Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

14 Αυγούστου 2014

Ένα δυστύχημα «μία από τα ίδια»

Πραγματικά οι μυστικές υπηρεσίες των αμερικανών δεν έχουν καθόλου φαντασία.
Η πτώση αεροσκαφών είναι το μόνιμο εργαλείο για να ξεφορτωθούν προέδρους λατινοαμερικάνικων χωρών ή γενικά σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα. Πρέπει βέβαια να ομολογήσω ότι είναι ένα πολύ βολικό μέσον. Ρίχνεις μία ρουκέτα με στέλθ και το αεροπλάνο θα συντριβεί «για άγνωστη αιτία». Σίγουρα τώρα θα έχουν μπει στο παιχνίδι τα λέιζερ και οι δέσμες σωματιδίων. Ένα καλό μπλοκάρισμα στα όργανα είναι αρκετό να ρίξει και το πιο σύγχρονο αεροσκάφος.
Ακόμα και στην «πολιτισμένη»  Ευρώπη συμβαίνουν τέτοια κόλπα. Στην ανάρτηση «Ουκρανία και επιθετικός καπιταλισμός», στις 22-2-2014 είχα γράψει:
2) Δυστυχήματα: Όλως περιέργως, σχεδόν το σύνολο των θανάτων προέδρων και πρωθυπουργών στην νότιο Αμερική, οφείλεται σε «ανεξιχνίαστα» αεροπορικά ατυχήματα. Όλως περιέργως όλοι οι πρόεδροι αντιδρούσαν στην αμερικανική πολιτική και πάλι όλως περιέργως οι διάδοχοί τους ενέδιδαν στην αμερικανική «ελεύθερη αγορά». Τα ΜΜΕ «κάνουν μόκο» για το θέμα και οι σκουπιδοφάγοι καταναλωτές ασχολούνται με το βρακί της κάθε τυχάρπαστης «σελέμπριτι» και το γκολ της ομαδάρας τους. Επειδή η συνταγή είναι πολύ επιτυχημένη εφαρμόζεται και στην Ευρώπη. Δεν το πιστεύετε; Μόλις πριν μερικά χρόνια στην Ρουμανία έπεσε ένα αεροσκάφος και σκοτώθηκε ολόκληρη η αντι-ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Αυτοί που ανέλαβαν εφάρμοσαν αμέσως φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική. Μόνο ένας ηλίθιος δεν καταλαβαίνει ότι το δυστύχημα ήταν σκόπιμο. Ακόμα και στο Ελλαντιστάν συνέβη ένα «περίεργο» και χωρίς αιτία δυστύχημα. Θυμάστε τον τραυματισμό του κυβερνητικού στελέχους, όταν το αεροσκάφος άρχισε να κάνει ανεξήγητες βουτιές; Σιγά μη τον θυμόσασταν!
Τώρα θα βάλετε στοίχημα ότι το αεροπλάνο έπεσε αππο κάποια «αεριώδη» αιτία; Μην βάλετε…

ΕΣΕΙΣ φταίτε, έστω και αν ΔΕΝ το πιστεύετε…

Αν και δεν το πιστεύετε, πίσω από την προσωπικότητά μας και μέσα στα βάθη του ψυχισμού μας κρύβονται  τα πιο αποτρόπαια  ελαττώματα, τα οποία για να τα ΔΟΥΜΕ απαιτείται ειδική εργασία, η οποία γίνεται μέσω της -άγνωστης στον πολύ κόσμο- «εσωτερικής αυτο-παρατήρησης».
Το σοβαρότερο από όλα είναι ότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει την εσωτερική του ασχήμια: θεωρεί τον εαυτό του ωραίο, δίκαιο, καλό, παραπονιέται για την έλλειψη κατανόησης των άλλων, οδύρεται για την αχαριστία των όμοιων του, λέει ότι δεν τον καταλαβαίνουν, θρηνεί βεβαιώνοντας ότι του οφείλουν, ότι του ανταπέδωσαν κακίες στην καλοσύνη του, κλπ.  
Με λίγα λόγια ο καθένας μας είναι ένας μικρός, αθώος και γλυκός άγιος, άξιος για όλα τα καλά του κόσμου και χωρίς κανενός είδους υπαιτιότητα για όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά και για όσα συμβαίνουν σε εμάς.
Όμως, η  εσωτερική αυτο-παρατήρηση μας επιτρέπει να διαπιστώνουμε μόνοι μας και άμεσα μία πληθώρα από διαφορετικά πρόσωπα-ΕΓΩ, με δική τους θέληση, σκέψη, επιθυμία και δράση, τα οποία ζουν κρυμμένα στον ψυχισμό μας και διαμορφώνουν τις αντιδράσεις μας κάθε στιγμή και πολλές φορές ΠΑΡΑ την θέλησή μας.
Έχετε σκεφθεί κάποια στιγμή στην ζωή σας, επάνω σε αυτό που σας αρέσει περισσότερο ή που δεν σας αρέσει;
Έχετε σκεφθεί κάποια στιγμή στην ζωή σας, επάνω σε αυτό που δεν σας αρέσει;
Έχετε σκεφτεί ποτέ ποια είναι τα κρυφά ελατήρια των πράξεών σας;
Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί θέλετε να έχετε ένα ωραίο σπίτι;
Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί επιθυμείτε να έχετε ένα αυτοκίνητο τελευταίο μοντέλο;
Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί θέλετε να ήσαστε πάντα μέσα στην μόδα;
Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί ζητάτε άπληστα να μην ήσαστε άπληστοι;
Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί σας αρέσει να αφηγείστε τους θριάμβους σας;
Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δεν μπορείτε να σωπάσετε όταν κουτσομπολεύουν κάποιον γνωστό σας;
Γιατί αισθάνεστε ανώτεροι από τον τάδε ή την τάδε σε μια δεδομένη στιγμή;
Τι ώρα αισθάνεστε ανώτερος από κάποιον;
Δέχεστε να καπνίσετε ενώ δεν έχετε το βίτσιο, για να δείξετε ότι έχετε ανδρισμό;
Είσαστε σίγουροι ότι υπήρξατε ειλικρινείς σε εκείνη την συζήτηση;
Τι είναι αυτό που σας προσβάλλει περισσότερο σε μια δεδομένη στιγμή;
Τι είναι αυτό που σας ευχαρίστησε χθες;
Πότε κρίνετε τον εαυτό σας; πότε καυχιέστε; πότε μετράτε τους θριάμβους σας επαναλαμβάνοντας μέσα στην φαντασία σας αυτά που έχετε πει πρωτύτερα στους άλλους;
Καταλάβατε ότι είσαστε ματαιόδοξοι;

