Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

5 Μαΐου 2014

Ψωνίστε κορόιδα τις Κυριακές

Συνεχίστε να ψωνίζετε τις Κυριακές κορόιδα/πρόβατα/καταναλωτές.
Με ποια δικαιολογία το κάνετε αυτό;
Η πιο προφανής είναι ότι «δεν προλαβαίνετε τις καθημερινές επειδή δουλεύετε».
Αν το καλοσκεφτείτε όμως, δεν είναι ότι δεν προλαβαίνετε λόγω δουλειάς. Δεν προλαβαίνετε λόγω δουλείας.
Ναι! Είσαστε σκλάβοι που τρέχουν όλη την ημέρα για ένα ξεροκόμματο.
Και αντί να διαμαρτυρηθείτε και να πείτε «Όχι, θέλω περισσότερα λεφτά, με λιγότερες ώρες εργασίας», επικροτείτε το Σύστημα.
Έτσι εσείς που είσαστε σκλάβοι για 60 ή 70 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα (αλήθεια θυμάστε ότι πριν μία δεκαετία υπήρχε το σαραντάωρο;), κάνετε άλλους να γίνουν περισσότερο σκλάβοι, αφού φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για υπερωρίες από τους εργοδότες.
Και αν σας φαίνεται «βολικό» να ψωνίζετε στις αργίες, να θυμάστε ότι θα έρθει και η σειρά σας. Σε μερικά χρόνια όλοι σας θα δουλεύετε βάρδιες για ένα ξεροκόμματο, αλλά θα παίρνετε τόσα ώστε να είσαστε «παρά τρίχα ζητιάνοι».
Και επειδή οι δυτικές κυβερνήσεις είναι πολύ χριστιανικές θα εφαρμόζουν κατά γράμμα την ευαγγελική ρήση που λέει «ο μη εργαζόμενος μη εσθιέτω». Γιατί αν νομίζετε ότι θα την γλυτώσετε από το Σύστημα παίρνοντας σύνταξη, σας πληροφορώ ότι είτε δεν θα πάρετε ποτέ σας σύνταξη είτε θα πρέπει να συνεχίσετε να δουλεύετε κάπου γιατί η σύνταξη που θα παίρνετε δεν θα φτάνει ούτε για καφέ.
Βέβαια, ο Τσίπρας, ο Βενιζέλος ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική γλίτσα θα βρίσκεται στην εξουσία, θα λέει από την καλοπληρωμένη θέση του ότι η οικονομία πάει καλά, ότι βγήκαμε στις αγορές, ότι οι οικονομικοί δείκτες ανεβαίνουν, και κανένας δεν θα θυμάται τους ηλίθιους του Σικάγου που πήγαν και σκοτώθηκαν πριν εκατό τόσα χρόνια για «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ψυχαγωγία».
Συνεχίστε λοιπόν να ψωνίζετε τις Κυριακές κορόιδα καταναλωτές-πρόβατα…