κάθαρση» της πολιτικής ζωής από τα συριζαίικα σκάνδαλα. Και όταν πέσει και ο Μητσοτάκης, ο επόμενος θα κάνει τα ιδία εναντίον του.
Τρίτον: Κανένας από τους φοβερούς, τρομερούς, αδέκαστους, μαχητικούς, αδιαπραγμάτευτους δημοσιογράφους δεν ασχολείται [αφού έχει και την σχετική δυνατότητα] να μαζέψει τα σκάνδαλα από τότε που έπεσε η χούντα μέχρι σήμερα και να δείξει αυτήν την αλυσίδα πανομοιότυπων γεγονότων.
Βλέπετε υπάρχει η περίπτωση να ξυπνήσουν οι χαχόλοι-υπήκοοι και να αρχίσουν να αναρωτιούνται.