Εφόσον δεν έχει συμβεί η εσωτερική κάθαρση όλων αυτών των ψυχολογικών  ελαττωμάτων όπως: κλοπή, φθόνος, κρυφή ή εκδηλωμένη μοιχεία, φιλοδοξία για τα χρήματα ή τις ψυχικές δυνάμεις, κλπ, και όσο αυτο-θεωρούμαστε άτομα έντιμα, συνεπή στον λόγο τους, ειλικρινή, ευγενικά, φιλεύσπλαχνα κλπ, δεν θα είμαστε παρά σαν ασπρισμένοι τάφοι: όμορφοι από έξω, αλλά από μέσα γεμάτοι αηδιαστική σαπίλα...
Η πολυμάθεια, η ψευδοσοφία, η πλήρης πληροφόρηση πάνω σε οτιδήποτε, η απόλυτη σιγουριά του ότι είσαστε καλά ενημερωμένοι, ο αδιάλλακτος δογματισμός και η πλήρης βεβαιότητά σας δεν εξυπηρετούν σε τίποτα.
Είναι πολλοί οι άνθρωποι που υποθέτουν ότι μέσω των καλών προθέσεων, είναι δυνατόν να φέρουν ειρήνη στον κόσμο.
Όμως, έφθασε η ώρα να μάθουμε ότι είμαστε κάποιοι μοχθηροί, κρυμμένοι πίσω από την επιφανειακή καλοσύνη μας, λύκοι με δέρμα προβάτου, κανίβαλοι ντυμένοι ιππότες, δήμιοι κρυμμένοι πίσω από την φαινομενική μας αγάπη.
Όσο πιο καλοί δείχνουμε, όσο πιο ειρηνικούς και γλυκείς μας βλέπουν οι όμοιοί μας, όσο πιο σεβάσμιοι και ταπεινοί φαινόμαστε, τόσο περισσότερο στο βάθος του ψυχισμού μας συνεχίζουν να υπάρχουν όλα τα δημιουργήματα της κόλασης και όλα τα τερατουργήματα και οι ΑΙΤΙΕΣ του πολέμου.
Και αυτό που είμαστε εμείς είναι όλη η ανθρωπότητα, και φυσικά και οι κυβερνήσεις και όλοι όσοι έχουν δύναμη στον πλανήτη.
Παντού στην φύση ισχύει ο δημοκρατικός νόμος του «50 συν 1». Όσο η πλειοψηφία των ανθρώπων θα συνεχίζουν να είναι κακοί, ζηλιάρηδες, κλέφτες, ψεύτες κλπ, τίποτε δεν θα αλλάξει ποτέ. Και εμείς συμμετέχουμε σε αυτό το «50 συν 1».

Έτσι αν και δεν το πιστεύετε, εμείς είμαστε η αιτία που ΠΟΤΕ δεν θα σταματήσει πουθενά η πείνα, η φτώχεια, η σφαγή, η εκμετάλλευση του ανθρώπου, η δυστυχία και η μιζέρια που κατατρώει την ανθρωπότητα.
Και καταλαβαίνω πολύ καλά ότι είναι φυσικό το αγαπημένο σας ΕΓΩ να αντιδράσει λέγοντας «ΕΓΩ δεν είμαι έτσι» ή «τι βλακείες λέει αυτός».
Και καταλαβαίνω επίσης ότι ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ να το υπακούσετε.…